Ledare Södermalm

Amanda Nekby

Amanda är utbildad hälsopedagog från Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm, löpcoach och gillar att se hur andra kan utvecklas. Amanda är en i teamet på Runacademys huvudkontor där hon arbetar framförallt med personlig träning och onlineträning. Hon har stor erfarenhet av att coacha andra och har lett många olika typer av träningsklasser tidigare. Det bästa med att coacha tycker hon är att peppa, hjälpa och se andra utvecklas.


Niclas Sjögren

Niclas har varit med som ledare sen starten hösten 2013. Han är en av Sveriges främsta veteranlöpare med meriter som guld på terräng-SM guld på SM på 10km asfalt, VM-guld i snöskolöpning i M40 samt en meriterande 24:e plats på Lidingöloppet på tiden 1,50,15. Som ledare gillar Niclas att dela med sig av tekniktips.


 

Jesper Brauer 

Jesper upptäckte tjusningen med löpning 2009 och har sedan dess sprungit alltifrån traillopp till maraton. Hans personbästa på 10 km är 42:39 och på maraton 3:29. Som ledare har han tidigare även varit ungdomsledare i Hammarby fotboll. Som ledare tycker han det är superkul att få andra att upptäcka löpningens fördelar och hjälpa dem att utvecklas som löpare.


Sara Lidjan

Sara har sprungit sedan 2013 och hon brinner för löpning och har på senare år deltagit i olika lopp allt från 3000 meter på bana till maraton och Lidingöloppet. Hon är utbildad PT från Safe Education och tycker om att se andra nå sina mål. Träning och löpning är som en livsstil för henne. En prestation som Sara är nöjd med är Lidingöloppet på 2.44 och att hon då var så pass förberedd att det aldrig blev så jobbigt. Med bra förberedelse kan man utmana och sätta nya mål. Sara ser fram emot att hjälpa deltagare att nå sina mål. Utmana sig själva och våga testa sina egna gränser eller bara springa för att må bra. Vill se deltagare ha kul på vägen!


Anders Björk

Anders har gjort en fantastisk resa i löpningen. Från att när han blev 40 år upptäckte tjusningen i löpning av en slump i samband med att en livsstilsförändring. På 10 månader gick Anders från att tro att han skulle dö när jag sprang 1 kilometer till att genomföra sitt första maraton. Anders har innan varit ledare i basebolll samt hållit i träningar för Vegan Runners IK. Det Anders vill är att få förmedla löpglädje, dela med sig vad vad han lärt sig under sin resa och hjälpa andra att utvecklas.


Weronika Brzuchalska

Weronika läser läkarprogrammet på Karolinska Institutet och har slutfört Svenska Friidrottsförbundets löptränarkurs. Hon är en snabb löpare som springer milen på 37 min och 3000 m på 10min. Som ledare har Weronica erfarenhet att vara tränare för studenter på Handelshögskolan, varit ledare i Kungsholmens löpargrupp och ser nu framemot att coacha alla på Södermalm!


Henrik Wahlberg

Henrik klassar sig som en “hyfsat seriös motionär” när det gäller löpning. Han har bakgrund som elitsimmare och har tävlat både i swimrun och löpning med fina resultat.
Henrik har tidigare coachat triatleter samt swimrunners i simning men ser nu fram mot att inspirera andra inom löpning med de lärdomar han själv har skaffat sig de senaste 10 åren.


Rebecca Tronarp

Rebecca har sprungit och löptränat mycket hela sin uppväxt och hennes första lopp var Stockholm Maraton 2012 hon jag sprang för att samla in pengar till cancerforskning. Rebecca springer gärna lopp, alltifrån 5km-lopp till maratonlopp där hon sprungit Tjejmilen 21km på 1:36:09 2018, samt Stockholm Marathon på 3:48:11 och Lidingöloppet på 2:45:11.


Johannes Öjhagen

Johannes har tränat aktivt friidrott under ett par år där löpningen är det han riktat in sig på. Han är utbildad hälsopedagog och även nu snart färdigutbildad idrottslärare. I sin utbildning har Johannes fått en gedigen erfarenhet i att leda grupper inom många olika träningsformer. Johannes tycker de är superkul att få inspirera och hjälpa er deltagare i Södermalms löpargrupp att utvecklas. Han coahar alltid med stort engagemang och sprider mycket glädje runt sig.


Christoffer Jansson

Christoffer har en bred bakgrund från olika idrotter såsom fotboll, innebandy, handboll och ishockey men löpningen och konditionen har alltid varit hans starkaste förmåga. Det Christoffer mest ser fram mot genom att vara ledare är gemenskapen! Men även att dela all den glädje löpning kommer ge.