Senaste nytt från Runacademy:

Juli 11, 2019

Den allra första löpargruppen av Runacademy startades hösten 2013. Det var en grupp på Södermalm i Stockholm. Ett år senare startades löpargrupper för första gången på fem andra orter och det var Göteborg, Luleå, Solna, Östersund och Växjö. Det är endast en av våra ledare som varit med i alla terminer sen den första starten och det är Annelie Bohman från just Växjö.

Redan på den första terminen i Växjö var det hela 62 deltagare anmälda och terminen efter var det över 100 deltagare som var med. Det har fortsatt att vara ett stort deltagarantal i Växjö och nu i våras var det hela 94 deltagare anmälda. Under den första terminen var Annelie Bohman med som ledare och då var det faktiskt Ann Johansson, som idag jobbar på vårt huvudkontor i Stockholm, ansvarig för gruppen i Växjö. Under den terminen fick vi även ett fint besök av den lokala tidningen.

Under den första terminen fick vi besök av tidningen. 

På passet när tidningen var på besök var självklart  Annelie Bohman samt Ann Johansson (Som idag jobbar på huvudkontoret) och Runacademys grundare Petra Kindlund.

Annelie Bohman blev platschef för Växjö hösten 2015. Annelie älskar själv att träna och har sprungit både flera ultralopp och genomfört Ironman. Vi har nu hört oss för med henne för att höra vad det är som driver henne att fortsätta för varje termin som ledare.

Hej Annelie, vad är det som gör att du har fortsatt att vara ledare för varje termin?
Jag tycker det är så roligt och ger mig så mycket positiv energi. Det bästa är att också se all glädje, utvecklingen och hur man kämpar efter sin egen förmåga. Underbart att få sprida löparglädje till så många människor och vi har även en riktig härlig gemenskap på våra träningar.  Jag tycker också att det är ett väldigt bra upplägg att följa från er med tydliga instruktioner till oss ledare på allt från löpskolning till intervaller.


Hur upplever du att Runacademy har utvecklats genom åren?
Det är skoj att det blir många nya roliga och utmanande pass för varje termin som passar både nya löpare och riktigt vana löpare. Det gör att det också blir roligare som ledare när det alltid kommer nya pass för varje termin. Ni är duktiga på att skapa nya och utmanande pass som passar både  nybörjaren och den riktigt vana löparen. Jag tycker även att det är bra att det i början av terminen är något olika pass för de som är nya deltagare och för de som är fortsättare. Det har sedan hänt en hel del genom åren och framförallt har instruktionera till oss ledare blvit mycket bättre med en tydligare hemsida för oss ledare med instruktioner.

Annelie Bohman i mitten tillsammans med sina ledarkollegor

Sagt från några av våra ledare:

“Det är fantastiskt att få dela med sig av det man älskar❤️att springa! och dela med sig löparglädje! Att mötas av ett leende trots att dem är trötta efter ett hårt pass eller tom mitt i intervallerna 💕det ger sån energi” (Malin Jonsson)

“Det är fantastiskt energigivande som ledare att se hur andra utvecklas och växer genom löpningen oavsett vilken nivå de befinner sig på.” (Ida Bellander)

Sagt från deltagare om gruppen i Växjö i vårens utvärdering:

“Mycket duktiga och kunniga ledare”

“De är duktiga på att förklara varför vi göra vissa övningar. Inspirerande och alltid positiva”

“Super härliga ledare som ger bra pepp och feedback så man utvecklas som löpare!”

“Alltid glada och positiva ledare med mycket energi”

 

Vill du också springa med oss i höst? I höst finns vi på över 60 orter i Sverige. Här kan du läsa om höstens löpargrupper.

Välj ort för info och anmälan:

Comments are closed.

Fler inlägg:
Bloggarkiv: