Bokningsvillkor för Runacademys löparläger och löparresor

Dessa allmänna villkor gäller när du bokar din resa eller ditt löparläger med Runacademy.

1. Din bokning
Bokningen till oss är bindande. Du ansvarar för att alla uppgifter är korrekt ifyllda. När du har gjort en bokning kommer du att få en bokningsbekräftelse till den emailadress som du uppgav. Om du inte fått mailet kolla din skräppost annars återkom till oss.

2. Bokningsavgift
I samband med din bokning kommer du att betala bokningsavgiften på 2000 kr för utlandsresor och 1000 kr för inrikes läger. Väljer du betalsätt kontokort eller via swish betalar du vid bokningstillfället, väljer du betalsätt faktura ska denna vara betald inom 10 dagar. Betalar du med faktura tillkommer en faktureringsavgift på 35 kr. Bokningsavgiften är inte återbetalbar vid en eventuell avbokning. Bokningsavgiften dras av från slutfakturan.

3. Slutbetalning
Ett mail med slutsumman för resan kommer ca 5 veckor innan aktuell resa och skall vara betald inom 10 dagar. Du kan välja betalsätt kontokort eller faktura. Betalar du med faktura tillkommer en faktureringsavgift på 35 kr. Om du inte gör din betalning i tid utan att meddela oss förutsätter vi att du har valt att avboka ditt deltagande. Vid avbokning av resan gäller våra avbokningsregler.

4. Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
Vi rekommenderar alltid våra resenärer att på egen hand teckna lämplig reseförsäkring och avbeställningsskydd inför den aktiva resan med oss.

5. Avbokningsregler
Om du vill avbryta en bekräftad bokning måste du meddela oss så fort som möjligt. OBS: Vid utebliven betalning blir kunden återbetalningsskyldig enligt våra avbokningsregler.

Följande gäller:

– Om avbokning sker 60 dagar eller mer före avresa är du endast betalningsskyldig till bokningsavgiften.

– Om avbokning sker 60-30 dagar före avresa är du betalningsskyldig till 50% av den totala summan för resan mot uppvisande av läkarintyg. Utan läkarintyg är du betalningsskyldig till hela beloppet.

– 0-30 dagar innan avresa sker ingen återbetalning p.g.a. skador eller sjukdom.

OBS: Bokningsavgiften betalas inte tillbaka vid eventuell avbokning. För resor till Prag Halvmaraton samt Köpenhamn Halvmaraton blir du även tvungen att betala för startplatsen till loppet om du bokat med startplats. 

6. Ångerrätt
Observera att ångerrätt på 14 dagar ej gäller vid bokning av resor och boenden till exempel flygbiljetter och hotellnätter. Se konsumentverkets stadgar angående ångerrätt under rubriken När ångerrätten inte gäller.

7. Allt deltagande sker på egen risk
Som deltagare på Runacademys löparläger och löparresor är du medveten om att allt sker på din egen risk. Runacademy står inte för några kostnader ifall du blir skadad, sjuk, om dina kläder går sönder eller något liknande. Viktigt att du själv ansvarar för dina försäkringar och även har med dig dina försäkringspapper på resan ifall något skulle hända och du behöver uppsöka sjukhus.

8. Dina personuppgifter
Enligt GDPR, General Data Protection Regulation, som är en ny dataskyddslag som träder i kraft den 25 maj 2018 stärks skyddet av dina personuppgifter. Genom att acceptera våra villkor, är du även medveten om och godkänner hur vi behandlar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter HÄR.

9. Speciella önskemål
Om du har några speciella önskemål (t.ex. kostbehov, barnsängar eller rumstyp), vänligen meddela oss vid bokningen. Vi kommer att försöka uppfylla dem i bästa mån, men vi kan inte garantera att de kommer att fullgöras. Du kommer att få i din faktura eller i en annan dokumentation att en särskild begäran har noterats. Inte förrän du har fått en bekräftelse på att ditt speciella önskemål har noterats kan du vara garanterad på att det speciella önskemålet kommer att uppfyllas.

Om du eller någon i ditt sällskap har ett medicinskt problem eller funktionshinder som kan påverka din bokning, vänligen meddela oss innan du gör din bokning så att vi kan ge råd om lämpligheten för de valda arrangemangen. Under alla omständigheter måste du ge alla detaljer skriftligen vid bokningstillfället.

10. Inställd resa.
Om Runacademy tvingas ställa in din resa kommer du att få tillbaka hela din betalning. Du kommer att få ett meddelande om detta tillsammans med full kompensation. Runacademy kan dock inte ansvara för betalning av flygbiljetten.

11. Omständigheter utöver vår kontroll.
Runacademy kan inte kompensera din resa om den blir inställd på grund av omständigheter som vi inte kan kontrollera, trots att vi har gjort allt vi kan för att förhindra detta. Det kan var krig eller krigshot, kravaller, inbördesuppror, terroristdåd, industriell korruption, naturkatastrof, väder, brand, inställd flygresa eller liknande.

12. Resegaranti.
Vid köp av paketresa (boende och aktiviteter) gäller paketreselagen. Runacademy ställer lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet. Läs mer HÄR om lagen om paketresor.