Senaste nytt från Runacademy:

Juni 12, 2019

Wow vilken termin som det har varit full av massa löparglädje, energi, skratt och svett. Den här veckan avslutar vi terminen med ett pass som vi valt att kalla för Speedintervaller. Ett tufft pass där vi under en intervall kör olika tempohöjningar som ger ett ordentligt prov på fartkänslan.

Varför ska man lägga in tempohöjningar under en intervall?
Det är bra att fler anledningar. Framförallt är det bra för att utmana kroppen på att springa i olika farter och att växla tempo. Det blir så lätt att annars vänja sig vid ett tempo men genom att variera under en intervall så blir det en helt annan utmaning. Intervallerna övar dessutom upp kroppens förmåga att återhämta sig från att dragit på sig mjölksyra. Tempoökningen kommer göra att man drar på sig mjölksyra och när man sedan sänker tempot så gäller det att snabbt komma ner i puls för att sedan orka höja tempot igen.

Det var med andra ord ett utmanande pass som våra deltagare klarade av imponerande starkt. Så kul att se hur de har utvecklats under teminen där vi ser att löptekniken sitter mycket bättre så väl som uthålligheten. Extra skoj är det med de nybörjare som nu har kommit igång med löpningen och tycker att det nu är självklart att springa.

Sagt av en deltagare från Kiruna om veckans passet:

“Detta tuffa pass fick en att känna att man ju faktiskt gjort framsteg denna termin, att man faktiskt orkar mer och kan springa snabbare nu! Å det var en skön känsla för en själv att konstatera det. Tack för bra pass och härlig peppning även denna termin 👏

 

Några kommentarer från våra platschefer om vårens termin: 

“Det bästa är att se hur mycket alla deltagare utvecklats under en temin.”
Anna Lidzen från Öland.

“Alla vi ledare i Malmö är överrens om att tisdagar är veckans bästa dag. Oavsett hure trött och grinig man är när man kommer till passet så är man alltid, alltid glad efter träningen”
Pernille Lundahl Scharff från Malmö

“Det bästa har varit att se hur deltagarna har hjälpts åt att lyfta varandra, tex på de pass vi kört alla grupper på samma plats. När tuffa gruppen vilar så applåderar de o hejar på basgruppen och tvärtom. Helt underbart att se”
Anna Hedlund Wallström från Skellefteå

“Vilken termin. Det bästa har varit det härliga och roliga i att kämpa tillsammans, skratta tillsammans, bli jagade av mygg tillsammans och träna tillsammans”
Lotta Lennartsson från Örebro

“Det har varit fantastiskt att de all glädje, skratt, svett och vilja att göra detta tillsammans i grupp och med alla ledare. Kul att se hur alla har utvecklats!”
Helen Odenäng från kalmar

“Det bästa är att se leenden på läpparna efter passen, även om deltagarna knappt orkar att gå därifrån”.
Conny Lundkvist från Piteå

Bilder från måndagen och tisdagens träningar:

Karlstad

Karlskrona

Stockholm – Östermalm

Skellefteå

Göteborg – Mölndal

Jönköping

Gävle

Kungsbacka

Kristianstad

Stockholm – Liljeholmen

Haninge

Nacka

 

Linköping

Lidingö

Mariefred

Malmö

Laholm

Eskilstuna

Falun

Umeå

Luleå

Kiruna

Västerås

Tyresö

Comments are closed.

Fler inlägg:
Bloggarkiv: