Per Åhlin

Per älskar att springa och han trivs allra bäst under långa och lågintensiva turer i skog och berg. Efter att ha sprungit många maraton och halvmaraton har han de senaste åren ägnat sig åt ultralöpning, swimrun och triathlon. På meritlistan finns en ironman, ultralopp på upp till 80 kilometer och ÖtillÖ, även kallat VM i swimrun. Nu tycker han det är extra skoj att få coacha andra att hitta glädjen i löpningen.

“Jag hoppas få fler att upptäcka hur varierande det kan vara att löpträna!”


Henrik Carlberg 

Henrik har sprungit i fem års tid och springer mellan 100-200mil per år. Han tycker det är kul att både träna och tävla. En av hans främsta meriter är att han har sprungit ett ultralopp. Han har tidigare erfarenhet av att leda löppass samt cykelpass. Nu ser han framemot att coacha er i Linköpings löpargrupp.

“Det ska bli kul att träffa nya människor och inspirera andra till att hitta glädjen i löpningen.”


Nathalie Vilhelmsson

Nathalie har tränat under hela livet olika idrotter, främst friidrott och fotboll. För 1,5 år sedan beslutade Nathalie att satsa mer på löpningen. Sedan den dagen har utvecklingskurvan pekat rakt uppåt. Nathalie gillar att springa olika lopp och tränar för distanser från milen till maraton. Målet är att springa milen under 40 minuter. Till vardags arbetar Nathalie som läkare, därmed har hon goda kunskaper om kroppen och ledarskap.

“Jag vill få andra att hitta glädje i löpning och utveckla mitt ledarskap.”


Frida Möller 

Frida älskar att springa och det är den sporten som alltid funnits med även i livet. Inom framförallt orienteringen utövade Frida löpning fram tills hon var 20 år. Under årens gång har Frida sprungit en hel del lopp. Det bästa med att springa lopp tycker Frida är atmosfären och den energin man får som gör att man gör det lilla extra. I löpargruppen ser Frida framemot att dela sin passion för löpning. Hon vill peppa er deltagare till att göra det lilla extra. Det bästa med att vara ledare tycker Frida är att se den glädje deltagarna får av att utvecklas.

“Det är häftigt att se deltagarna peppa varandra i grupp till att orka lite mer än vad man tror är möjligt!”


Ola Reinicke

Ola är en trail älskande och positiv löpare! Han trivs som bäst bland rötter, stenar och lera. Som ledare vill han dela med sig av sin löpglädje till deltagarna samt med sitt öppna, positiva sätt inspirera deltagarna i gruppen till att göra sitt bästa. Ola har varit löpledare i olika sammanhang i ca 6 år men leder även gruppträning inom naturlig rörelse sedan 5 år. Ola leder löpträning både grupp samt personlig träning för enskilda individer. Till vardags jobbar Ola som teamledare så stöttning, coachning och peppande finns som en stor del både på jobbet och som löpledare.


Johan Sahlin

Johan började springa så sent som 2012 då han kämpade sig igenom Göteborgsvarvet, spydde av trötthet efteråt men från den stunden var han ändå frälst. 2015 stod han åter på startlinjen för Varvet och sprang i mål på 1:30:47 – hela 45 minuter snabbare än sitt premiärlopp 3 år tidigare! Han har även sprungit Lidingöloppets tuffa 30 km på 2:24, genomfört fyra stycken Ironman, sex stycken halvironman och putsat sitt personliga rekord på halvmaran till 1:25. Dessutom sysslar han en del med swimrun!

