Mats Bergenhorn

Mats har sprungit regelbundet sedan tjugo år tillbaka och blivit allt mer intresserad av och insatt i löpningens alla aspekter. Han tränar ca 70 km i veckan och tävlar framförallt på maraton- och ultramaraton distanserna. Utöver sitt arbete som universitetslärare jobbar han med jämna mellanrum på Löplabbet och har god vana vid att analysera löpsteg och löpteknik. Han har gått en internutbildning på Löplabbet för löpsteganalys och anatomi. Mats har sprungit drygt tjugo maratonlopp i Sverige och runtom i Europa. Det har även blivit ett tiotal ultramaraton, varav det längsta 90 km.

“Det bästa med att vara ledare är att få inspirera andra löpare och få dem att utveckla sin löpning på bästa möjliga sätt. Att få deltagarna att ha kul och känna att de växer som löpare genom att träna med oss”


Maya Kylén 

Maya har varit en löpningsfrälst motionär så länge hon kan minnas. Hon har sprungit en hel del lopp genom åren, både trail och asfaltslopp. Hon är utbildad arbetsterapeut och arbetar just nu heltid som forskare, ett arbete som kräver mycket tid och engagemang. Utöver det är hon småbarnsmamma vilket gör att det kan vara svårt att hinna med och prioritera träningen. Detta har hon dock strategier för och hoppas kunna ge tips och inspirera andra att få in löpningen i vardagslogistiken. Detta är hennes femte termin som ledare och hon ser fram emot att fortsätta sprida löparglädje bland deltagarna. Genom att stötta och peppa varandra utvecklas man snabbare, blir bättre och når nya mål.

Det ska bli roligt att följa och motivera deltagarna till att utmana sig själva, oavsett nivå.


Jennie Välawik

Jennie har alltid haft ett stort intresse för löpning och den har alltid varit en stor del av hennes liv. I löparsammanhang har hon sprungit många olika typer av lopp så som Stockholm maraton, New York maraton, Lidingöloppet och Göteborgsvarvet. Hon har också sprungit med många olika löpgrupper. Hon ser mycket framemot att få sprida löparglädje och att se er deltagare utvecklas och hitta den inspiration, glädje och samhörighet som löpningen ger!

“Jag vill i löpargruppen få möjligheten att kunna inspirera, sprida positiv energi och att få se andra lyckas, det gör mig lycklig ända in i själen!”


Christian Lund 

Christian har alltid tränat löpning då han har spelat mycket fotboll. Intresset för löpning ökade när Christian började träna med löpargruppen. Nu är Christian tagit steget till att bli ledare. Christian tävlar på flera olika distanser, både milslopp upp till maraton. Christian har sprungit är Lidingöloppet på 2.44.23 och milen på strax under 45 minuter. Han ser framemot gemenskapen och glädjen av deltagarnas framgångar och utveckling.


Annette Thorstensson 

Annette har tränat triathlon sedan 2008, både i kort och långdistans. Där hon bland annat har gjort en ironman! Hon tävlar också en del löpning. Hon har sprungit mien på 41.06 och halvmaraton på 1.36. Hennes bästa placeringar är en sjätte plats på Malmömilen och en 13 plats på SM i långdistanstriathlon. Till vardags är Annette utbildad sjukgymnast. Som ledare har hon tidigare jobbat inom Friskis och Svettis. Nu ser hon framemot att vara ledare i Runacademys löpargrupp i Lund. Hon vill i sin ledarroll motivera, inspirera och stödja er deltagare att våga pressa er själva. Hon ser också framemot att komma tillbaka till det snabba löpsteget nu när förutsättningarna i träningen har ändrats för henne som småbarnsmamma.

“Det ska bli roligt att ha kul tillsammans, få höja varandra och se utvecklingen hos er deltagare!”

 


Dan Sevonius

Dan har sedan 40 år tillbaka, regelbundet året om, tränat löpning i syfte att förbättra kondition och hälsa. Han har tidigare varit med som deltagare i löpargruppen men är nu en del av ledarteamet. Som ledare vill han få fler att må bättre och hitta löparglädje. I sitt yrkesliv är Dan kirurg och har stor kunskap om kroppen och olika typer av skador.

