Ledare Södermalm

Amanda Nekby

Amanda är utbildad hälsopedagog från Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm, löpcoach och gillar att se hur andra kan utvecklas. Amanda är en i teamet på Runacademys huvudkontor där hon arbetar framförallt med personlig träning och onlineträning. Hon har stor erfarenhet av att coacha andra och har lett många olika typer av träningsklasser tidigare. Det bästa med att coacha tycker hon är att peppa, hjälpa och se andra utvecklas.


Niclas Sjögren

Niclas har varit med som ledare sen starten hösten 2013. Han är en av Sveriges främsta veteranlöpare med meriter som guld på terräng-SM guld på SM på 10km asfalt, VM-guld i snöskolöpning i M40 samt en meriterande 24:e plats på Lidingöloppet på tiden 1,50,15. Som ledare gillar Niclas att dela med sig av tekniktips.


Anders Björk

Anders har gjort en fantastisk resa i löpningen. Från att när han blev 40 år upptäckte tjusningen i löpning av en slump i samband med att en livsstilsförändring. På 10 månader gick Anders från att tro att han skulle dö när jag sprang 1 kilometer till att genomföra sitt första maraton. Anders har innan varit ledare i basebolll samt hållit i träningar för Vegan Runners IK. Det Anders vill är att få förmedla löpglädje, dela med sig vad vad han lärt sig under sin resa och hjälpa andra att utvecklas.


Weronika Brzuchalska

Weronika läser läkarprogrammet på Karolinska Institutet och har slutfört Svenska Friidrottsförbundets löptränarkurs. Hon är en snabb löpare som springer milen på 37 min och 3000 m på 10 minuter. Som ledare har Weronica erfarenhet att vara tränare för studenter på Handelshögskolan, varit ledare i Kungsholmens löpargrupp och ser nu framemot att coacha alla på Södermalm!


Mona Helsing

Mona har aktivt tränat löpning sedan 2010 då hon sprang sitt första Marathon. Sedan dess har det blivit många olika marathonlopp och många av dem utomlands. Som ledare har Mona stor erfarenhet både som löpledare i bland annat TSM och tränare i truppgymnastik. Det roligaste med att vara ledare tycker Mona är att få inspirera och se deltagarna växa som löpare!


Kathrine Lundström

Kathrine har sprungit under många år på motionsnivå och även deltagit i olika OCR-lopp. Hon har som ledare arbetat som ridinstruktör. Hon vill som ledare inspirera, stötta och bidra till härlig gemenskap i löpargruppen.


Rebecca Tronarp

Rebecca har sprungit och löptränat mycket hela sin uppväxt och hennes första lopp var Stockholm Maraton 2012 hon jag sprang för att samla in pengar till cancerforskning. Rebecca springer gärna lopp, alltifrån 5km-lopp till maratonlopp. Hon har sprungit Tjejmilen 21km på 1:36:09 2018, samt Stockholm Marathon på 3:48:11 och Lidingöloppet på 2:45:11. Rebecca är utbildad fysioterapeut med magisterexamen inom fysioterapi och har tidigare lett bassänggrupp, gruppträning i gym samt hållit i förflyttnings- och ergonomiutbildningar.


Therese Forsberg
Therese är en inspirerande löpcoach med en lång träningsbakgrund där hon bland annat har tränat och tävlat på universitet i USA i över 5 års tid. Therese jobbade dessutom på vårt huvudkontor mellan 2015-2019 och har varit med som löpcoach i Runacademy sedan 2014. Therese har själv sprungit så fort som runt 36 minuter på milen och 17.03 på 5000 m. Som har gett henne en fin 4:e plats från SM. Idag satsar inte Therese lika hårt på löpningen men hon är en desto större inspiratör och hennes peppningar gör att man tar i det där lilla extra på träningarna.


Hannes Svensson

Hannes älskar löpning och framförallt långdistans. Han har varit ledare inom löpning i flera olika sammanhang i olika löpargrupper och på resor. Som löpare har han en femteplats i SM på 100 km i sin åldersgrupp och en tredjeplatsen i Black River Run på 100 miles. Som ledare i Runacademy tycker han att det allra roligaste är att möta er deltagare och dela hans stora passion, löpningen tillsammans med andra.