Johanna Bäcklund

Johanna tillhör den absoluta sverigeeliten inom långdistanslöpning och har fina meriter som bland annat ett SM-brons(2017) ett SM-silver (2018) , en andra plats från Lidingöloppet (2012) och en 5:e plats från Lidingöloppet (2015). Utöver det har hon ett silver i finska mästerskapen på halvmaraton 2012. Hon är utbildad idrotts- och hälsolärare och är väldigt pedagogisk och förstående i sin ledarstil. För Johanna har det alltid varit viktigt att röra på sig och att se glädjen i träningen. Hon gillar framförallt att löpningen är så enkel och kan utföras varsomhelst.

“Jag brinner för att peppa och inspirera andra att nå sina mål med löpningen!”  


Maria Lönnelid Brauer

I sin ungdom spelade Maria mycket basket men har de senaste åtta åren fastnat allt mer för löpningen. Nu är löpningen det Maria brinner för och hon ser framemot att få coacha er alla i Liljeholmen. Som ledare har Maria stora erfarenheter då hon är utbildad baskettränare, fotbollstränare och grundskolelärare. Hon har sprungit milen på snabba 46:15 och halvmaraton på 1.46.36.

“Jag ser fram emot att träna tillsammans i grupp, förmedla träningsglädje och sprida kunskap.” 


Helena Göransdotter 

Helena började löpträna år 2011 efter att ha tävlat på landslagsnivå i styrkelyft och bänkpress (bästa resultat i bänkpress var 112.5 kg och det resultatet gav år 2002 Helena ett EM-silver i hennes viktklass). Helena har sedan 2012 sprungit ett antal maraton och bästa tiden är hittills 3.23.12 på Stockholm marathon. Helena gillar även ultralopp och har som längst sprungit Ultravasan 90 km på tiden 10.11.19. Hon är inget stort fan av milslopp, men gör det ändå lite nu och då, bästa resultat är 44.40. Halvmarathon är en distans hon däremot gillar och där är hon ofta farthållare för ex Stockholm halvmarathon samt Tjejmilen 21km. Helena tycker det är jättekul att få hjälpa och heja på andra löpare hela vägen in i mål. Helenas bästa resultat vid halvmaran är 1.37.27. Helena är en löpcoach som älskar att coacha och sprida sin entusiasm till andra.


Marie Sundberg

Marie har länge sprungit! Hon springer för glädje och vardagsmotion. Men hon har även sprungit en mängd olika lopp så som halvmaraton, Kungsholmen runt och gjort milen på 50 minuter. Marie vill som ledare inspirera andra i löpningen. Hon vill förmedla samma glädje och lust kring löpningen som hon själv känner. Marie tycker också att det är häftigt att se andra våga utmana sig själva oavsett nivå och mål med löpningen.


Mats Lindroos

Mats har stor erfarenhet både som tränare och aktiv utövare av löpning. Under 80-talet tävlade han på medeldistans men numera springer han ett antal motionslopp varje år och njuter av att kunna springa. Mats har tidigare terminer varit ledare i Kungsholmens löpargrupp. Nu coachar han er i i Liljeholmsgruppen.


Maria Hammarling

Maria är i grunden simmare som kommit in mer och mer på löpning. Hon började springa år 2008 men sedan 2013 har löpningen blivit mer strukturerad vilket lett till att hon sprungit en hel del lopp. Hon har även de senaste åren kombinerat simningen och löpningen och tränat en hel del Swimrun. Maria besitter stora kunskaper i hälsa, träning och psykologi då hon har en masterexamen som Folkhälsovetare och läst Idrottspsykologi på Halmstads universitet.

“Jag ser framemot att få uppleva löparglädje tillsammans med andra, och få se nya löpfrälsta själar utvecklas!”


Mats Månsson

Mats har tränat i hela sitt liv och alltid gillat att springa. Han tycker det är roligt att springa lopp och föredrar långa distanser. Han har sprungit Stockholm maraton flertal gånger men också sprungit Ursvik ultra 45 km och Lidingöloppet. Som ledare har han tidigare arbetat som fotbollstränare och ser nu framemot att coacha i löpning.

“Jag ser framemot att träffa alla er glada deltagare och coacha er!”


Johan Ländèn

Johan startade sin löparkarriär via Runacademy 2014/2015 och fick då upp ögonen och passionen för löpningen. Hans favorit löpning är löpning i fjällen och han tycker det är riktigt kul att genomföra lopp i fjällmiljö. Han vill i löpargruppen sprida sin glädje och passion för löpning till andra. Kunna hjälpa andra att utvecklas och att pressa sig bortom sin egen komfortzon.

“När det är som jobbigast finns det alltid mer att ge och då kan man hämta energi genom löpargruppen.”


Ellinor Karlsson 

Ellinor har spelat fotboll i många år och hade aldrig sprungit mer än en mil utan boll innan hon började löpträna med Runacademy 2015. Hon har sedan dess varit med som deltagare på flera orter i Stockholm och även varit ledare i Liljeholmsgruppen tidigare. Ellinor har sprungit halvmaraton, Lidingöloppet och Sthlm Marathon. När hon inte springer tränar hon Crossfit. Hennes intresse för löpning har vuxit fram och hon älskar att det är så okomplicerat och att alla som vill kan springa utifrån sin egen förmåga.

“Jag ser fram emot att få möta och inspirera alla nya och gamla deltagare under våren.”


Elias Drakenberg

Elias har sprungit sedan han var tonåring och springer främst för att kunna koppla av njuta av naturen och skogen samt för att njuta av känslan efter ett grymt löppass. Elias har sprungit Lidingöloppet två gånger med 2:25 som personligt rekord. Han springer mellan 1-4 lopp om året och har 41:30 som rekord på milen. För ett par år tog han jobb som guide där upplägget var en guidad tur av Stockholm kombinerat med löprunda. Har även lett vandringsresor för grupper.


Josefine Sjöcrona

Josefine har tidigare arbetat på Runacademys huvudkontor och har erfarenhet av att leda grupper, svara på frågor är något som hon kan. Under den här terminen ser hon fram emot att träffa nya som fortsättande deltagare för vi kommer ha så kul under terminen.Josefine får ofta höra av deltagarna att hon är bra på att peppa på dem under gruppträningarna så där jobbigt lagom.