Johanna Bäcklund

Johanna har jobbat på Runacademy sedan hösten 2014 och är projektansvarig för våra löpargrupper. Hon tillhör den absoluta sverigeeliten inom långdistanslöpning med flera SM medaljer på halvmaraton och maraton. Under 2019 representerade hon dessutom Sverige på maraton under VM i Doha efter att ha sprungit maratonsträckan på fina 2.35.10 i Hamburg våren 2019. Hon är utbildad idrott- och hälsalärare och har pedagogiken i ryggmärgen.


Maria Lönnelid Brauer

I sin ungdom spelade Maria mycket basket men har de senaste åtta åren fastnat allt mer för löpningen. Nu är löpningen det Maria brinner för och hon ser framemot att få coacha er alla i Liljeholmen. Som ledare har Maria stora erfarenheter då hon är utbildad baskettränare, fotbollstränare och grundskolelärare.


Marie Rosengren Andersson

Marie har länge sprungit! Hon springer för glädje och vardagsmotion. Marie vill som ledare inspirera andra i löpningen. Hon vill förmedla samma glädje och lust kring löpningen som hon själv känner. Marie tycker också att det är häftigt att se andra våga utmana sig själva oavsett nivå och mål med löpningen.


Johan Ländèn

Johan startade sin löparkarriär via Runacademy 2014/2015 och fick då upp ögonen och passionen för löpningen. Hans favorit löpning är löpning i fjällen och han tycker det är riktigt kul att genomföra lopp i fjällmiljö. Han vill i löpargruppen sprida sin glädje och passion för löpning till andra. Kunna hjälpa andra att utvecklas och att pressa sig bortom sin egen komfortzon.


Josefine Sjöcrona

Josefine arbetar på Runacademys huvudkontor och har erfarenhet av att leda grupper, hon är en tydlig ledare som sprider mycket löparglädje. Under den här terminen ser hon fram emot att träffa nya som fortsättande deltagare för vi kommer ha så kul under terminen. Josefine får ofta höra av deltagarna att hon är bra på att peppa på dem under gruppträningarna så där jobbigt lagom.


Elias Drakenberg

Elias har sprungit sedan han var tonåring och springer främst för att kunna koppla av njuta av naturen och skogen. Han springer mellan 1-4 lopp om året och har 41:30 som rekord på milen. För ett par år tog han jobb som guide där upplägget var en guidad tur av Stockholm kombinerat med löprunda. Har även lett vandringsresor för grupper.


Marcus Lenndin

Marcus har en bakgrund som fotbollsspelare fram till 20 års åldern, senaste åren har han fastnat för traillöpning och allätare när det gäller att testa nya sporter. Som ledare tycker han att det är extra kul att ge individuella små tips och att peppa deltagarna att ta i det lilla extra på passen.


Sanna Sättare

Sanna hittade löpningen ”på riktigt” 2017 och har sprungit kontinuerligt sedan dess. Hon älskar löpningen eftersom det går att springa var som helst och helt utifrån egna förutsättningar. Som ledare har hon erfarenhet som spinning- och grupptränings instruktör i cirkelträning.


Frida Hedman

Frida fann löpningen som en del av triathlon men under det senare året allt mer fokuserat på löpningen. Som ledare har Frida tidigare varit ledare för simgrupper, främst för barn/ungdomar men även för vuxna. Frida tycker det är få saker som ger så mycket energi tillbaka som att dela framsteg och rörelseglädje tillsammans med andra.


Marini Marianne Andersson

Marini började med friidrott när hon var ca 6 år och även spelat fotboll i allsvenskan. Hon är utbildad till PT och hälsocoach på Kompetensutvecklingsinstitutet och som ledare har Marini även erfarenhet som fotbollstränare för barn.


Ann-Sofie Falk

Ann-Sofi är utbildad hälsoterapeut och instruktör sedan 2009 och även utbildad socionom. Hennes idrottsliga bakgrund är som lagidrottare där löpning alltid varit en stor del av försäsongsträningen. Det roligaste med att vara ledare tycker Ann-Sofie är gemenskapen som löpning ger samt att få bidra till att andra utvecklas och inspireras.


Alex Amneus

Alex har sprungit till och från hela livet, distanser mellan 10-20 km, gärna trail och kuperad terräng. Han har bland annat genomfört Swiss Alpine i Davos. Som ledare har Alex erfarenhet av att vara fotbollstränare och scoutledare.


Michaela Arvidsson

Michaela har idrottat hela livet men springer nu mest och tränar för OCR-lopp. Michaela arbetar till vardags som förskolepedagog och har varit lagledare inom innebandy. Som ledare tycker hon det roligaste är att få vara med och sprida träningsglädje, utvecklas som ledare och få ha riktigt roligt tillsammans med andra löpare!


Nataniel Hansen

Nataniel har gått löparcoachutbildning steg 1&2 med tränarakademin på Bosön. Innan dess har han även varit klättringsinstruktör där han fick hålla pass och coacha folk. Nu ser han fram mot att hjälpa löpare till att bli bättre tekniskt, både fysiskt och personligt.


Henrik Wahlberg

Henrik klassar sig som en “hyfsat seriös motionär” när det gäller löpning. Han har bakgrund som elitsimmare och har tävlat både i swimrun och löpning med fina resultat.
Henrik har tidigare coachat triatleter samt swimrunners i simning men ser nu fram mot att inspirera andra inom löpning med de lärdomar han själv har skaffat sig de senaste 10 åren.


Rebecca Cederström

Rebecca har alltid småsprungit lite i samband med annan träning, mest kampsport som ung. Hon har sprungit de flesta motionslopp som finns i Stockholm och många utomlands samt tävlar idag mycket inom Swimrun. Hon springer inte så mycket för att få bra tider utan mer för upplevelser, men en tredje plats på Ö till Ö Utö Sprint och målgång på Killian´s Klassic i Pyrenéerna är det hon är mest nöjd med.