Bokningsvillkor för Runacademys löparläger och löparresor

Dessa allmänna villkor gäller när du bokar din resa eller ditt löparläger med Runacademy.

1. Din bokning
Bokningen till oss är bindande. Du ansvarar för att alla uppgifter är korrekt ifyllda. När du har gjort en bokning kommer du att få en bokningsbekräftelse till den emailadress som du uppgav. Om du inte fått mailet kolla din skräppost annars återkom till oss.

2. Bokningsavgift
I samband med din bokning kommer du att betala bokningsavgiften på 2000 kr för utlandsresor och 1000 kr för inrikes läger. Bokningsavgiften är inte återbetalbar vid en eventuell avbokning. Bokningsavgiften dras av från slutfakturan.

3. Slutbetalning
Ett mail med slutsumman för resan kommer ca 5 veckor innan aktuell resa och skall vara betald inom 10 dagar. Du kan välja betalsätt kontokort eller faktura. Om du inte gör din betalning i tid utan att meddela oss förutsätter vi att du har valt att avboka ditt deltagande. Vid avbokning av resan gäller våra avbokningsregler.

4. Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
Vi rekommenderar alltid våra resenärer att på egen hand teckna lämplig reseförsäkring och avbeställningsskydd inför den aktiva resan med oss. Oftast täcker hemförsäkringen kostnanden för lägret om du inte kan delta på grund av skada eller sjukdom.

5. Avbokningsregler
Om du vill avbryta en bekräftad bokning måste du meddela oss så fort som möjligt. OBS: Vid utebliven betalning blir kunden återbetalningsskyldig enligt våra avbokningsregler.

Följande gäller:

– Om avbokning sker 60 dagar eller mer före avresa är du endast betalningsskyldig till bokningsavgiften.Är det på grund av reserestriktioner som är bestämda av Folkhälosmyndigheten kommer du att få full återbetalning.

– Om avbokning sker 60-30 dagar före avresa är du betalningsskyldig till 50 % av den totala summan för resan mot uppvisande av läkarintyg. Utan läkarintyg är du betalningsskyldig till hela beloppet. Det kommer däremot vara möjligt att avboka sin resa senast 5 veckor innan lägret om det är på grund av reserestriktioner bestämda av Folkhälsomyndigheten

– 0-30 dagar innan avresa sker ingen återbetalning p.g.a. skador eller sjukdom.
Om du av någon anledning ej kan medverka på resan (skada eller förhinder) vänligen kontakta i första hand hemförsäkring och/eller kortförsäkring. Med avbokningsintyg från Runacademy brukar de flesta få ersättning av försäkringsbolag. Om du har förkylningssymtom är det viktigt att du inte är med på lägret på grund av smittorisken av Covid-19. I första hand ber vi dig att vända dig till försäkringsbolaget men om din försäkring inte täcker något av kostnaden kommer vi vara så tillmötesgående som möjligt.

6. Ångerrätt
Observera att ångerrätt på 14 dagar ej gäller vid bokning av resor och boenden till exempel flygbiljetter och hotellnätter. Se konsumentverkets stadgar angående ångerrätt under rubriken När ångerrätten inte gäller.

7. Allt deltagande sker på egen risk
Som deltagare på Runacademys löparläger och löparresor är du medveten om att allt sker på din egen risk. Runacademy står inte för några kostnader ifall du blir skadad, sjuk, om dina kläder går sönder eller något liknande. Viktigt att du själv ansvarar för dina försäkringar och även har med dig dina försäkringspapper på resan ifall något skulle hända och du behöver uppsöka sjukhus.

8. Dina personuppgifter
Enligt GDPR, General Data Protection Regulation, som är en ny dataskyddslag som träder i kraft den 25 maj 2018 stärks skyddet av dina personuppgifter. Genom att acceptera våra villkor, är du även medveten om och godkänner hur vi behandlar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter HÄR.

9. Speciella önskemål
Om du har några speciella önskemål (t.ex. kostbehov, barnsängar eller rumstyp), vänligen meddela oss vid bokningen. Vi kommer att försöka uppfylla dem i bästa mån, men vi kan inte garantera att de kommer att fullgöras. Du kommer att få i din faktura eller i en annan dokumentation att en särskild begäran har noterats. Inte förrän du har fått en bekräftelse på att ditt speciella önskemål har noterats kan du vara garanterad på att det speciella önskemålet kommer att uppfyllas.

Om du eller någon i ditt sällskap har ett medicinskt problem eller funktionshinder som kan påverka din bokning, vänligen meddela oss innan du gör din bokning så att vi kan ge råd om lämpligheten för de valda arrangemangen. Under alla omständigheter måste du ge alla detaljer skriftligen vid bokningstillfället.

10. Inställd resa.
Om Runacademy väljer att ställa in din resa på grund av för få deltagande eller liknande kommer du att få tillbaka din betalning. Du kommer att få ett meddelande om detta tillsammans med full kompensation. Runacademy kan dock inte ansvara för betalning av flygbiljetten.

11. Omständigheter utöver vår kontroll.
Vi följer paketreselagens regler och bestämmelser.

Så länge UD eller någon annan svensk myndighet inte avråder från att resa till ett specifikt resmål så reser Runacademy som planerat. Våra vanliga resevillkor gäller. Om UD går ut med en avrådan till ett land där vi har en resa inom 14 dagar så tvingas vi ställa in resan och återbetalar då hela resans pris. Om en avrådan skulle införas till just det land eller den region du ska resa till längre fram kommer vi att avvakta och informera dig som resenär senast 30 dagar innan avresa. Vanliga resevillkor gäller fram tills att vi tvingas ställa in en resa.

En del länder har nu beslutat om ändrade inresebestämmelser, vilket kan komma att påverka våra resmål. Vi följer utvecklingen på alla våra resmål noggrant och har en nära dialog med lokala partners. Inreserestriktioner till ett resmål innebär inte automatisk avbokning på samma sätt som vid en avrådan från UD. Om en inreserestriktion skulle utfärdas som påverkar din resa kommer du kontaktas av oss på Runacademy. Om du vill avboka resan på grund av inreserestriktioner ber vi dig kontakta ditt försäkringsbolag för eventuell återbetalning.

12. Resegaranti.
Vid köp av paketresa (boende och aktiviteter) gäller paketreselagen. Runacademy ställer lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet. Läs mer HÄR om lagen om paketresor.

13. Med anledning av corona
Det är viktigt att alla som kommer till våra läger är helt friska och inte uppvisar några som helst symtom. Vi kommer även anpassa oss efter rådande situation med att hålla oss till små grupper samt försöka hålla avstånd till varandra så mycket som är möjligt. Det är även viktigt att alla är noggranna med att tvätta sina händer.  Om det finns reserestriktioner bestämda från folkhälsomyndigheten som gör att du inte känner dig bekväm med att resa kommer det vara möjligt att avboka sin resa kostnadsfritt 5 veckor innan lägret. För övrigt gäller annars våra bokningsvillkor.