Helen Odenäng 

Helen har varit aktiv och tävlat inom många sporter som friidrott, fotboll, styrketräning och även motorcross. Hon har dessutom ett brett kunskapsområde då hon är diplomerad personlig tränare, kostrådgivare, löpcoach, hälsocoach och massageterapeut. Helen har tidigare hållit i gruppträningar och löpargrupper i Kalmar och på Öland och är mer än redo att coacha er!

“Det är så roligt och inspirerande att få sprida löparglädje till andra. Att utmanas, utvecklas och ha roligt tillsammans i en grupp!”


Daniel Olsson 

Daniel har en lång träningsbakgrund där han under många år har sysslat främst med orientering och fotboll. Löpningen kom in i han liv för ungefär 10 år sedan och han njuter både av att springa själv och av att coacha fram andra till fina prestationer. Som coach är hans passion att hitta ett sätt för varje enskild individ att förbättra sig. Han har gått ledarutbildningar inom både fotboll och löpning, och han har stor vana att leda träningsgrupper. Nu ser han fram emot att få coacha er deltagare ännu en termin i Runacademy löpargrupp!

“Roligast är alla Aha-upplevelser som deltagarna kommer få ta del av!”


Lind Freyjudóttir

Lind springer mest för att det gör att hon mår bra och tycker det är kul att få andra hitta löparglädjen. Hon har en kandidatexamen i idrottsvetenskap och är lic. personlig tränare. Hon är även certifierad massageterapeut.

“Det är kul att inspirera andra och få fler att komma igång med löpningen”


Pétur Sturla Bjarnason

Pétur har tränat mer seriöst med löpningen under de 10 senaste åren och älskar att springa. Han vann bland annat Wings For Life 2016 och hann då springa hela 57,95 km. Han har dessutom sprungit maran på 2,40 och Lidingöloppet på 2,02. Han har sprungit Öland Ultra 50km ett flertal gånger och sprang 2017 in som segrare. Pétur har även en kandidatexamen i idrottsvetenskap, är licensierad personlig tränare samt massageterapeut.

“Det är alltid kul med nya utmaningar och att träffa många nya människor som också är träningsintresserade!”


Anders Rehn

Löpning kombinerat med längdskidåkning har alltid funnits i Anders liv. I längskidåkningen har Anders tävlat på elitnivå. I löpningen springer Anders allt ifrån 800 meter till maraton. Han kom bland anant på en 5.e plats i terräng SM i klassen H50. Som ledare har Anders varit verksam både som löpcoach och föreläsare i löpning. I Runacademy löpargrupp ser Anders fram emot att ha kul tillsammans och hjälpa er deltagare att utvecklas i er löpträning.

“Jag ser fram emot att bli inspirerad av er deltagare och inspirera er”. 


Frida Össmar

Frida älskar att träna och hon har hållit på med idrott i olika form, främst fotboll, större delen av sitt liv. Löpningen blev en naturlig del i hennes liv i samband med att dottern började träna friidrott. Hon får mycket glädje och avkoppling från löpningen, men det hindrar henne inte från att ha tagit flera medaljer på veteran SM-medaljer i 800, 1500 och 3000 m. Marathon har hon sprungit så snabbt som på 3:19,13, och hon har dessutom gjort sub-40 minuter på milen som 40-åring! Frida har även avverkat Ironman i Kalmar på 11:23,27.

“Som ledare vill jag uppleva löpglädjen tillsammans med andra. Att inspirera och motivera för andras personliga utveckling.”


Marie Lindquist 

Marie har alltid älskat att springa och det har följt henne genom hela livet. Löparskorna är alltid med! Det bästa med löpningen tycker Marie är att upptäcka nya ställen och hon föredrar vackra naturstigar. Marie har en gedigen utbildning inom träning och hälsa. Hon är sjukgymnast, idrottsmassör, löpcoach och utbildad inom idrottsmedicin. Hon ser framemot att sprida sina kunskaper till er deltagare i löpargruppen.

“Jag ser framemot att tillsammans med deltagarna ha kul och känna löpglädje!”


Maria Steinthorsson 

Maria har sprungit i snart 12 år och hon älskar verkligen att komma ut i alla väder och springer mycket olika längder på rundor samt olika upplägg. Maria har sprungit många lopp genom åren, bland annat New York Marathon som var helt fantastiskt och faktiskt det lopp hon är mest nöjd med trots att det var långt ifrån en supertid in i mål.

” Jag ser fram emot att få sprida löpglädje och positiv energi till både gamla och nya deltagare”