Ledare Skärholmen – Sätra

Helena Göransdotter 

Helena började löpträna år 2011 efter att ha tävlat på landslagsnivå i styrkelyft och bänkpress. Helena gillar långa lopp och har erfarenheter av marathon, ultralopp och har som längst sprungit Ultravasan 90. Hon är inget stort fan av milslopp. Helena tycker det är jättekul att få hjälpa och heja på andra löpare hela vägen in i mål. Helena är en löpcoach som älskar att coacha och sprida sin entusiasm till andra.


Mats Månsson

Mats har tränat i hela sitt liv och alltid gillat att springa. Han tycker det är roligt att springa lopp och föredrar långa distanser. Han har sprungit Stockholm maraton flertal gånger men också sprungit Ursvik ultra 45 km och Lidingöloppet. Som ledare har han tidigare arbetat som fotbollstränare och har många års erfarenhet av att coacha i löpning.


Mats Lindroos

Mats har stor erfarenhet både som tränare och aktiv utövare av löpning. Under 80-talet tävlade han på medeldistans men numera springer han ett antal motionslopp varje år och njuter av att kunna springa. Mats har varit med som ledare för Runacademy i många år!


Christina Wainikka

Christina har sprungit i många år och sprang sitt första maratonlopp 2012. Sedan dess har det blivit många maratonlopp, även ultralopp och triathlon. Hon är utbildad simtränare och inom styrkelyft och har även tidigare erfarenhet av att vara löpcoach. Christina älskar känslan av ett bra löppass och hon ser fram emot att få dela gemenskapen och sprida löparglädje i löpargruppen.


Helena Angetun

Helena har sprungit regelbundet sedan 12 år tillbaka. Hon är diplomerad löpcoach och friskvårdskonsult. Helena är mest nöjd med genomförandet av Götakanalrun, ett löparäventyr längs Göta kanal där hon sprang ett marathon om dagen 5 dagar i rad. Hon tycker det ska bli kul attt bidra till löparglädjen man får av att träna tillsammans.


Stefan Olsson

Stefan har gjort resan som han själv beskriver det från soffpotatis till ultralöpare på 18 månader. Han har verkligen funnit löpningen och gjort den till en stor del i livet. Stefan älskar att springa spännande och annorlunda lopp och har bl.a sprungit Devil After Dark Maraton i Las Vegas, Lei Goon Mountain Ultra Maraton 100K Kina år 2017, Spartan Ultra World Championship 2019, Paris Maraton år 2018 och såklart Stockholms Maraton. Stefan har ett förslutet som hockeyspelare där han också har varit tränare. Nu ser han framemot att inspirera och sprida sin glädje för löpningen vidare!