Ledare Umeå


Sara Lundström

Sara har många års erfarenhet av löpträning, först på egen hand och därefter med IFK Umeås löpargrupp. Det var där hon upptäckte tjusningen med löpträning i grupp och vilken fantastisk gemenskapen och inspiration det ger. Genom åren har det blivit en mängd tävlingar för Sara, allt från kortare, lokala lopp till maraton och längre traillopp i utmanande terräng. Hösten 2019 gick TerrängSM på hemmaplan i Umeå och Sara var med och tog hem ett lagSM-guld för damer K35-55. Sara tycker det är en otroligt inspirerande och rolig uppgift att få förmedla och lära ut tjusningen med löpning.


Fredrik Sandström 

Fredrik har alltid tyckt om att träna i olika former. Han tycker framför allt om fotboll, löpning och styrketräning! Det bästa med löpningen tycker han är att springa i skogen. Det är både avkopplande och utmanande på samma gång! Som ledare har han varit fotbollstränare i många år och har varit med som ledare och coachat i Umeås löpargrupp under flera terminer.


Marlene Hedelin

Marlene har löptränat på olika nivåer de senaste 20 åren.Hon har främst tävlat på längre distanser från 10.000 meter upp till maraton med fina resultat som följd. 38 minuter på milen har hon som bäst och 3.19 på Stockholm Maraton. Hon har gått en ettårig Idrottsledarutbildning på Bosön samt en ettårig skidtränarutbildning och har mycket kunskap och erfarenhet att dela med sig av!
Marlene tycker det är väldigt kul att få sprida löparglädje och att se andra utvecklas och hitta den inspiration, glädje och samhörighet som löpningen ger!


Antonia Boman

Antonia var redan som barn och ungdom aktiv inom friidrott i flera grenar, främst kort distanslöpning och hoppgrenar. Därefter valde hon att satsa på fotboll och spelade på elitnivå i Umeå IK där löpträningen alltid haft en framträdande roll. Efter fotbollen saknade hon gemenskapen i träningen. Då gick hon med i Runacademy 2016, därigenom har jag hittat glädjen i löpningen tillsammans med andra, börjat träna mer strukturerat, hittat nya vänner och även börjat tycka om att tävla med flera målsättningar framöver! Som ledare har Antonia varit ledare inom friidrott, fotboll och i Runacademys löpargrupp i Skellefteås. Till vardags jobbar hon som läkare. Hon tycker det är jätteroligt att få dela med sig av sin kunskap inom löpning och sprida löparglädje!


Märtha Lindmark
Märtha är längdåkare i botten och har tränat mycket löpning i och med det. Hon har sprungit många terränglopp och fjällopp såsom DXR och BAMM fjällmaraton där hon har fina topplaceringar med bl.a. en 2:a plats i BAMM 2015 och 2017. Märtha ser fram mot att få följa en nybörjares resa till att lära sig grunderna i löpning och se deras utveckling. Hon gillar att motivera andra till träning och längtar efter att få coacha deltagare till att ta ut sig riktigt mycket på intervaller.


Julia Flink

Julia har tränat friidrott och sprungit mycket för olika klubbar under åren, främst i Härnösand och Umeå. Hon har arbetat som assisterande idrottledare för barn och ungdomar i Sydney. Julia ser fram mot att få peppa och utveckla andra i sin löpning oavsett nivå de är på.


Sara Johansson

Sara har ett stort intresse för träning och hälsa. Sara har under många års tid lett olika gruppträningsklasser så som cykel, core, Body pump och Body Balance. Hon är dessutom utbildad kostrådgivare och arbetar till vardags som sjuksköterska. I sin löpträning springer Sara flera gånger i veckan och gillar att variera sin träning mellan intervaller och distanspass. Som löpcoach ser hon framemot att träffa alla deltagare och se hur dom utvecklas.