Ledare Sundsvall

Ida Thunberg

Ida Thunberg är trebarnsmamma och hängiven löpare. Ida har en bakgrund inom elitfotboll men sedan skorna lades på hyllan har styrketräning och löpning tagit en allt större plats. Ida springer helst i skogen och hon springer främst för att må bra för att orka med vardagen och alla dess utmaningar. Ida är utbildad Personlig tränare och vänder sig främst till gravida och nyblivna mammor. En del vidareutbildningar inom kost och löpträning finns också såklart då intresset för allt som har med hälsa att göra är stort!


Johan Thunberg

Johan har även han en bakgrund som framstående fotbollsspelare där han var en löparvillig yttermittfältare. Johan har aldrig tränat löpning för att tävla, utan för att han tycker att det är roligt och för hans välbefinnande. Trots detta har han gjort fina 36 minuter på milen. Det bästa med att vara ledare tycker Johan är att bevittna löparglädje i grupp, att träffa nya människor och att se hur de angriper de olika utmaningarna.


Anna-Karin Zell

Anna-Karin är leg. fysioterapeut, med idrottsmedicinsk inriktning och kommer att bidra med stor kunskap till ledargruppen i Sundsvall. Hon är utbildad löpcoach och som fysioterapeut är hon van att instruera både i grupp och individuellt. Tränar gärna andra konditionsidrotter som simning och längdåkning när hon inte löptränar. Det bästa med att vara ledare tycker Anna-Karin är träffa och inspirera nya människor.


Mats Olsson

Mats har motionssprungit sedan 20-årsåldern och springer numera regelbundet omkring fem mil i veckan. Han trivs i naturen, springer en hel del i terräng och har deltagit i fjällmaror av olika längder. I sin ungdom tränade han själv simning, har en simtränarutbildning och erfarenhet av att coacha andra. Bakgrunden som simmare har medfört att han genomfört ett flertal swimruntävlingar. Mats tycker det är extra kul att hjälpa andra att komma igång.


Lovisa Ottosson

Lovisa är uppvuxen i Åsarna i Jämtlands skogar har har sprungit så länge hon kan minnas. Under gymnasietiden gick hon skidgymnasium med inriktning längd. Hennes glädje till hälsa och rörelse gjorde så att hon utbildade sig till fysioterapeut.  Hon har sen vidareutbildat sig inom idrottsmedicin. Löpningen har hängt med Lovisa sedan barnsben och hon har sprungit en hel del lopp. Som ledare har Lovisa tidigare erfarenhet ifrån att leda träningsgrupper på arbetet men hon har också varit tränare i längdskidåkning för barn och ungdomar.


Veronica Wenner 

Veronica har spelat basket tills hon var tjugo år och har sedan efter det tränat på egen hand framförallt löpning. Som ledare har Veronica anordnat löpargrupper på jobbet och varit ansvarig för hälsoarbete på en arbetsplats med runt 350 medarbetare. Som ledare vill hon hjälpa andra att få självförtroendet att växa i löpningen


Ida Höglund 

Ida har tävlat i löpning sedan 2001 och hon har hela tre segrar i Vårruset i Sundsvall. Hon har gått löpledarutbildning via SISU idrottsutbildarna steg 1 och 2. Samt varit löpledare på Friskis & Svettis i fyra år. Som ledare har hon också varit ledare inom handboll och draghundsport.


Magnus Dahlbom 

Magnus har motionerat regelbundet hela sitt vuxna liv. Han tränar multisport och tränar swimrun aktivt. Magnus arbetar mycket med ledarskap inom sitt arbete som instruktör i polisyrket. Han har också kajakuthyrning med guidning sedan 8 år tillbaks. Samt är medarrangör till Juniskär Swimrun och Magnus är en av dem som leder gemensamma träningar.


Thommy Larsson

Tommy är skidåkaren som blev löpare som blev mountain bike cyklist, blev triathlet och nu aktiv i Swimrun. Tommy har tränat konditionsidrott sedan 14 års ålder. Han älskar löpning och framförallt att springa lopp. Han har sprungit över 30 maraton, Lidingöloppet och fjällmaror. Han beskriver sig själv som en riktig träningsnörd. Som ledare har han dessutom varit tränare för en skidgrupp här i Sundsvall. Han ser i löpargruppen framemot att sprida sin entusiasm och till löpningen!


Elin Hörnqvist

Hon har sen tidiga tonåren gillat att träna och har testat olika sporter som fotboll, handboll och boxning. I 25-års åldern upptäckte hon tjusningen med löpning och började. Förutom att springa har Elin testat på en del triathlonlopp och testat swimrun. Det bästa med att vara ledare tycker Elin är att visa det rolia med att springa i grupp.


Josefin Eriksson

Josefin är uppvuxen i en “idrottsfamilj” där hon tidigt var med på löptävlingar, träningar mm. Hon började med friidrott i 10 årsåldern och spelade basket på elitnivå fram till att hon var 20 år. Därefter började hon fokusera mer på löpträning och gick med en löpklubb och tränade fokuserat och tävlade framför allt på milen och halvmaraton. Josefin har sprungit milen på snabba 41.07 och halvmarathon på 1.31.03. Hon är utbildad fysioterapeut där hon läst en del vidareutbildning inom träning, idrottsskador, led-och muskelproblem. Josefin har vana att leda och stötta människor i deras väg mot olika mål.


Patrick Wallin

Patrick har varit deltagare i Runacademy och sprungit för välmående under några år. Han har även ställt upp i några tävlingar. Nu ser Patrick fram emot att få sprida samma löparglädje som han själv upplever, och som kraftigt har förstärkts genom gemenskapen i Runacademy.Anders Vedin

Anders tränar mycket löpning, både i form av orientering och ren löpning. Helst springer han i terräng och har bland annat sprungit AXA Fjällmaraton två gånger där han sprungit så snabbt som 4:40. På milen har sprungit så snabbt som 36.53. Han har även presterat bra på så skilda lopp så som Luleå Stadsmara, Drakloppet i Sundsvall samt Fågelberget Night Trail i Sundsvall. Han är utbildad fysioterapeut och är även utbildad ungdomsledare via Mora Skidgymnasium som han gick på. Han blir motiverad av att motivera andra kommer att ge er rejält med peppning under passen!


 

David Lindkvist

David har tränat mountainbike i många år och cyklar även på landsväg. Vintertid blir det skidåkning och utflykter med vänner på fatbike och med snöskor. Efter år av löpträning började David springa med Runacademy för att få till löptekniken och lyfta styrkan som löpare. Han har erfarenhet av att ordna löparrundor med en mindre grupp och tycker att det ska bli kul att träffa nya löpare och peppa för att göra det roligt på träningarna. Han ser fram emot att lära ut vikten av uppvärmning, löpteknik och kroppshållning för att minimera risken för skador.