Vill du bygga en starkare kropp, maximera din styrka och bli en ännu bättre löpare? Välkommen att då hänga med i vår kurs med fokus på styrketräning för främst löpare. Nu när många lopp ställs in är det en perfekt tid att fokusera extra mycket på att bygga upp en stark kropp. 

Vad är syftet med kursen?

I den här kursen kommer du att få lära dig från grunden vad som är viktigt att tänka på när det kommer till styrketräning för löpare. Som löpare är det viktigt att träna upp sin styrka för att minska risken för skador samt för att få ett bättre löpsteg och tryck i steget. Många löpare har mycket att vinna på att bygga upp sin styrka och i denna kurs lär vi dig hur.

Du kommer även att få inspiration till hur du på ett smidigt och enkelt sätt kan få till effetiva styrkepass utomhus med bara kroppen som motstånd. Efter varje pass kommer du även få några övningar med dig hem som du kan öva på till nästa tillfälle.

Hur går det till?

Den här kursen är öppen för alla och innefattar 5 utmanande, varierande och väldigt roliga styrketräningspass. Varje pass kommer att skilja sig åt och ha ett specifikt fokusområde där teori varvas med olika övningar i en kortare workshop.  Alla pass kommer sedan att avslutas med en något tuffare del så du kommer alltid att också få en bra genomkörare.

Pass ett: Corestyrka  för löpare
Pass två: Benstyrka för löpare
Pass tre: Sätesaktivering och höftstyrka för löpare
Pass fyra: Ett utmanande pulspass för löpare som avslutas med fotstyrka
Pass fem: Det perfekta styrkepasset för löpare

Kursen är utomhus och har maxantal på 15 deltagare. Kursen går utmärkt att kombinera med deltagande i våra löpargrupper men går lika bra att vara med på som en fristående kurs.

Ledare

Amanda Nekby är utbildad hälsopedagog från Gymnastik och idrottshögskolan i Stockholm och kommer vara ansvarig för kursen. Amanda besitter kunskaper inom träningslära, fysiologi, näringslära och pedagogik och har stor erfarenhet av att coacha andra. A Hon drivs av att se andra utvecklas och ha roligt på vägen!

Alla kan vara med

Kursen vänder sig till alla typer av löpare, från dig som precis kommit i gång med löpningen till dig som är en van löpare. Alla övningar kommer att anpassas efter din nivå.

Med anledning av corona

Vi kommer att ta emot max 15 personer till kursen för att det ska finnas möjlighet att hålla avstånd till varandra. Träningarna kommer sedan att bedrivas utomhus. Det är bra om alla har med sig eget underlag att ligga på för att minska smittspridning.

Plats och tider

VAR: Sjövikskajen 34, Stockholm
NÄR: Torsdagar med start 7:e maj. Träningarna är sedan 14 maj, 28 maj, 4 juni och 11 juni.
TID:  18.00 – 19.00

Pris

895 kr för medlem i vårens löpargrupper eller som betalande medlem på vår medlemssida (OBS: För att få medlemspris måste du vara inloggad).
995 kr för icke medlemmar.

Anmälan

Anmälan är bindande och i och med anmälan godkänner du även våra villkor.