Ledare Västerås

Cecilia Allard 

Cecilia brinner för löpning och framför allt längre distanser. Hon har deltagit i motionslopp på distanser från 5 km till maraton och även Lidingöloppet 30 km. Varje distans har sin charm, tycker hon. 2017 placerade sig Cecilia på fjärde plats i Blodomloppet i Västerås och sprang i mål på 42:03 på 10 km. Som ledare har hon varit med och arrangerat bland annat Göteborgsvarvets löparkvällar.  Cecilia hoppas att hon kan inspirera och och peppa deltagarna till att nå nya mål utifrån olika förutsättningar.”


Karl Avedal

Karl upptäckte löpningen relativt sent i livet, vid 36 års ålder, men har sedan dess varit helt fast. Han älskar löpning och helst när den kombineras med en naturupplevelse eller ett äventyr, och allra helst när upplevelserna delas med andra. Han har även placerat sig bl.a. på en andraplats i maratonklassen på Black River Run och på en tredjeplats i Ledningslöpet 5K. Nu ser han fram emot att coacha fram er till fina resultat!


Susanne Wall

Susanne har ett förflutet som friidrottare där hon började redan som 10-åring och tävlade på hög nivå fram tills hon var 22 år. Hon har flera SM-medaljer från ungdoms- och junioråren inom stafett och har även en individuell fjärdeplats på JSM terräng. Hon har sedan tidigare ledarerfarenhet från att ha tränat barn 7-11 år i friidrott och som löpcoach i Runacademy. Det bästa med att vara ledare är att inspirera och få fler att inse hur kul och härligt det är med löpning.


Magnus Steiner

Magnus har tidigare varit deltagare i löpargruppen men är nu ledare. Han har gått resan ifrån soffpotatis till frälst löpare. Han springer nu mycket och de distanser han tävlat på är allt ifrån 5 km till ultramaraton, längsta hittills är ultravasan90 2019. Tränar för att göra sitt första 100 Miles lopp under 2020. Var med i lidingö55an (alla 3 lidingölopp på samma helg) 2019 och kom på en 11:e plats. Som ledare vill han hjälpa andra att utvecklas som löpare. Han vill lära ut allt som han lärt sig i sin resa till att bli löpare!




Lisette Reuterwall

Lisettes största intresse är löpning och har aktivt tränat löpning de senaste 12 åren. Hon tävlar på alla möjliga distanser och springer helst halvmaraton eller längre lopp. Hon drivs av slå sina egna tider och se hur snabb hon kan bli på olika distanser. Som ledare brinner Lisette för att se andras utveckling och se när andra flyttar sina gränser. Självklart brinner jag även för att sprida löparglädje!


Elisabet Axelsson

Elisabet har sen barnsben alltid tyckt om att röra på sig och började springa i mellan-/högstadiet Började spela fotboll som 18-åring och löpningen har alltid varit en naturlig del på träningarna. Elisabet spelar fortfarande fotboll men tycker att löpning är ett tilltalande sätt att träna – enkelt och tillgängligt. Hon har sprungit Vårruset på 21.08. Elisabet är sjukgymnast och har läst idrottsmedicin.


Josef Bly
Som ung orienterade Josef men la sedan av och har nu tagit upp löpningen efter långt uppehåll. Han började på motionsnivå och har ökat successivt efter det. Har varit med som deltagare i Runacademy Västerås i 4-5 år men nu är det dags att vara ledare. Josef ser fram emot att kunna motivera och pusha deltagarna på passen.


Helena Nordh

Helena har aktivt tränat löpning de senaste åtta åren och tycker om att sätta upp egna personliga mål. Hon gillar bäst att springa i grupp och gärna ett långpass. Nu ser hon ser fram emot att peppa och stötta deltagarna och följa deras utveckling.


Simon Sköld

Simon tränar regelbundet och tävlar i allt från bana till ultramaraton. Har är utbildad via Friidrottsförbundets löpledarutbildning steg 1 och 2. Nu ser han fram mot att få stödja deltagarna i deras utveckling som löpare.


Martin Åhlenius

Martin har varit regelbunden löpare sen 2012 och springer lopp på distanserna mellan 10km och maraton titt som tätt. Han är även ledare i Västerås Löparklubb för långpass och några intervallpass.


Linda Åhlin

Linda är utbildad och har jobbat som löpcoach för ungdomar inom fotboll, samt varit ledare i Västerås Löparklubb. Hon har sprungit både maraton och halvmaraton på 3:47 respektive 1:45. Linda ser fram emot att få sprida löparglädje och få andra att utvecklas, samtidigt som hon själv utvecklas.


Dan Jansson

Dan är en löpare med lång erfarenhet. Han är sprungit en gedigen mängd lopp såsom 24 marathon, gjort 8 svenska klassiker och 5 Ironman Marathon. Hans bästa tid på Maraton är snabba 3:19!