Ledare Lund

Mats Bergenhorn

Mats har sprungit regelbundet sedan tjugo år tillbaka och blivit allt mer intresserad av och insatt i löpningens alla aspekter. Han tränar ca 70 km i veckan och tävlar framförallt på maraton- och ultramaraton distanserna. Utöver sitt arbete som universitetslärare jobbar han med jämna mellanrum på Löplabbet och har god vana vid att analysera löpsteg och löpteknik. Han har gått en internutbildning på Löplabbet för löpsteganalys och anatomi. Mats har sprungit drygt tjugo maratonlopp i Sverige och runtom i Europa. Det har även blivit ett tiotal ultramaraton, varav det längsta 90 km.


Maya Kylén 

Maya har varit en löpningsfrälst motionär så länge hon kan minnas. Hon har sprungit en hel del lopp genom åren, både trail och asfaltslopp och allt från mil- till ultralopp. Hon är utbildad arbetsterapeut och arbetar just nu heltid som forskare. Arbetet kräver mycket tid och engagemang och som småbarnsmamma kan det vara svårt att hinna med att prioritera träningen. Detta har hon dock strategier för och hoppas kunna ge tips och inspirera andra att få in löpningen i vardagslogistiken. Detta är hennes sjätte termin som ledare och hon ser fram emot att fortsätta sprida inspiration, kunskap och löparglädje bland deltagarna. Genom att stötta och peppa varandra utvecklas man snabbare, blir bättre och når nya mål.


Jennie Välawik
Jennie har alltid haft ett stort intresse för löpning och den har alltid varit en stor del av hennes liv. I löparsammanhang har hon sprungit många olika typer av lopp så som Stockholm maraton, New York maraton, Lidingöloppet och Göteborgsvarvet. Hon har också sprungit med många olika löpgrupper. Hon ser mycket framemot att få sprida löparglädje och att se er deltagare utvecklas och hitta den inspiration, glädje och samhörighet som löpningen ger!


Christian Lund 

Christian har mer eller mindre under hela sin uppväxt spelat fotboll och under den tiden så var löpningen kanske inte hans direkta favorit.
Men där fanns hela tiden en dröm om att någon gång springa Lidingöloppet, så när han fick startplatsen dit av sin fru så började han träna som deltagare i Runacademy Lund.
Nu är det ingen fotboll utan löpning och triathlon som är det stora intresset, med fokus på Ironman-distans. Christian kommer nu till hösten 2020 göra sin sjätte säsong som tränare hos oss.


Peter Ekerot

Peter började sent i livet med uthållighetsträning i form av cykelpendling år 2008, vilket var 2 mil enkel resa. Detta ledde till att han även testade på löpning och en svensk klassiker 2010-2011. Sedan dess har det blivit mestadels löpning. I dag har Peter sprungit alltifrån millopp, halvmaraton, maraton och sedan 2014 ultra-distanser. Han har totalt gjort ett tjugotal ultralopp och som längst 100 miles i Backyard Ultra Sydkusten sommaren 2019. Peter tycker att ett kontinuerligt testande av gränser och vad kroppen klarar av är något av det mest spännande som finns! Som deltagare och ledare har han varit med och arrangerat löpträningar i Löplabbet Lunds regi. Han vill i Runacademys löpargrupp inspirera andra till att utvecklas och våga utmana sig själva.


Annie Sönnerborg-Wadenhorn

Annies främsta meriter är vinsten av Sveriges Golden Ticket och därigenom kvalificera sig till Golden Trail Championchip på Azorerna. Där fick hon tävla mot världens bästa traillöpare under fem dagar. Annies absolut främsta styrka som löpare är det mentala. Till vardags jobbar hon som psykolog. Som ledare vill Annie inspirera andra till att utvecklas, våga utmana sig själva och tillsammans hitta löparglädjen.


Patrik Ström

För Patrik har löpningen alltid funnits nära till hands som komplement till handboll och fotboll, men aldrig varit den huvudsakliga träningsformen. 2018 bestämde han sig för att ta löpningen på allvar och anmälde sig till Helsingborg Halvmaraton och Runacademys löpargrupp i Lund. 2019 blev det maratondebut och en hel del trail. Han föredrar de längre distanserna på 20 km och uppåt och han har sprungit Copenhagen marathon 2019 (3:43:34) och Copenhagen half marathon 2019 (1:40:37) Som ledare har Patrik varit tränare för ett damlag i handboll.


Roger Löfström

Roger springer helst i naturen på stigar och vackra platser och gärna i sällskap med andra. Långt o länge är hans signum och ultradistanser intresserar honom stort. Tidigare har Roger varit ledare för löpningar i informella grupper på Facebook såsom Upplevelselöparna, och Coach K Runners men har också haft uppdrag för tex Happy Trails, Kullamannen och Österlen Spring Trail som guide och ledare vid olika löpningar.


Agnieszka Skierkowska

Agnieszka har under senaste fem åren gått från att ogilla löpning till att springa 4-5 mil i veckan och älska det. Hon springer både korta och längre sträckor, såväl landsväg som trail och njuter av att hela tiden upptäcka nya möjligheter med löpning. Hon hoppas på att kunna inspirera så att fler hittar glädje och njutning i löpningen.


Henrik Daneskog

Henrik började springa för ca 12 år sedan och har sedan dess sprungit Han har sprungit allt ifrån 5 km till ultra. 2021 tog han en sjätteplats på GAX 100 Miles.
Henrik är ledare inom friluftsfrämjandet sedan 6 år och ser nu fram emot att få träffa och inspirera löpintresserade människor.


Sara Lunga

Sara har sprungit regelbundet sedan 13 års ålder och har en bakgrund inom handboll där hon också varit aktiv tränare under flera års tid. Hon har gått tränarutbildning från Handbollsförbundet Syd. I löpningen gillar Sara att träna varierat och springer gärna både längre lugnare pass och intervaller. Hon har sprungit en del lopp vid sidan av handbollen. Som ledare ser hon framemot till att bidra till den härliga gemenskapen samt att få bidra till att fler känner löparglädje och hjälpa andra att utveckla sin löpning.


Ola Örnberg

Ola är utbildad löpcoach och gymnastikledare. Han älskar löpning och endorfinerna de ger. Han har deltagit i mängder av olika lopp men alltid på motionsnivå, inte som tävlande. Nuförtiden springer han mest trail. Han är även medlem i föreningen Glädjeknuff som har som mål att ge funktionsvarierade barn och ungdomar löparupplevelser i rullande form.


Sandra Malmberg

Sandra springer för motionens skull och gillar variationen i löpningen. Hon har sprungit alltifrån maraton till Lidingöloppet. Som ledare i Runacademy älskar hon att få sprida löparglädje, inspirera och coacha andra.