Vill du få en extra boost i din träning? Har du kanske svårt att hitta motivationen när alla lopp ställs in? Välkommen att då hänga med i Vårutmaningen som startar under vecka 19 med start 10 maj och som kommer vara helt online. Du kan träna när och var du vill helt på dina villkor. Det kommer sedan vara möjligt att avsluta hela utmaningen med vårt virtuella lopp – Runacademy Open!

Hur kommer utmaningen att gå till?

Utmaningen startar under vecka 19 (Du kan även hoppa in senare i utmaningen) och pågår fram till och med Runacademy Open som blir av någon gång mellan den 14-18:e juni. Träningarna kommer att vara helt online där du gör alla pass hemifrån. Det kommer att vara olika pass med blandade intervaller, tröskelpass, distanspass och styrketräning. I alla löppass blir du också coachade av oss med en ljudfil. Vi kommer sedan att peppa varandra via en facebook grupp.

Utmaningen anpassas efter din nivå!

Det kommer att vara möjligt att välja utmaningen på fyra olika nivåer. Allt för att utmaningen ska vara anpassad efter dina förutsättningar!

Klara 5km

Det här passar dig som är ny med löpningen och som vill komma igång. Målet blir att klara av 5km på Runacademy Open. Vi kommer även varva jogg med gång där passen successivt kommer att ökas.

Klara 10km

För dig som klarar av att jogga 30 minuter och som nu har som mål att klara av att ta dig igenom 10km.

10km – slå dig själv!

Det här är för dig som vill förbättra din tid på 10km och försöka utmana dig till en ny nivå. Programmet består av 3 pass i veckan plus ett bonus pass om du vill få till ett fjärde pass.

Halvmaraton – en extra utmaning

Det här är för dig som vill träna för ett halvmaraton under utmaningen. Utmaningen består av 4 pass i veckan plus ett extrapass varje vecka. Vi rekommenderar att du innan utmaningen klarar av att jogga 10 km utan problem.

Spring Runacademy Open

För att få extra motivation och ett mål med träningen så avslutar vi utmaningen med det virtuella loppet Runacademy Open som körs någon gång mellan 14-20 juni. Här springer du ett lopp på egen hand samtidigt som du får pepp och inspiration av andra som kan följa dig under loppet. Det kommer inte att vara en tävling om att springa snabbast utan fokus kommer snarare handla om att besegra sig själv.

Du kommer innan utmaningen att få sätta upp en måltid som du tror att du kan klara av på loppet – den som kommer närmast sin tid vinner loppet. Det kommer att delas ut medaljer till topp fem för 5 km, 10 km och 21 km samt lottas ut fina priser bland alla som tar sig i mål i loppet!

Som deltagare i Vårutmaningen får du även tillgång till följande rabatter.

– 30 % rabatt på hörlurar från vår Urbanista
– 20 % på pårodukter från Salomon
– 20 % rabatt på vår webshop

Chans att vinna fina priser!

För att sporra er extra kommer vi att lotta ut fina priser bland alla er som deltar i hela utmaningen samt springer i mål på Runacademy Open.

Du har chans att vinna följande:
– Löparskor från salomon
– Löparjacka med Runacademy tryck
– En plats till höstens löpargrupp (Eller ett års online medlemskap)
– Presentkort på 500 kr från Stadium
– Goodiebag från Runacademy med hårband, solglasögon, keps och vattenflaska
– Plats till sommarutmaningen

Topp tio för 5km, 10km och halvmaraton som prickar sin tid närmast kommer även att belönas med en Runacademy Open pokal eller medalj.

 

Anmäl dig till utmaningen

Kul att du vill hänga med i utmaningen! Kostnaden är på 349 kr för icke medlem och som medlem i våra löpargrupper eller på vår onlinesidan kostar det 174 kr. OBS: För att få medlemspriset måste du vara inloggad.

Villkor för din bokning: Din bokning till utmaningen är personlig och kan inte överlämnas till någon annan. Vid skada eller sjukdom kan du förskjuta din plats till en kommande utmaning om det görs senast en vecka efter att utmaningen har startat. Vi kan däremot inte göra några återbetalningar.   För att delta i tävlingen Runacademy Open måste du göra loppet någon gång mellan 14 – 20 juni då loppet genomförs. För att kunna delta i utlottningen av priser behöver du ha klarmarkerat utmaningen och genomförst alla pass senast söndag 20:e juni. Du kommer att ha tillgång till alla pass i utmaningen till och med torsdag 1 juli.

ANMÄLAN ÄR NU STÄNGD!