Ledare Piteå

Thomas Bjernhagen

Thomas har sprungit sen tonåren och genomfört hela 25 maratonlopp och många andra löpartävlingar. I sin roll som löpledare har han coachat mängder av löpare och varit är ordförande för PiteRunners LDK, arbetat som fotbollstränare och fritidsledare. Förutom utbildad löpcoach är han också utbildad hälsovägledare från Luleå Tekniska Universitet och utbildad förskolelärare. Thomas är med andra ord väldigt pedagogisk och tycker om att lära ut om löpträning.


Johan Gran

Johan har tidigare varit aktiv inom fotboll och innebandy men har nu sadlat om till löpare fullt ut. Under de senaste 1,5 åren har han sprungit kontinuerligt. Johan har några fina placeringar i olika lopp, en del 2:a placeringar i Arctic circle race 17,2k, Boden fortress 50k, en 63:e plats i Höga kusten trail 43km. Johan tycker om att inspirera och hjälpa nya och gamla deltagare till att få ut så mycket som möjligt av deras medlemskap i Runacademy.


Johanna Marklund

Johanna har sprungit till och från så länge hon kan minnas, men för ca 2 år sedan började hon springa “på riktigt” och det var tack vare att hon såg att Runacademy skulle starta en grupp i Piteå. Johanna har sedan dess sprungit lopp med olika distanser mellan 5-30km. Hon försöker få in ca 30-40km löpning i veckan, blandat med intervall, distans och långpasslöpning. Johanna gillar att få dela med sig av löparglädjen som hon själv känner efter varje pass.


Mikael Niklasson

Mikael har sprungit mycket under hela sitt liv, senaste 20 åren har det blivit många tävlingar. Han sprang Lidingöloppet 30 km 10 år i rad, men även hunnit med 10 Marathon, en UV90 och ett antal halvmaror. Han älskar att springa med kompisar men det går lika bra ensam i terrängen och helst av allt på fjället.


Johanna Elenius

Johanna har tidigare tränat och tävlat i Crossfit och där har löpning varit en del av träningen. Hon älskar variation i löpningen men ett långpass vintertid på skoterspår med hennes draghundar – det är magiskt. Johanna älskar att springa lopp med varierade sträckor allt från 5-30km. Johanna är utbildad personlig tränare, instruktör inom styrketräning, tyngdlyftning nivå 1, och kostrådgivare. Johanna ser verkligen fram emot att få peppa och coacha fler människor till löpning.


Victoria Engström

Victoria har varit med som ledare i Runacademys löpargrupp under flera terminer och drivs av att peppa löparna och sprida löparglädje. Hon ser framemot att få coacha deltagarna i de olika grupperna.


Ann-Sofi Karlsson

Annsofi brinner framförallt för traillöpning och har bland annat sprungit Arctic circel race. Som ledare i löpning vill hon hjälpa andra att finna glädjen till att springa. Hon har tidigare ledarerfarenheter inom ridsporten.


Anna-Lotta Myrestam

Anna-Lotta började träna med Runacademy löpargrupp i Piteå redan den allra första terminen. Nu är hon en av ledarna. Hon har flerårig erfarenhet som gruppträningsinstruktör. Det bästa med att vara ledare tycker Anna-Lotta det är att få andra att känna glädjen i att träna i grupp.


Martina Gustavsson

Martina började i Runacademy löpargrupper våren 2019 och har deltagit i fyra säsonger. Som deltagare kände hon att utvecklades som löpare kontinuerligt. Hon springer för att må bra och för att utmana mig själv. Till vardags arbetar Martina som pedagog så hon har goda erfarenheter att medodiskt leda människor i grupp.


Veronica Backe

Veronica har en bakgrund inom alpinskidåkning där löpningen var en del barmarksträningen. Som vuxen hittade Veronica glädjen till löpningen. Hon älskar friheten och enkelheten som löpningen ger. Ett par skor och ut och spring. Veronica har ett stort intresse i träning och hälsa. Hon har en kandidatexamen i arbetsterapi, folkhälsovetenskap och läst hälsoutvecklarprogrammet på GIH Örebro universitet. Dessutom är hon utbildad yogalärare och gruppträningsinstruktör via LesMills, S.A.F.E Education, iMeit m.fl. Veronica har stor vana av att leda grupper i olika träningsformer. Som löpledare ser hon framemot att hjälpa andra hitta löparglädje, hitta löptekniken och bli bekväm i löpning.


André Ersson

André har en bakgrund inom friidrott och då framförallt spring samt därefter löpning inom det militära. Han arbetar som legitimerad sjuksköterska och har i tränarrollen tidigare tränat främst tränat barn och ungdomar inom friidrott. I Runacademys löpargrupp tycker André att det ska bli allra roligast att dela löparglädjen med nya löpare och se dem utvecklas och ha roligt tillsammans.