Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Vi bjuder på ett trappass

Publicerad

Äntligen fredag! Här bjuder vi dig på ett ljudfilspass för att fira in helgen genom en härlig genomkörare i trappa. Så på med träningsskorna och sätt i ett par hörlurar så kör vi!

Trappträning

OM PASSET:
Det här passet ska vi springa i trappa. Du behöver en trappa som tar minst 20 s att springa uppför. Vi kommer kombinera löpintervaller med olika styrkeövningar. Önskar du få en extra utmaning på slutet av passet finns det en variant där vi lägger in övningen idioten på slutet. Innan du kör igång är det viktigt att du tittar på filmen nedan där vi visar övningarna som ingår.

HUR PASSET GÅR TILL:

1. Börja med 10 minuter långsam jogg.

2. Kör igång ljudfilen.
I ljudfilen fortsätter passet med tänjning följt av trappasset.

Till ljudfilen utan idioten

Till ljudfilen med idioten

Trappasset består av:
5 x 20 s på varje steg/ 20 s trapplöpning på vartannat steg/ 20 s springer åt sidan/20 s åt sidan andra hållet på sidan/20 s jämfotahopp/ gå utfallsteg uppför trappan.

Avsluta passet med idioten där du springer fram och tillbaka på plant underlag i 2 x 5 s, 10 s och 15 s.

NEDVARVNING OCH STRETCH:

– Avsluta passet med minst 7 min långsam nedjogg samt eventuell stretching om det känns bra HÄR förklarar vi varför det är viktigt med nedvarvning.


Vill du köra fler av våra ljudfilspass? Då ska du hänga med i Adventsutmaningen där vi kör flera ljudfilspass per vecka. Anmälan till adventsutmaningen öppnar på lördag.


Kommentarer avstängda.