Vilka är hälsofördelarna av att springa?

Petra Kindlund september 5, 2017

Att löpträna regelbundet har många positiva hälsofrämjande effekter för både vår fysiska och psykiska hälsa. De fysiska fördelarna som löpträningen ger är att man tränar hela kroppen. Framför allt ger löpträningen bra konditionsträning. God kondition gör att du orkar mer i vardagen.

Man har sett positiva effekter på både förbättrad sömn och koncentration hos människor som tränar löpning regelbundet och har en god kondition. Konditionsträning har även god inverkan på våran inre kropp. Det minskar risken för förkalkning av våra blodkärl då mängden dåliga blodfetter i blodet minskar, det har då även en positiv inverkan på blodtryck och förebygger högt blodtryck. Att springa regelbundet kan vara ett sätt att hålla en hälsosam vikt och kunna unna sig mer god mat i livet!

Psykiska fördelar man har sett av löpträning är att det har gett en positiv inverkan på minskad nedstämdhet. Fysisk aktivitet så som löpträning kan även förebygga och delvis behandla depression. Vid träning frigörs en mängd må bra hormoner som gör att vi känner oss nöjda och glada. Vi mår helt enkelt bra av att röra på oss!

Så löpning handlar inte bara om att prestera och resultat. Det gör att du också blir en friskare och lyckligare människa!


comments powered by Disqus