“Det är så kul att få vara en del av den fantastiska gemenskapen i Lunds löpargrupp!”


Ellinor Nilsson 

Innan 2013 hade Ellinor aldrig sprungit mer 3 kilometer, sedan blev det 10 kilometer och så småningom hela 21 kilometer. Vilket hon för 10 år sen aldrig hade kunnat föreställa sig. Hon minns fortfarande hur stort det kändes efter första gången hon klarade springa 10 kilometer. Hon springer för den fantastiska upplevelsen, gemenskapen och glädjen som löpningen ger. Hon älskar att upptäcka nya platser i löparskorna och har alltid ett par löparskor med sig när hon reser. Hon har genomfört flera halvmaraton och andra lopp tex. Kullamannen 13 km. I löpargruppen ser hon framemot att visa vilken glädje och gemenskap en löpargrupp kan ge!

“Det ska bli kul att få möjlighet att peppa och inspirera, speciellt de som just börjat springa!”


Caroline Olsmats 

Sedan barnsben har Caroline utövat en mängd olika sporter så som friidrott, backhoppning, fotboll, innebandy, badminton, vattenskidor och gång, med varierande framgång. Trots SM-medaljer i både backhoppning, gång och vattenskidor är det bara friidrotten som hängt med under ett helt decennium. Till en början föredrog hon friidrottens mer explosiva grenar som sprint och längdhopp så det är framförallt på senare år som hon på riktigt har fått upp ögonen för löpning. Nu springer Caroline mycket i skogen och håller även på en del med orientering. Caroline har flera fina meriter inom löpningen men framförallt nöjd är hon med sin vinst i Stockholm trail och en 7:e-plats på JSM på 3000m. Hon ser fram emot att få dela med sig av tips och råd så att alla kan utvecklas på sin egna nivå.

” Jag vill hjälpa andra att finna glädjen och frihetskänslan i att springa.”


 

Peter Ekerot

Peter började sent i livet med uthållighetsträning i form av cykelpendling år 2008, vilket var 2 mil enkel resa. Detta ledde till att han även testade på löpning och en svensk klassiker 2010-2011. Sedan dess har det blivit mestadels löpning. I dag har Peter sprungit alltifrån millopp, halvmaraton, maraton och sedan 2014 ultra-distanser. Han har totalt gjort ett tjugotal ultralopp och som längst 100 miles i Backyard Ultra Sydkusten sommaren 2019. Peter tycker att ett kontinuerligt testande av gränser och vad kroppen klarar av är något av det mest spännande som finns! Som deltagare och ledare har han varit med och arrangerat löpträningar i Löplabbet Lunds regi. Han vill i Runacademys löpargrupp inspirera andra till att utvecklas och våga utmana sig själva.

“Det ska bli kul att sprida löparglädje och se andra växa!”


Malin Gillsparr

Malin har många års erfarenhet av att springa och delta på olika lopp. Där hon med bravur genomfört Köpenhamns halvmara 2019 samt vunnit flera orienteringstävlingar. Hon är utbildad inom kbt och van vid att peppa, motivera, möta olika individer med olika behov. Som ledare har Malin erfarenhet av att vara spinninginstruktör och yogainstruktör.

” Jag ser fram emot gemenskapen och löparglädjen!”


Annie Sönnerborg-Wadenhorn

Annie har löpt sedan 20 år tillbaka och hon började springa lopp för cirka 10 år sedan och har sedan dess sprungit mestadels halvmaraton marathon och marathon. Den senaste tiden har Annie börjat jag träna löpning mer målmedvetet och tränar löpning upp till 7 dagar i veckan. Ett av Annies bästa resultat är Skanör-Falsterbo EKO halvmaraton marathon som hon sprungit på snabba 1.26.43.


Cajsa Vingros Carlson

Cajsa började springa med Runacademy våren 2018 och har innan dess många års erfarenhet som löpare. Favoritlopp i Skåne är Kullamannen (12k) och Österlen Spring trail (13k). Hon är även fotbollsspelare på korpennivå och har erfarenhet som ledare i fotboll.

” Jag älskar sammanhållningen och peppen i löpargruppen mellan såväl ledare och deltagare. Nu får jag fritt fram att peppa och gasta så mycket jag vill.”