Ida Thunberg

Ida Thunberg är trebarnsmamma och hängiven löpare. Ida har en bakgrund inom elitfotboll men sedan skorna lades på hyllan har styrketräning och löpning tagit en allt större plats. Ida springer helst i skogen och hon springer främst för att må bra för att orka med vardagen och alla dess utmaningar. Ida är utbildad Personlig tränare och vänder sig främst till gravida och nyblivna mammor. En del vidareutbildningar inom kost och löpträning finns också såklart då intresset för allt som har med hälsa att göra är stort!

”Det jag ser fram emot varje ny termin är att få träffa alla deltagare och följa deras resa – en resa fylld av svett, styrka och framförallt glädje med massa skratt! Personligen har jag aldrig ångrat ett löppass trots att det innan varit motigt, jag vill att deltagarna ska gå hem med känslan att de har investerat i sig själva!”


Johan Thunberg

Johan har även han en bakgrund som framstående fotbollsspelare där han var en löparvillig yttermittfältare. De senaste åren har har hittat tillbaka till löpningen, framförallt till traillöpning. Johan har aldrig tränat löpning för att tävla, utan för att han tycker att det är roligt och för hans välbefinnande. Trots detta har han gjort fina 36 minuter på milen och har lärt sig genom att träna med andra att man alltid höjer sig några snäpp i grupp!

“Det bästa med att vara ledare är att bevittna löparglädje i grupp. Att träffa nya människor och att se hur de angriper de olika utmaningarna.”


 

Anna-Karin Zell

Anna-Karin är leg. fysioterapeut, med idrottsmedicinsk inriktning och kommer att bidra med stor kunskap till ledargruppen i Sundsvall. Hon är utbildad löpcoach och som fysioterapeut är hon van att instruera både i grupp och individuellt. Tränar gärna andra konditionsidrotter som simning och längdåkning när hon inte löptränar. Hon föredrar att vistas i skogen, har sprungit ett antal traillopp och flera swimruntävlingar.

“Det är alltid kul att träffa och inspirera nya människor. Kanske fånga upp några som inte kommit igång ännu, de där som inte inte riktigt vågat.”


Mats Olsson

Mats har motionssprungit sedan 20-årsåldern och springer numera regelbundet omkring fem mil i veckan. Han trivs i naturen, springer en hel del i terräng och har deltagit i fjällmaror av olika längder. I sin ungdom tränade han själv simning, har en simtränarutbildning och erfarenhet av att coacha andra. Bakgrunden som simmare har medfört att han genomfört ett flertal swimruntävlingar de senaste åren.

“Det är kul att hjälpa andra att komma framåt med löpningen.”


Lovisa Ottosson

Lovisa är uppvuxen i Åsarna i Jämtlands skogar har har sprungit så länge hon kan minnas. Under gymnasietiden gick hon skidgymnasium med inriktning längd. Hennes glädje till hälsa och rörelse gjorde så att hon utbildade sig till fysioterapeut.  Hon har sen vidareutbildat sig inom idrottsmedicin. Löpningen har hängt med Lovisa sedan barnsben och hon har sprungit en hel del lopp, så som halvmaraton, fjällmaraton och milslopp. Som ledare har Lovisa tidigare erfarenhet ifrån att leda träningsgrupper på arbetet men hon har också varit tränare i längdskidåkning för barn och ungdomar.

“Jag ser framemot att peppa och dela löparglädje med alla deltagarna!”


Veronica Wenner 

Veronica har spelat basket tills hon var tjugo år och har sedan efter det tränat på egen hand framförallt löpning. Hon har sprungit tre maraton, gjort en Ironman i Kalmar, sprungit Lidingöloppet samt gjort några Göteborgsvarv. Som ledare har Veronica anordnat löpargrupper på jobbet och varit ansvarig för hälsoarbete på en arbetsplats med runt 350 medarbetare.

“Jag vill hjälpa andra att få självförtroendet att växa i löpningen!” 


Ida Höglund 

Ida har tävlat i löpning sedan 2001 och hon har hela tre segrar i Vårruset i Sundsvall. Hon har gått löpledarutbildning via SISU idrottsutbildarna steg 1 och 2. Samt varit löpledare på Friskis & Svettis i fyra år. Som ledare har hon också varit ledare inom handboll och draghundsport.

“Jag ser fram emot att träffa personer som vill komma i rörelse och vill utmana sig till att bli en bättre löpare.”


Magnus Dahlbom 

Magnus har motionerat regelbundet hela sitt vuxna liv. Han tränar multisport och tränar swimrun aktivt. Magnus arbetar mycket med ledarskap inom sitt arbete som instruktör i polisyrket. Han har också kajakuthyrning med guidning sedan 8 år tillbaks. Samt är medarrangör till Juniskär Swimrun och Magnus är en av dem som leder gemensamma träningar.

“Det ska bli kul att ta hand om och entusiasmera deltagarna och se dom växa in i ett nytt intresse.”


Thommy Larsson

Tommy är skidåkaren som blev löpare som blev mountain bike cyklist, blev Triathlet och nu aktiv i Swimrun. Tommy har tränat konditionsidrott sedan 14 års ålder. Han älskar löpning och framförallt att springa lopp. Han har sprungit över 30 maraton, Lidingöloppet och fjällmaror. Han beskriver sig själv som en riktig träningsnörd. Som ledare har han dessutom varit tränare för en skidgrupp här i Sundsvall. Han ser i löpargruppen framemot att sprida sin entusiasm och till löpningen!


Elin Hörnqvist

Elin gör comeback som ledare efter en termins uppehåll, då hon fick sitt andra barn i dec -19.
Hon har sen tidiga tonåren gillat att träna och har testat olika sporter som fotboll, handboll och boxning. I 25års åldern upptäckte hon tjusningen med löpning och började då springa olika lopp. Hon har hunnit med 3 Marathon, flera halvmaror och milslopp samt en del traillopp såsom Sundsvalls och härnö trail. Hon har även kört en del triathlonlopp och testat swimrun.

“Nu ser hon fram emot en ny termin med Runacademy och glädjen med att springa i grupp.”