elenore eskilstuna

Elenore Ingårda

Elenore har sprungit i princip hela sitt liv. Det har blivit en blandning av lopp såsom Lidingöloppet, Sälen Fjällmarathon, Tjurruset, Tjejmilen. Utöver löpningen har hon även jobbat som gruppträningsinstruktör i Bodypump, Step mm. och har gått två kurser i löpteknik. Hon har alltså en gedigen erfarenhet av att leda andra.

“Jag hoppas att kunna sprida glädjen med löpning, att se gruppen utvecklas och att skapa en fin gemenskap. Jag tror och hoppas att jag även själv kommer att utvecklas av detta uppdrag.” 


martin karlsson eskilstuna

Martin Ahlbom

Martin är i grunden handbollsspelare och satsar nu främst på multisport där löpning är en viktig del. Han är motsträvig med att kalla sig själv löpare trots att han bl.a. sprungit Stockholm maraton så sent som i år. Martin har tävlat i Åre Extreme Challenge varje år sedan 2013. Martin trivs i ledarrollen. I sitt arbete är han arbetsledare. Nu ser han framemot att coacha er deltagare i ännu en termin på Runacademys löpargrupp i Eskilstuna.

“Jag gillar utmaningen att leda en större grupp, att själv lära mig något nytt inom löpningen och att förmedla min kunskap till gruppen.” 


Petra Gunnarsdottir

Petra har sprungit till och från i över 15 års tid. Det roligaste med löpningen tycker hon är att förbättra sin teknik och snabbhet. Petra besitter stora kunskaper i träning och hälsa då hon både är utbildad personlig tränare och sjuksköterska.

“Det ska bli roligt att följa deltagarnas utveckling!”


Henrik Lidhage

Henrik har sprungit i många år. Han kom in i löpningen genom orienteringen som var den idrott han startade med. Nu är Henrik en inbiten löpare och  favoritpasset är att springa i naturen med musik i öronen. Henrik springer en hel del lopp, Göteborgsvarvet som han sprungit på snabba 1:41 och han har gjort milen på 41 minuter.

Henrik har tidigare ledarerfarenhet som tränare för ungdomar i orientering och längdskidåkning.

“Jag ser mest fram emot att sprida och dela glädje som löpningen ger samt att få fler att gilla löpning som motions/träningsform.”


Maria Westher

Maria har tränat löpning sedan hon var liten och har tävlat i både löpning och orientering på elitnivå under många år. I bagaget har hon flera SM-medaljer på distanser som 800m och 1500m. Hon har bland annat sprungit så fort som 4,27 på 1500m och 10,04 på 3000m. Hon är dessutom utbildad gymnasielärare och duktig på det här med att lära ut och att vara pedagogisk.


Alice Petersson

Alice är utbildad ämneslärare i idrott och hälsa på Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm och jobbar i dag som lärare inom idrott och hälsa. Alice springer allt från vårruset (5 km) till maraton (42 km) och hennes mål är att springa hela Vasaloppet (90 km). För Alice är det mest viktigt att komma i mål, inte hur lång tid det tar. Alice ser fram emot att sprida löparglädje till alla deltagare!