Februari 03, 2019
Therese Forsberg

När vårens löpargrupper startar i mars kommer vi att finnas på totalt 58 orter runt om i landet och av dessa är hela 9 stycken nytillkomna orter! Vi vill passa på att rikta lite extra mycket uppmärksamhet till dessa orter idag och lära känna våra platsansvariga.

Bor du eller någon du känner på dessa orter – uppmuntra dem att hänga med oss i vår för en riktigt rolig träningsperiod!

Kristianstad

Vi startar ytterligare en löpargrupp i Skåne i Kristianstad. Här kommer träningarna att hållas på måndagskvällar klockan 18:00 med ordinarie samlingsplats på torget utanför Kristianstads Arena.

Vår platschef i Kristianstad är Mathias Gjerling som har sprungit aktivt de senaste 10 åren. Det han gillar allra mest är långdistans. Han har bland annat sprungit Göteborgsvarvet flera gånger och gjort flertalet ultralopp så som Ultravasan. Mathias brinner verkligen för löpningen och har varit ledare i Lunds löpargrupp. Nu vill han sprida sitt engagemang vidare hos er i Kristianstad.

“Jag vill engagera och inspirera andra människor till ett aktivt hälsosamt liv och finna glädjen i att springa tillsammans.”

Läs mer om Kristianstads löpargrupp


Kungsbacka

Även Göteborgs löpargrupper får en tillökning genom vår löpargrupp i Kungsbacka. Här kommer träningarna att hållas på måndagskvällar klockan 18:15 med ordinarie samlingsplats på parkeringen mittemot Kolla Vård och Omsorgsboende.

Vår platschef i Kungsbacka heter Nicola Magnusson. Hon är personlig tränare, kostrådgivare och hälsocoach. Nicola började tidigt med att träna. Hon började dansa balett när hon var 4 år och sen blev det gymnastik, friidrott och ridning. Löpningen kom in i hennes liv när hon var i 14 års åldern. Hennes pappa sprang regelbundet, deltog i en del halvmaraton och inspirerade Nicola till att börja springa. Som löpcoach vill Nicola inspirera människor och visa att man klarar mer än de tror. Hon ser framemot att följa er deltagares utveckling i löpargruppen.

Läs mer om Kungsbackas löpargrupp


Lidingö

Strax öster om Stockholm hittar vi Lidingö där vi nu kommer att ha en löpargrupp. Här kommer träningarna att hållas på tisdagskvällar klockan 18:15 med ordinarie samlingsplats vid Lidingövallen.

Vår platschef i Lidingö heter Elvira Arosell och har alltid tränat mycket och bland annat genomfört En Svensk Klassiker. De senaste åren har hon haft störst fokus på löpning. Elvira har under åren tävlat i många olika löplopp, allt från 1 mil till maraton. Hennes personliga rekord är 43.31 på 10 km, 1.35 på halvmaraton och 2.37 på Lidingöloppet. Elvira är diplomerad löpcoach och utbildad via Konditionsidrott på Riksidrottsförbundet på Bosön. Elvira besitter därmed stora kunskaper om löpträning och hur man ska träna för att nå bästa möjliga resultat.

“Jag vill genom glädje och inspiration delge mina kunskaper inom löpning!”

Läs mer om Lidingös löpargrupp


Mariefred

I Strängnäs kommun intill Mälaren ligger Mariefred där vi nu startar en löpargrupp. Här kommer träningarna att hållas på tisdagskvällar klockan 18:15 med ordinarie samlingsplats vid Mariefred IP.

Vår platschef i Mariefred heter Linda Friberg. Hon har sprungit sedan barnsben och sprungit allt från 100 meter till terränglopp. De senaste två åren har hon som hon beskriver det själv mest sprungit efter sina barn, kört svettiga intervaller och tagit en njut-runda då och då. Därför ser hon framemot att komma igång med löpningen mer själv både på egen hand och hjälpa andra. Linda har stor erfarenhet och kunskap i träning och hälsa. Hon är utbildad fysioterapeut och gruppträningsinstruktör. Som gruppträningsinstruktör har hon arbetat med olika träningsformer i snart tio års tid. Hon har lett klasser i bland annat spinning, core, funktionell träning, mamma-träning och HIIT. Linda ser framemot att dela en massa löparglädje med er i Mariefreds löpargrupp!

“Det ska bli kul att springa tillsammans med träningssugna löpare, att få inspirera, bli inspirerad och se utveckling”

Läs mer om Mariefreds löpargrupp


Nacka

Strax utanför Stockholm ligger Nacka och naturområdet Nackareservatet. Här kommer träningarna att hållas på onsdagskvällar klockan 18:15 med ordinarie samlingsplats vid Hellasgården.

