Ledare Hammarby Sjöstad

Josefin Backlund

Löpningen har alltid funnits med som träningsform ända sedan hon var yngre, men det är först under de senaste två åren som Josefin har satsat mer seriöst på löpningen. Efter att ha varit aktiv och tävlat i många andra sporter har hon landat i att hon tycker att löpningen är den absolut roligaste träningsformen. Helst springer hon i skogen eller bland fjäll och helgerna hemma i Stockholm spenderar hon helst i Nackareservatet eller i Ursvik. Josefin tog 2015 hem förstaplatsen i BAAM dam 50 och kom tvåa året innan. Långa distanser är verkligen hennes grej! Hon har tidigare undervisat de flesta åldersgrupper i pardans och är utbildad dansledare.

“Jag ser i första hand fram emot att få entusiasmera andra i löpning, men också att utveckla min egen löpning och ledaregenskaper”


Per Lundgren 

Per brinner för löpning och framförallt långdistans då han är maratonlöpare. Han har under flera år aktivt tränat på sin egen löpteknik, rörlighet och styrka för att utvecklas som löpare. Han serframemot att dela med sig av sina kunskaper i Hammarby Sjöstads löpargrupp ännu en termin.

“Jag ser fram emot att få hjälpa till att pusha och att utveckla löpintresserade att nå nya mål.”


Malin starfelt
Malin Starfelt

Malin är en löpare som under 2017 skördade många segrar och framgångar på en mängd olika lopp. Hon är både löpcoach och mamma tills sin son Frans som hon springer med i vagn en hel del. Träningen med vagnen har verkligen gett resultat då Malin har tagit hem seger i Vårruset i Stockholm år 2017 och kommit på 18:e plats på SM-milen på landsväg. Andra löparmeriter som Malin har är att hon har sprungit maraton på 2,59 och hon kom en 2:a plats på Stockholms brantaste i Hammarbybacken. Malin tycker att löpning är en härlig motionsform oavsett om man vill tävla eller bara komma ut och röra på sig. Som ledare tycker Malin om att se hur andra utvecklas och hittar glädje i löpningen. Nu ska Malin sprida vidare sin löparglädje till er!

“Jag ser fram emot att komma tillbaka och coacha efter en termins uppehåll!”


camilla farsta

Camilla Renz

Camilla har sprungit i hela mitt liv och även tävlat mycket, mest i långdistans. Lidingöloppet har det blivit 10-15 gånger och utöver det bl.a. Stockholm Marathon, Kungsholmen Runt och Solsidan. Idag tävlar hon mest i triathlon och då medel och långdistans. Som egen företagare inom hälsa och träning har hon under 25 års tid hållit i olika grupper. Hon är utbildad som löpcoach men även för skivstång, spinning mm. Ledarerfarenhet råder det ingen brist på! Camilla är en frisk fläkt och sprider alltid mycket energi och glädje på träningarna!

“Jag ser fram emot att möta nya löpare och inspirera dem till att röra på sig och börja springa. Det är verkligen kul hjälpa till att utveckla de som kommit i gång med löpningen till att bli ännu bättre”


Dennis Löfving

Dennis har löpt sedan högstadiet som motionsform men hans löparintresse växte och på senare åren har Dennis satsat och tävlat en hel del. Dennis gillar utmaningar och variation och springer därför alla möjliga lopp mellan 5 km och 60 km. Hans främsta Lidingöloppet 2016 på snabba 2.11 och Midnattsloppet på 38:54. Dennis har instruerat i löpträning och andra olika träningsklasser tidigare och ser nu riktigt fram emot att vara med och coach er löpare på Södermalm.

“Det jag ser fram emot är att få dela den glädje och passion som jag själv känner för löpningen.”