“Jag ser mest fram emot att inspirera andra löpare och att följa deras utveckling”


 

Susanne Bornmar

Susanne började springa 2008 för att träna till Blodomloppet tillsammans med några kollegor. Resan som löpare var inte självklar och spikrak uppåt men ju mer Susanne tränade desto roligare tyckte hon löpningen blev. Efter några år där hon även testade på triahtlon, bland annat Ironman i Kalmar, ägnar hon numera all träningstid till löpningen, det är i löpskorna hon trivs bäst. Susanne har varit ledare i klubben IK NocOut.se sedan 2015 och leder där både backpass och långpass. Det är långdistans som Susanne brinner mest för och maraton är favoritdistansen. På Stockholm maraton 2019 sprang Susanne som farthållare och hon tycker att det är så roligt att få peppa och hjälpa andra löpare att nå sina drömmål. Susanne har många fina meriter som löpare. Bland annat 7:e plats på Lidingöloppet 2016, 13:e plats på SM och Stockholm maraton 2018 och seger i Växjö maraton 2016. Hon har även en del triathlonmeriter i bagaget med en 5:e plats i sin åldersgrupp på VM i långdistans (2015) och en 8:e plats i åldersgruppen K40 på Ironman i Kalmar år 2015.

“Det ska bli så kul att få hjälpa andra att utvecklas och nå sina drömmål.”


Andreas Björklund

Andreas har tränat sedan många år tillbaks och är sedan ett antal år  ledare i NocOut. Där han har haft hand om långpass, pannlampspass och även cykelintervaller. Andreas springer alltid med ett leende och hans stora drivkraft i löpningen är att må bra och ha roligt. Som ledare anser han att det är viktigt att alla hänger med på sina egna villkor.


Linnea Neckman

Linnea har hela livet tränat och tävlat i olika idrotter. Men hon hittade inte löpningen fören en kollega, mot hennes vilja, anmälde henne till Blodomloppet år 2016. Då hade hon inte sprungit sedan skolans idrottslektioner och hade dessutom en ryggskada. Linnea har gått en resa från att inte kunna springa en hel kilometer till att ha sprungit Wien halvmarathon, genomfört en halv ironman och sprungit tre 3-dagars-eventet Icebug west coast trail. Som ledare har Linnea tidigare varit gymnastikledare. Hon är utbildad beteendevetare och arbetar med att föreläsa, stöta och utveckla individer och grupper inom allt från gruppdynamik, roller och kommunikation.

“Att inspirera och stötta andra i sin resa – på den nivå där de befinner sig”Josefina Persson

Josefina började med löpning när hon var 20 år, men sprang då mest för att få träningen. Det var först efter hennes graviditet som hon tog löpningen på större allvar och började då med ultra- och traillöpning. Josefina är utbildad lärare i idrott och hälsa samt löpcoach och har gått steg 1 och steg 2 på Bosön. Tidigare har hon lett löpgrupper för Runpower i Linköping samt på campushallen. Josefina har nu stora ambitioner med sin löpning och siktar på att delta i UTMB 100 miles.

Ultravasan 90: 9 h 52 min
Sandsjöbacka trail 100 miles: 29h 28 min
Skövde 6 timmars: 61 km
10 km: 44 min

“Att få sprida rörelseglädje och att få inspirera andra att våga springa och utmana sig själva”


Maria Broo

Marias löparintresse startade tidigt och hon började som 10-åring tävla för en klubb. Som ungdom och junior deltog hon i SM-tävlingar med framskjutna placeringar bl.a. en tredjeplats på SM 3000 meter och en sjätteplats på terräng-SM. På senare år har distanserna blivit allt längre och idag tävklar hon från 3000 meter upp till ultralopp. Maria har gått Svenska friidrottsförbundets kurs på Bosön i friidrott med fokus på idrottspsykologi, näringslära, hälsolära och teknisk metodik. Som ledare har Maria undervisat barn och ungdomar i idrott. Maria har tidigare varit deltagare i Linköpings-gruppen sedan 2015.

“Det ska bli kul att få prova på att vara ledare under denna termin och peppa och inspirera andra att utvecklas i sin löpning.


Henrik Danielsson

Henrik har sprungit i många år och som ledare har Henrik tidigare erfarenhet av att vara ledare i IK Nocout. Henrik är en snabb löpare och har klarat maraton på under 3 timmar och sprungit ultra på hela på 90 km.


Serge Le Normand

Serge har varit med som ledare i Runacademy i flera terminer och har många års erfarenhet av löpning och har tävlat både i Sverige och i Frankrike. Serge är en snabb löpare som sprungit 5 km på snabba 16:30, milen på 34:21 och halvmaraton på 1.20.