Hans Turtola

Hans började med löpträning 1995 efter att ha avslutat 8 års ungdomshockey. Han gillade då direkt friheten och enkelheten i att själv kunna välja sina vägar i träningen och se konkreta resultat av den. Från början var löpningen en kompletterande del till draghundskörning, men med tiden övergick det mer och mer till att helt fokusera på löpningen. I samband med landslagsuppdrag och militärtjänstgöring väcktes tankarna kring olika träningsupplägg vilket var drivande i hans träningsmotivation.

Under åren 2000-2010 var det fullt fokus på löpning, därefter längdskidåkning, och nu igen de senaste åren har fokus legat på löpningen. Hans känner fortfarande glädjen av att prestera men idag är det oftare känslan av det mentala spelet i samband med tävlingar som är det intressanta, i kombination med att hitta nya upplevelser och vägar för att uppnå glädjen med träning. Han tävlar på de flesta distanser och gillar variationen som tävlingar kan erbjuda i form av olika terräng, banprofil och deltagarmängd.

“Jag vill se fler hitta glädjen med löpning och oavsett egen nivå se framsteg med sin egen träning och att gemenskapen ska vara drivkraften!” 


Mate Kerenyi 

Mate kommer från Ungern och är en riktigt duktig orienterare som har varit med i ungerska landslaget i 12 år. Han har vunnit de ungerska mästerskapen i orientering över 10 gånger, kommit på silverplats i ungdoms-EM och tagit en tredjeplats på student-VM i orientering. Han har även varit ungdomstränare inom orientering. Nu ser han fram emot att axla rollen som löpcoach i Runacademys regi!

“Min främsta målsättning som ledare är att hjälpa folk att förbättra sig och motivera dom till löpning”


Rickard Johansson

Rickard började springa runt år 2015 och nu är han helt frälst i löpningens värld. I dag tränar han kring fem pass varje vecka och tycker det är så roligt att springa. Han har sprungit lite olika lopp så som Tromsö Skyrace och BAMM50. Som ledare har han tränat innebandylag. Han har tidigare varit deltagare i löpargruppen men ser nu framemot att axla ledarrollen!

“Det ska bli roligt att träffa alla glada deltagare och se dem utvecklas!”


Fabian Olofsson

Fabian har alltid tyckt om löpning som träningsform. Men år 2014 kom började Fabian springa i fjällen och sen dess har han varit helt frälst. I dag tränar Fabian riktigt seriöst med  fjällorienteringstävlingar som mål. Han har deltagit i ett antal Bamm och Kiruna Extreme lopp med en andra plats på 50 km distansen som bästa resultat. Som ledare har Fabian erfarenhet från att ha arbetat som hockeytränare.

“Jag ser framemot att få träffa nya människor som också tycker om löpning.”AnnaKarin Niva 

Anna har tränat löpning på motionsnivå i många år och varit deltagare i löpargruppen. Hon älskar löpning och gillar såväl stadslöpning i en ny stad som att vara ute på fjället. Hon har i tävlingssammanhang sprungit både halvmaraton och Lidingöloppet. Hon ser framemot att visa er deltagare i löpargruppen hur enkelt löpträning är!


Sara Widmark

Sara har sprungit allra mest stig och fjällöpning, det var det som fick henne att upptäcka hur roligt och lekfullt löpning kan vara. Hon uppskattar även uppförsbackar och en favorit är ju såklart den fina hemmabacke Luossabacken. Sara har tävlat i fjällorienteringstävlingen Bamm 30 och 50 och har sprungit Tromsö Skyrace 2018.

” Jag ser fram emot att få inspirera och peppa deltagarna! Att hjälpa andra att upptäcka att löpning inte behöver vara jättejobbigt om vi bara startar på rätt nivå. Jag ser även framemot gemenskapen i att träffas runt löpningen, något man sällan gör på sin egen löprunda med hörlurar.”


Fredrik Rosenberg

Fredrik har tränat och tävlat mycket i orientering sen 10 års ålder. De sista åren har det blivit mer och mer löptävlingar istället. Han har sprungit flera 10 kilometers lopp på runt 35 minuter. Som ledare har han varit tränare i orientering nu ser han framemot att coacha i löpning.


Andreas Haverskog

Andreas har sprungit hela livet och trivs allra bäst att springa i fjäll. han har flera fina meriter i löpningen så som en tredje plats på BAMM 70 och vinst i Kiruna Extreme. Förutom att Andreas älskar att springa har han ett stort intresse av idrott och ledarskap. Han har en idrottspedagogiksutbildning ifrån Umeås universitet och gått ledarutbildningar inom friidrott. I löpargruppen ser han framemot att se er deltagare utvecklas och att ha kul tillsammans!Nils Isak Idivuoma

Nils har en bakgrund som innebandy- och fotbollsspelare där har löpningen har varit en naturlig del av träningen. Idag jobbar NIls som brandman och löpning är den träning gör att håller sig i form för sitt jobb. Hans favoritpass är långa löpturer med löparvästen på, för att se och upptäcka nya platser. En annan favorit är tuffa intervaller i slalombacke. Förutom löpning tränar också Nils en hel del skidor både på längden och utför. Hans främsta merit är att han innehar banrekorden på 10km i hembyn Lannavaara. Som ledare vill Nils sprida sin glädje till löpningen!