Vinterutmaningen

Vill du få en ordentlig kickstart på det nya året? Vill du dessutom bli både starkare och snabbare? Då ska du hänga med i vår vinterutmaning. Under 5 veckor kan du förvänta dig stor förbättring i både styrka och kondition.

Hur går utmaningen till?

Vinterutmaningen kommer pågå under 5 veckor och är helt online. Från måndagen den 31 januari till och med den 6 mars utmanar vi dig på 3-4 specifika pass i veckan. De olika träningspassen kommer vara både löpträningspass i form av intervallpass, tröskelpass, distanspass, löpstyrkepass och funktionella styrkepass. Under alla intervallpass kommer du att bli coachade av oss via en ljudfil!

För varje vecka kommer du också att få rapportera träningen till oss vilket gör det extra sporrande att genomföra passen. Om du vill kan du kan välja på att börja och avsluta vinterutmaningen med fystester för att du ska kunna mäta dina förbättringar.

 

Utmaningen anpassas efter din nivå!

Det kommer vara fyra olika nivåer på passen så du kan anpassa träningarna utefter din bakgrund.

Nivå 1 – För dig som är nybörjare och vill komma igång. Innehåller två löppass där löpning varvas med jogg med gång samt ett styrkepass i veckan. Målet är att klara av att jogga 20 minuter efter dessa 5 veckor.
Nivå 2 – För dig som vill få mer regelbundenhet i din träning. Innehåller 3 pass i veckan med ett intervallpass, ett distanspass och styrka. Passen är något kortare och lättare än nivå 3.
Nivå 3 – För dig som tränar mer regelbundet och vill få en större utmaning i din träning. Innehåller tre pass i veckan varav två tuffare intervallpass/tröskelpass samt ett styrkepass. Alla pass är något intensivare än nivå 2 men något lättare än nivå 4.
Nivå 4 – För dig som är van löpare och vill få en extra utmaning. Består av 4 pass i veckan och innehåller två tuffare intervallpass, ett distanspass och minst ett styrkepass i veckan.

Vilka förbättringar kan du förvänta dig?

Om du gör alla träningspass under de 5 veckorna kommer du göra stora fysiska förbättringar. Vid tidigare års vinterutmaning gjorde deltagarna fantastiska framsteg där gruppen i snitt förbättrades hela 65 sekunder på 3000 m löpning samt orkade stå både plankan och jägarställningen över hela 30 sekunder längre. Det är en jättestor förbättring både i uthållighet och styrka på bara 5 veckor! Du som är nybörjare i utmaningen kommer enbart köra styrketester.

På bara 5 veckor kan du förvänta dig stora resultat. Här är förbättringar på tidigare vinterutmaning.

Vinn fina priser!

Fullföljer du hela utmaningen har du chans att vinna fina priser ifrån oss på Runacademy och Salomon.

Vi kommer lotta ut följande bland alla er som deltagit i hela utmaningen:
– 1 plats till vårens löpargrupp på valfri ort
– 1 par löparskor från Salomon
– 1 löparryggsäck ifrån Salomon
– 3 platser till 3-veckorsutmaningen
– 4 stycken Runacademy t-shirts
– 2 stycken Runacademy buffar
– 2 stycken Runacademy vattenflaskor

Rabatter på broddar och kläder!

När du hänger med i vinterutmaningen så kan du behöva utrysta dig med extra broddar och kläder för vinterlöpning. Du får därför följande rabatter och erbjudanden från våra samarbetspartners:
– 20 % på broddar från Springyard
– 20 % på Salomon
– 20 % på vår webbshopp
– 10 % på Stadium 

Anmäl dig till utmaningen

Kostnaden är enbart 299 kr (vid betalsätt faktura tillkommer 35 kr i faktureringsavgift). Du kommer att få alla pass mejlade till dig veckan innan passet. Häng med och få en rejäl kickstart på det nya året!

OBS: Som medlem i våra löpargrupper eller till vår onlinetjänst betalar du enbart halva priset på 149 kr. Se till att vara inloggad för att ta del av det billigare priset.

Här kan du läsa vilka villkor som gäller för utmaningen.

ANMÄLAN ÄR NU STÄNGD!