Katrin Söderberg

Katrin har orienterat sedan 10 års ålder men på senare år har löpningen tagit över. Nu tycker hon att det är kul med utmaningar och det är själva upplevelsen av löpturen som är viktigast.
Hon har sprungit flera lopp bla Lidingöloppet 2:34, Tjejmilen 44:07 hon kom trea på Tjurruset 2017 och tog en sjätte placering på Bagheera fjällmarathon 2018. Katrin är friidrottsledare för barn födda 2009. Har även varit ledare och varit ansvarig för barn/ungdomar inom orientering. Katrin arbetar på Runacademy huvudkontor.

“Kul att själv få vara med i en grupp med inspirerande människor. Kul att peppa folk som precis har börjat med löpning. Ser även fram mot att själv lära mig mer ang träning och ledarskap.”


Madeleine Bokedal

Madeleine har de senaste 7 åren ägnat stor del av sin fritid till att springa, hon springer allt från millopp till ultralopp och har bland annat gjort Stockholm maraton på 3.34. Madeleine är både utbildad instruktör, personlig tränare och kostrådgivare.

”Jag tycker det är jättekul att dela löparglädjen med andra och att se deltagarnas intresse för löpning växa”


Maria Slars

Maria har sprungit sedan barnsben och gick både Löpargymnasiet i Sollentuna samt Löparhögskolan i Falun/Borlänge. Hon har tränat och tävlat i allt från 60 meter på bana upp till 10 km terränglöpning med fokus på medeldistans. Nu för tiden är det längre lopp som gäller, gärna i skogen eller fjällen. Maria har sprungit milen som bäst på 38 minuter, halvmaran på 1,26 och Lidingöloppet 30 km 2,08.

”Som ledare tycker jag bäst om att få peppa och dela med mig av mina erfarenheter från löpningen, träffa likasinnade som brinner för löpning och se dem kämpa och utvecklas. Det är väldigt skoj!”


henrik 2
Henrik Pehrson

Henrik började träna löpning regelbundet först 2010 men har varit aktiv inom andra konditionssporter innan dess. Redan 1999 genomförde han En svensk klassiker. Han springer i huvudsak för att det är socialt och trevligt och tränar därför aldrig ensam. Att träna i grupp är något han brinner starkt för och är ledare i flera olika grupper! Tycker om äventyrsresor, gärna till berg, och har varit ledare för ett flertal av Runacademys resor utomlands. Henrik tävlar även en hel del även om resultatet inte är det viktiga för honom. Han har sprungit 20 Lidingölopp, cirka 15 maraton, omkring 25 ultralopp, två Swiss alpine, fyra BAMM/KEX, Hornindal runt, High Coast Ultra och diverse andra lopp. Den placering han är mest stolt över är en guldmedalj i sin åldersklass på SM på 100 km. Han har även sprungit 188km på 24h och siktar på att klara över 200 km framöver.

“Jag ser fram emot att kunna inspirera nya löpare och få dem att tycka att löpning är enkelt och kul :)”


Åsa Törngren

Åsa är en inbiten löpare sen flera år tillbaka. Nu har hon ett antal långdistanslopp bakom och framför sig. Marathon, halvmarathon och Lidingöloppet, varav det sistnämnda hör till favoriterna! Hon gillar slingriga stigar, knotiga rötter och backar. Målet för 2019 är att köra fler millopp, en distans hon har stor respekt för. Som ledare har hon coachat i tabata och varit fystränare för barngrupp. Hon ser framemot att entusiasmera alla er härliga deltagare i löpning!

“”Jag finner glädje och sinnesro i att ta ut mig totalt fysiskt! Låter kanske galet, men träning är min medicin. Mitt lyckopiller! 


Anders Svensson

Anders har tränat varierade träningsformer hela livet men har sedan 2013 sprungit allt mer. Han har sprungit tre maraton, ett tiotal halvmaror och mängder av 10 kilometers lopp. Han är mest stolt över att kunna genomföra så många lopp under varje säsong. Trots att han blir äldre gör han förbättringar varje år i löpningen. Ett bevis på att du kan alltid utvecklas. Anders brinner för fysisk aktivitet och rörelseglädje. Han är utbildad idrottslärare och arbetat som det i över 20 års tid. Han är även fotbollstränare. Som ledare anser Anders att det finns inget bättre än att se och hjälpa människor nå sina mål!

“Jag ser framemot att få dela mitt stora intresse för löpningen tillsammans med andra.”


Andrea Liljeström 

Andrea har testat på många olika sporter och aktiviteter under ungdomsår och fastnade framförallt för handboll. I handbollen var det mycket löp,- snabbets och intervallträning och därför kom hon i kontakt med löpningen. Hon har alltid tyckt det varit roligt att löpträna och mest utomhus i motionsspår. Andrea har varit tränare i gymnastik (Lidingö gymnastikskons) samt är utbildad Hälsopedagog från Gymnastik och idrottshögskolan och därav licensierad personlig tränare enligt European standard. Som ledare vill Andrea motivera, inspirera och hjälpa andra till en hälsosam livsstil med löpning

“Av träning känner man sig stark, duktig och det ger mycket glädje. Denna känsla vill jag förmedla till andra människor och dela med mig av det jag kan.”


Jörgen Södertälje

Jörgen Sporre

Jörgen började sin löparkarriär som orienterare. Men hade sedan ett uppehåll ifrån löpningen, men år 2006 kom han igång igen med sikte på Stockholm Maraton. Nu springer Jörgen cirka 200 mil per år! Sen 2006 har Jörgen hunnit springa ett tiotal maraton, flertalet ultralopp samt många milslopp och halvmaraton. På senare år har han även börjat med Veteran Friidrott. Springer allt från 200m till 10000m på bana. Som ledare har Jörgen varit löpcoach för ICA:s huvudkontor. Som ledare vill Jörgen sprida löparglädje och dela med sig av den kunskap och erfarenhet han har samlat på sig genom åren. Jörgens huvudmål är att må bra och vara skadefri.

“Mitt mål är att hjälpa andra att utvecklas och hitta glädjen i löpningen oavsett nivå!”