Vi har löparresor för alla!

Följ med oss på en löparresa eller träningsresa och upplev vacker natur med löparskorna på!

Vanliga frågor

En löparresa/träningsresa är så mycket mer än bara träning. Här träffar man även vänner för livet och delar många roliga och utmanande stunder tillsammans. I slutet av resan är det oftast gemenskapen och umgänget som lyfts fram som det som uppskattats allra mest.

En löparresa kan ses som en ”aktiv semester” där vi vill skapa en balans mellan aktivitet och återhämtning så att du kan komma hem pigg, välmående och alert i huvudet men samtidigt härligt trött i kroppen!

Vårt mål med samtliga resor är att sprida löparglädje genom att visa upp de bästa på just det resmålet. Vi springer oss trötta, men vi ser även till att stanna upp och uppleva och se naturen och omgivningarna runt omkring oss.

Absolut, det kan du!

Kanske är du sugen på att åka på en löparresa men inte har några vänner eller någon partner som delar intresset? Självklart kan du resa med oss! Det kommer inte att dröja länge innan du skapar nya vänner med gemensamma intressen. Då man delar upplevelserna på en löparresa med alla dess höjdpunkter och utmaningar blir vi snabbt en sammansvetsad grupp.

På våra resor brukar det vara en blandning av par, kompisar och de som reser på egen hand.

Vi erbjuder både enkelrum och dubbelrum på våra resor så om du reser själv kan du välja vad du vill boka. Delar du gärna rum trots att du reser själv så parar vi ihop dig med någon annan av samma kön som också reser själv.

En vanlig missuppfattning är att du behöver vara elit eller elitmotionär för att åka på en löparresa.

Men alla nivåer av löpare kan resa med oss, allt från nybörjaren till den rutinerade löparen.

Vi på Runacademy har både resor som är bättre lämpade för nybörjare där du mer kombinerar träningen med sol och bad, samt mer äventyrliga och krävande resor där vi springer i bergen. Vi delar alltid in oss i flera mindre grupper efter nivå så att alla får träna utifrån den nivå de är på!

Under varje enskild resa kan du läsa mer om vilken erfarenhet vi rekommenderar att du har för att du ska få ut som mest av resan.

Detta skiljer sig mycket mellan de olika resorna. För våra löparresor i berg och fjäll krävs att du har skor som lämpar sig efter terrängen (trailskor) samt en löparryggsäck för att kunna bära med dig vätska, energi och extra kläder.

För våra träningsresor har vi inga specifika krav på utrustning utan här packar man helt enkelt kläder och skor som är sköna och som man känner sig bekväm med. Kläder för alla väder gäller för samtliga resor och två par skor att växla mellan är att föredra!

Senast 1 månad innan avresa kommer du även att få ett mer utförligt mail från oss om vad vi önskar att du har med dig på resan.

I grundpriset för våra utlandsresor ingår alltid flyg från Stockholm, transfer på resmålet, boende i dubbelrum och coachning på alla träningspass. Frukost ingår för samtliga resor och i de flesta fall även middagar.

För att bo i enkelrum tillkommer en tilläggskostnad liksom, i vissa fall, att flyga från andra orter utöver Stockholm.

I priset ingår alltid 3 månaders medlemskap på vår medlemssida (6 månader för våra tävlingsresor) för att du på bästa sätt ska kunna förbereda dig inför resan.

På sidan för varje individuell resa kan du läsa vad som gäller mer exakt för den specifika resan.

En bokningsavgift på 1000 kr (resor inom Sverige) eller 2000 kr (utlandsresor) kommer att betalas i samband med din anmälan.

Slutfakturan (minus bokningsavgift) skickas ut via mail och kommer ca 2 månader innan avresa och ska vara betald 30 dagar innan avresa. Eventuella rabatter dras av på denna slutfaktura.

Du bokar din resa genom att fylla i formuläret på respektive sida för löparresan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor som du godkänner i samband med din bokning.

Vi följer Kammarkollegiets regler för resegaranti så du kan vara trygg när du gör din bokning via oss.

När du reser med Runacademy ingår det också att din flygresa blir klimatkompenserad. Det innebär att växthusgaserna som släpps ut via flyget kompenseras genom att man investerar i andra projekt som minskar utsläpp av växthusgaser. Det är självklart inte lösningen för vår klimatkris men är bättre än att inte göra något alls. Klimatkompenseringen görs i samarbete med klimatkompensera.se och här kan du läsa om deras olika projekt. Efter genomförd resa kommer du att få ett certifikat från oss som bevisar att resan var klimatkompenserad.

Kommande resor

Vi släpper fler resor efter hand så håll koll på vår hemsida för uppdateringar.

Stäng star