Ledare Hammarby Sjöstad


Hanna Korhonen

Hanna har orienterat sedan barnsben vilket också innebär att hon löptränat regelbundet. Efter att ha lagt orienteringsskorna på hyllan fokuserar hon nu istället på att träna varierat, funktionellt och kravlöst. Hanna är utbildad hälsopedagog på Gymnastik- och Idrottshögskolan i Stockholm och brinner för hälsa och träning! Hanna har jobbat på Runacademy huvudkontor sedan 2018 och arbetar främst praktiskt genom att hålla i företagspass, personligträning, löpteknikkurser och våra löpargrupper.


Lillemor Hellkvist

Lillemor har friidrottat under lång tid och är numera veteranfriidrottare. Hon har under hela hennes vuxna liv varit ledare i olika sammanhang inom träning och hälsa och besitter stor erfarenhet. Hon utbildad ungdomstränare genom Sveriges friidrottsförbund, personlig tränare och gruppträningsinstruktör, diplomerad massör, yogalärare och cykelinstruktör. Lillemor ser nu framemot att få lära ut mer om löpträning genom Runacademy.


Micke Hedlund

Micke började springa för 10 år sedan och har sedan dess sprungit Stockholm-, Paris- och New York marathon. Har även hunnit med 20 -tal halvmaror. Senaste halvmaror har han sprungit som farthållare. Där han tycker att det är en skön känsla att få hjälpa andra att lyckas med sitt mål. De senaste 6 åren har han varit löpcoach i flera olika grupper. Han har även varit ledare i IF Linnea. Micke tycker att det ska både bli kul och spännande att få hjälpa andra att nå sina mål och att ha roligt på vägen dit!


Hanna Wineus

Hanna har haft löpning som navet i hennes träning, ett sätt att komma ut och vara nära naturen och rensa kropp och knopp. Hon tränar även tillsammans med simning i swimrun. Hanna har varit gruppträningsinstruktör under 15 års tid inom aerobics och spinning. Hon har gått utbildningar på Bosön som SAIF och GIH hållit i och är certifierad hälsocoach och kostrådgivare.
Hon ser fram emot att peppa och inspirera deltagarna till att tycka löpning är roligt och att det går att förbättra sin löpning på olika sätt.


Sara Fristedt

Sara är en glad amatörlöpare som började springa under gymnasietiden då hon slutade med fotboll och innebandy. Hon ville ha mål och utmaningar och nu har det blivit flera lopp som maraton, Lidingölopp och ett tiotal halvmaraton.
Sara ser fram emot att inspirera deltagarna till att springa, tror på att alla kan springa oavsett erfarenhet, ålder eller bakgrund.


Magnus Nilsson

Magnus började omkring år 2005 leva mer hälsosamt och gå ner i vikt. Till en början var det promenader som gällde men promenaderna övergick till löpning. Första målet var att klara 5 km, som i sin tur blev 10 km, halvmara och maraton. Han har till och med sprungit Lappland Ultra 100 km på 10:13. Löpning och motion är något Magnus ser som en viktig del i vardagen för att må bra.
Samhörigheten och umgänget som löpningen bidrar till går före prestation och Magnus ser i höst fram emot att vara med och se andra upptäcka löparglädjen och fortsätta röra på sig. Han är uppmuntrande och positiv samt har tidigare erfarenhet som fotbollstränare.


Viktoria Lindskog 

Viktoria har alltid varit intresserad av att träna och röra på sig. När hon var yngre var det fotboll, gymnastik och dans som gällde och idag är det löpning som är den träningsform hon tycker bäst om. När hon tränar själv tar hon helst med sin hund som träningskompis på långrundorna. Viktoria har även en stor erfarenhet och kunskap inom träningslära och hälsa. Hon är bland annat utbildad personlig tränare med fokus på konditionsträning, löpcoach och mammatränare. Hon drivs av att få hjälpa deltagarna utvecklas i sin löpning. Även att visa att löpning är kul fast det ibland kan kännas tufft!


Maria Hammarling

Maria är i grunden simmare men övergått till löpning allt mer. Hon gillar att träna ute i naturen och sightseeing-springer gärna på nya platser. Variation och nya utmaningar är roligt, därför har hon bla tränat och tävlat i Swimrun, triathlon och gjort en svensk klassiker. Som ledare vill hon få fler att hitta löpglädjen. Maria har tidigare coachat i Liljeholmens löpargrupp.


Hanna Åberg

Hanna är en hängiven löpare som har ett stort intresse för träning och hälsa. Hon törstar efter att utveckla sina kunskaper och deltar ofta på webinarier om kost och hälsa. Som ledare vill hon peppa andra och hjälpa människor till att må ännu bättre.