Anna Dahlgren Rosén är vår platschef i Nacka. Honär både orienterare och friidrottare med fina meriter. Ett individuellt guld  och silver på ungdoms-sm och silver på junior-sm i orientering. Men det som driver Anna i löpningen är att löpningen gör att hon kommer nära naturen. Anna besitter kunskaper i träningslära och idrottspsykologi som hon studerat på GIH. Dessutom är Anna utbildad löpcoach i Bosöns regi.

Jag ser fram emot roliga pass tillsammans i naturen, med glädje och massa gemenskap.”

Läs mer om löpargruppen i Nacka


Skövde

I västra Götaland hittar vi Skövde och det vackra naturområdet Billingen. Här kommer träningarna att hållas på torsdagskvällar klockan 18:00 med ordinarie samlingsplats vid Billingens fritidsområde.

Vår platschef i Skövde heter Linda Pilerud och hon tävlar och tränar i hinderbanelopp på nationell och internationell nivå. Löpningen är en stor del av hinderbaneträningen och hon löptränar fyra till sju dagar i veckan. Hennes främsta merit är en andra plats på OCR VM i USA 2018. Som ledare har hon stor erfarenhet. Hon är gruppträningsinstruktör med utbildningar från bland annat Les Mills, Safe och Feelgood. Dessutom är hon certifierad personlig tränare i hinderbana via Toughest.

“Att inspirera någon att börja springa eller gilla löpning ännu mera är så häftigt!”

Läs mer om Skövdes löpargrupp


Tumba

Här kommer träningarna att hållas på onsdagskvällar klockan 18:15 med ordinarie samlingsplats vid Harbrostugan.

Vår platschef Anna Larsson har tävlat inom triathlon, duathlon och långdistanslöpning. Det har blivit många lopp och rent löpmässigt är hennes 39.54 på milen ett av hennes bästa resultat. En bedrift som är oerhört imponerande och som hon själv skattar högt är det faktum att hon sprang Axa fjällmarathon då hon var gravid i vecka 20!  Anna är utbildad massör och massageterapeut samt har även gått vidareutbildning inom tejpning (coachtejp och kinesiotape). Hon tycker att det är riktigt roligt att vara ledare i Runacademy.

“Att vara ledare handlar för mig om att ha kul och att inspirera människor. Visa att löpning är roligt och hur peppande det är med träning i grupp”

Läs mer om Tumbas löpargrupp


Tyresö

Här kommer träningarna att hållas på tisdagskvällar klockan 18:15 med ordinarie samlingsplats vid Wättingehallen vid Tyresö Gymnasium.

Vår platschef Gunnel Rundström Schutz har tidigare varit med som deltagare i löpargrupperna men är nu med som ledare. Hon älskar att springa och även att tävla i löpning. På meritlistan finns ett SM-brons i terräng i F16. Hon har tävlat ett flertal gånger i Europacupen i terräng för lag med Hässelby SK. Till vardags arbetar Gunnel som lärare och har därför stor erfarenhet av ledarskap och pedagogik. Hon har även varit friidrottstränare för barn i Värmdö IF. Nu ser hon framemot att coacha er deltagare i Tyresö!

“Det ska bli kul att coacha löpare på olika nivåer och se dem utvecklas utifrån sina egna förutsättningar.”

Läs mer om Tyresös löpargrupp


Östhammar

Här kommer träningarna att hållas på torsdagskvällar klockan 18:00 med ordinarie samlingsplats vid Sjötorget.

Vår platschef i Östhammar är Robert Ehrin. Han har sysslat med många olika sporter så som fotboll men kärleken till löpningen är något som bestått. Det roligaste med löpningen tycker han är att utmana sig själv med olika lopp. Hans största meriter i löpningen anser han vara att klara av maraton på under fyra timmar och Lidingöloppet på under 3 timmar. Dessutom har Robert sprungit milen på snabb 42 minuter. Men först och främst springer Robert för att må bra och för han tycker det är roligt. Som ledare i Östhammars löpargrupp ser Robert framemot att lära ut mer om löpning. Han utlovar mycket gemenskap och peppningar till alla er som är med i Östhammars löpargrupp!

“Det ska bli roligt att få lära ut något som jag älskar och få inspirera alla deltagare i Östhammars löpargrupp!”

Läs mer om Östhammars löpargrupp

Comments are closed.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: