Krister Lind

Krister har en lång erfarenhet av att både coacha andra och att springa själv. Han är utbildad massör samt har gått löptränarutbildningen på svenska friidrottsförbundet. Han har dessutom själv lett flera egna löpargrupper under flera års tid innan han började i Runacademy. K


Jenny Isberg

Jenny har bakgrund som friidrottare där hon under ungdomsåren tränade löpning på elitnivå och har flera SM-medaljer som ungdom. Hon är utbildad idrottslärare från GIH och har disputerade i idrott på Örebro universitet. Hon har även den högsta juniortränarutbildningen i friidrott för elitidrottare. Då hon idag även forskar om motivation till fysisk aktivitet så brinner hon verkligen för att se hur människor utvecklas och utmanas.


Laila Öjefelt

Laila började springa “på allvar” för 10 år sedan, före det var det bara till “husbehov”. Det visade sig att hon var uthållig så träningarna liksom tävlingarna blev längre och längre. Hon har sprungit imponerande 352 km på 48 timmar! Det är bara en man och en kvinna i Sverige som sprungit längre än henne på 48 timmar. Hon har även vunnit High Coast Ultra 75km och Black river run 50 miles. Förutom att springa själv är hon även utbildad och erfaren löpledare från flera olika löpgrupper. Hon ser nu framemot att vara ledare för Runacademy ännu en termin!


Kenneth Backman

Kenneth har en bakgrund som orienterare, triathlet och cyklist men senare tiden har löpningen tagit allt större plats i livet. Som ledare har han tränat barn och ungdomar i Mountainbike samt styrketräning för cyklister. Det bästa med att vara ledar i Runacademy tycker Kenneth är den goda sammanhållning och positiva anda andan som råder i Borlänges löpargrupp.


 

Elinor Norberg

Elinor har ett förflutet inom lagidrotterna fotboll och innebandy. Efter att ha varit en aktiv deltagare under flera terminer i Runacademy så är nu Elinor ledare sedan flera terminer tillbaka.


 

Johan Eriksson 

Johan är en erfaren ledare som har varit ledare i Friskis och Svettis samt tidigare ansvarat för Göteborgsvarvets löparkvällar i Borlänge. Att coacha i Borlänges löpargrupp gör han med stort engagemang och glädje.


Joachim Wolf

Joachim är en aktiv elitlöpare med meriter på distansen från 800m till Marathon. Han har stora kunskaper om idrott och hälsa då han läst Idrottspsykologi, kost för prestation och utbildat sig på Hagaberg där han gick Friskvårdslinjen under 1 år.


Clas Jansson

Clas har tränat löpning på elitnivå sedan han var 12 år och har bland annat en 18:e plats på Lidingöloppet 30km samt en andraplats i M22 klassen. Clas älskar att springa. Det roligaste med att leda tycker Clas är att få dela med sig av sin kunskap och engagemang till flera.


Helen Ryberg Berntsson

Löpning som motionär har varit en del av Helens liv sedan tidiga tonår. Men de senaste tio åren har hon tränat mer fokuserat med genomtänkt intervallträning samt genomförande av maraton. Att få vara med och se utvecklingen hos de som upptäcker löpning för första gången ser Helen mycket fram mot.