Hans Kiruna

Hans Turtola

Hans började med löpträning 1995 efter att ha avslutat 8 års ungdomshockey. Han gillade då direkt friheten och enkelheten i att själv kunna välja sina vägar i träningen och se konkreta resultat av den. Från början var löpningen en kompletterande del till draghundskörning, men med tiden övergick det mer och mer till att helt fokusera på löpningen. I samband med landslagsuppdrag och militärtjänstgöring väcktes tankarna kring olika träningsupplägg vilket var drivande i hans träningsmotivation.

Under åren 2000-2010 var det fullt fokus på löpning, därefter längdskidåkning, och nu igen de senaste åren har fokus legat på löpningen. Hans känner fortfarande glädjen av att prestera men idag är det oftare känslan av det mentala spelet i samband med tävlingar som är det intressanta, i kombination med att hitta nya upplevelser och vägar för att uppnå glädjen med träning. Han tävlar på de flesta distanser och gillar variationen som tävlingar kan erbjuda i form av olika terräng, banprofil och deltagarmängd.

"Jag vill se fler hitta glädjen med löpning och oavsett egen nivå se framsteg med sin egen träning och att gemenskapen ska vara drivkraften!" 


Kristian Poromaa

Kristian brinner för träning och vill sprida den glädjen till andra. Löpningen har tidigare varit ett komplement till skidåkningen men har sedan några år tillbaka sprungit allt mer. Det han gillar allra mest är flerdagarslöpning på fjället med bara lätt packning.Det har även blivit ett antal lopp för Kristian, från halvmaraton upp till Ultravasan på 90 km där han har placerat sig fint. Han har gått grundutbildningar som tränare inom både handboll och längdskidåkning vilket han har hållit träningar både för vuxna och barn.

"Det bästa är att få hjälpa folk att våga ta steget och börja springa!"  


Frida Lind-Oja

Frida har alltid haft ett stort intresse för träning. Hon har tränat och tävlat i redskapsgymnastik i sin ungdom men sedan gått över till löpning och längdskidåkning. Löpträningen har alltid funnits med i hennes liv och hon gillar enkelheten, frihetskänslan och variationen som löpningen ger. Det finns alltid nya varianter på träningspass och ny terräng att utforska. Helst springer hon på fjället och gärna i obanad terräng och med många höjdmeter. Frida föredrar även tävlingar i fjällmiljö och det har blivit några pallplaceringar på BAMM (Björkliden Arctic Mountain Marathon) och KEX (Kiruna Extrem). Frida har gått tränarutbildningar inom både redskapsgymnastik och längdskidåkning samt är utbildad löpcoach. Hon har mycket praktisk erfarenhet inom träning och hälsa överlag och ser fram emot att förmedla glädjen med löpningen till er!

"Jag vill motivera och inspirera andra till att hitta glädjen med löpningen, utmana sig själva och göra framsteg på sin egen nivå"


Malena Stenfjell 

Malena är född i Norge och har länge varit aktiv löpare. Hon tränade och tävlade inom löpning som ung i distanserna 100m och 800m. Idag tränar Malena löpning på motionsnivå och hon har blivit alltmer förtjust i längre distanser. Malena har sprungit en hel del lopp på senaste tiden, både millopp, halvmaraton och maraton. Till vardags arbetar Malena som specialistsjuksköterka. Hon är också diplomerad löpcoach genom konditionsidrottutbildning på Bosön. Malena tycker det är jättekul att coacha och peppa er deltagare till att utvecklas. Hon vill också som ledare i Runacademy löpargrupp sprida budskapet om vilken stor påverkan löpningen har på hälsan både fysiskt och psykiskt.

"Löpning är en idrott och träningsform som får befolkningen ut i den friska luften och njuta ute av skog och mark."


Frida Karlsson 

Frida har orienterat sedan barnsben och då har löpningen kommit med på köpet. Hon har även deltagit i fjällmaraton som Bamm och Kiruna extreme under flera år. Majoriteten av Fridas träningspass är löpning och hon föredrar längre distanser i terräng. Tidigare har Frida varit med som deltagare i löpargruppen men har nu tagit steget att bli ledare, något som Frida tycker är riktigt kul. Hon har ett brinnande intresse för träning och hälsa. Till vardags arbetar Frida som fysioterapeut.

"Jag ser framemot att inspirera deltagarna och få dem att hitta glädjen i att springa." 


Mate Kerenyi 

Mate kommer från Ungern och är en riktigt duktig orienterare som har varit med i ungerska landslaget i 12 år. Han har vunnit de ungerska mästerskapen i orientering över 10 gånger, kommit på silverplats i ungdoms-EM och tagit en tredjeplats på student-VM i orientering. Han är utbildad HLR-instruktör och varit ungdomstränare inom orientering. Nu ser han fram emot att axla rollen som löpcoach i Runacademys regi!

"Min främsta målsättning som ledare är att hjälpa folk att förbättra sig och motivera dom till löpning"


Rickard Johansson

Rickard började springa runt år 2015 och nu är han helt frälst i löpningens värld. I dag tränar han kring fem pass varje vecka och tycker det är så roligt att springa. Han har sprungit lite olika lopp så som Tromsö Skyrace och BAMM50. Som ledare har han tränat innebandylag. Han har tidigare varit deltagare i löpargruppen men ser nu framemot att axla ledarrollen!

"Det ska bli roligt att träffa alla glada deltagare och se dem utvecklas!"


Fabian Olofsson

Fabian har alltid tyckt om löpning som träningsform. Men år 2014 kom började Fabian springa i fjällen och sen dess har han varit helt frälst. I dag tränar Fabian riktigt seriöst med  fjällorienteringstävlingar som mål. Han har deltagit i ett antal Bamm och Kiruna Extreme lopp med en andra plats på 50 km distansen som bästa resultat. Som ledare har Fabian erfarenhet från att ha arbetat som hockeytränare.

"Jag ser framemot att få träffa nya människor som också tycker om löpning."