Josefine Sjöcrona

För Josefine är löpning inte bara en bra träningsform utan även egen tid för återhämtning. Hon har under de senaste åren fokuserat på halvmaraton, milslopp och lite extra utmaningar som OCR, och Tjurruset. Målet för 2020 är att cykla Halvvättern 15 mil, det kommer bli en utmaning för en inbiten löpare. Dessutom kommer hon tillsammans med sitt lag genomföra Ragnar Lake loppet under 1,5 dygn. Som ledare är Josefine mycket driven och engagerad. Hon gillar att peppa andra att börja samt fortsätta sin träning. Hon är även hjälpledare för Tumba friidrott. Till vardags arbetar hon på Runacademy huvudkontor.

“Jag vill få visa att alla kan springa, utifrån sina egna förutsättningar och med små steg kommer man långt.”


Andreas Svitzer

Andreas har sprungit sedan 2015 och innan dess spelat innebandy och fotboll. Han tränar nu mest för 10 kilometer men har även genomfört Lidingöloppet. Hans personbästa på 10 kilometer är 40.58. Han vill i löpargruppen få hjälpa andra löpare att utveckla sin löpning.


Marie Blommé

Marie är fostrad i lagidrotten med allt vad det innebär. Löpning har funnits med i större delen av hennes liv även om den inte varit i huvudfokus. Efter att ha fått en start till Stockholm maraton i födelsedagspresent för flera år sedan, genomförde Marie maran i ett stekhett Stockholm. Året var 2007 och det var ett av de varmaste loppen i historien. Sedan dess har det hunnit bli många maraton och ultramaraton. Antalet lopp har passerat tvåsiffrigt och jakten på att nå tresiffrigt antal maraton och ultramaraton lopp pågår för fullt. Sedan 2008 har Marie varit ledare i olika löpargrupper. Samt genomgått flertalet utbildningar i träning och ledarskap. Deltagare brukar beskriva Marie som glad, positiv, kaxig, motiverande och omtänksam. Det bästa hon vet är att motivera löpare på olika nivåer så att de både utmanar sig själva och utvecklas.

“Jag ser framemot att få möta alla deltagare och förhoppningsvis få dem att bli ännu bättre löpare på ett lekfullt och roligt sätt.”


Fanny Schulstad

Fanny startade sin “löparkarriär” i februari 2016 då hon köpte ett 10 veckors träningsprogram inför Stockholm Maraton. Innan dess spelade Fanny både fotboll och innebandy i landets högsta seriesystem. Efter avslutad innebandykarriär så behövde Fanny en utmaning, därav anmälan till Stockholm Maraton. Fanny har sprungit Stockholm Maraton på 02:52:14 (2019) och Berlin Halvmaraton på 01:22:16 (2019). Som ledare har hon gått ledarutbildningar via svenska fotbolls-/innebandyförbundet och varit lagkapten under många år. Nu är hon löpcoach i Runacademy!

“Det ska bli kul att få inspirera och motivera andra löpare, men också att få lära känna andra med samma intresse!”


Jone Skarbøvik

När Jone inte är ledare för Runacademy springer han för Fredrikshof, han har tidigare erfarenhet från bland annat TSM och marathongruppen och springer 10 km på ca 35 minuter.
Under Hässelbyloppet 2019 hjälpte han en deltagare som efter 5 km föll ihop framför honom. Det visade sig att han fick ett epilepsianfall, han avbröt sitt lopp och inväntade ambulans. Personen klarade sig bra.

“Att sprida löparglädje! Den psykiska ohälsan ökar drastiskt och löpning har stor evidens för att kunna vända denna tråkiga utveckling. Att kunna få vara med och inspirera människor till en aktiv livstil är min stora inspiration.”


Helena Nylander

Helena började springa för ca 2 1/2 år sedan och gick snabbt från att inte gilla löpning till att bli totalt frälst löparnörd! Hon springer ca 4-5 dgr i veckan och springer gärna lopp mellan 5-42 km. Hon har varit deltager under två terminer och älskar att springa i grupp! Blir så peppad av såväl ledare som deltagare.
Hon har sprungit Sthlm Marathon, Lidingöloppet och Höstrusket Maraton och det var hennes stora mål under 2019. Hennes snabbaste miltid var 48.56 under ett seedinglopp inför Göteborgsvarvet.

“Glädjen och gemenskapen! Att få utvecklas genom att utveckla andra känns så himla roligt! Att få följa andras utveckling och lära känna fler löpare!”


Pernilla Agné

Pernilla har tidigare spelat handboll och fotboll upptäckte under försäsongsträningen att hon hade ”lätt” för löpningen och tyckte det var kul. Hon sprang även distans inom friidrott under ett utbytesår i USA. Några av de lopp Pernilla genomfört är Tjejmilen 21k 2109 1:41:00 samt Lidingöloppet 30k 2019 2:41:00.

“Jag ser fram emot att coacha och peppa andra till framgång och fådem att känna löparglädje. Även att träffa många nya människor som delar samma intresse.”