Lissabon maraton eller halvmaraton


Välkommen att följa med oss till en av Europas finaste städer i oktober och välj mellan att springa maraton eller halvmaraton i Lissabon! 

Att åka tillsammans i en grupp blir också mycket roligare och bara det gör att man får mer energi till själva loppet.

Du kan förvänta dig en rejäl fest under båda loppen med musik och folkliv längs med hela banan. För maratonloppet går starten vid orten Cascais och sedan följer man kusten hela vägen tillbaka till Lissabon. Det är verkligen ett fint lopp som du kommer att njuta fullt utav. Halvmaran startar vid Vasco da Gama bron och tar dig också längs kusten av Lissabon.

Målet för båda loppen är centralt i Lissabon med parallella målrakor som leder fram till torget Praça do Comercio. Detta ger en extra bra stämning och atmosfär till själva loppet där alla löpare hejar fram varandra.

Som deltagare på tävlingsresan till Lissabon får du även tillgång till Runacademys medlemssida med träningsprogram och tips inför loppet! 


Filmen nedan visar vad du kan förvänta dig från loppet! 

Observera att loppet tidigare har varit en del av Rock n Roll-maratonserien men i år är omdöpt till EDP Maratona de Lisboa. Loppet kommer dock att drivas i samma anda.


NÄR?

Loppet går söndagen den 14 oktober. Vi reser fredagen den 12 oktober och kommer tillbaka måndagen den 15 oktober.


BOENDE

Vi kommer att bo centralt i gamla stan i Lissabon på Hotel Lisboa Tejo med många sevärdheter som är nära. Lisboa Tejo ligger i en renoverad historisk byggnad i hjärtat av Baixa och har ett utmärkt läge i Lissabons historiska centrum. Torget Rossio ligger bara 300 meter från hotellet och torget Praça do Comércio där målgången är ligger endast några minuters promenad bort.

Rummen på Hotel Lisboa Tejo är inredda i ljusa nyanser av gult, grått och grönt och har vintagefåtöljer och sänggavlar i trä. Närmaste tunnelbanestation är Rossio, som bara ligger 300 meter bort. Torget Chiado och slottet São Jorge ligger båda 15 minuters promenad från hotellet.

Hotel


PROGRAM

Fredag
Anländer på kvällen till Lissabon. Vi börjar med en kortare välkomstträff som följs av med en god middag.

Lördag
Vi startar dagen med ett lättare joggingtur ner till målområdet för att förbereda oss inför söndagens lopp. Vi kommer sedan att ta oss tillsammans till loppets mässa för att hämta upp nummerlappar. För de som önskar kommer vi att på eftermiddagen visa upp de bästa delarna av gamla stan i Lissabon med att bland annat besöka det kända slottet Castelo Sao Jorge. På kvällen blir det ett gemensamt pasta party med uppladdningssnack inför loppet där du får en hel del tips.

Söndag
De som springer maraton kommer att bli körda till starten tidigt på morgonen. Till halvmaran kommer vi att ta oss till start med kommunala förbindelser. Efter loppet firar vi ordentligt med en trerätters middag.

Måndag
Vi börjar dagen med en god frukost innan vi börjar vår färd hemåt.

lissabon-35281134-1488890229-ImageGalleryLightbox


LEDARE FÖR RESAN

Therese Forsberg

Therese jobbar på huvudkontoret på Runacademy och är ansvarig för resan till Lissabon. Hon är en inspirerande löpcoach med en lång träningsbakgrund där hon bland annat har tränat och tävlat på universitet i USA i över 5 års tid. Therese har själv sprungit så fort som runt 36 minuter på milen, 17,03 på 5000m och 1,29 på halvmaran. Therese älskar att resa och är väldigt förtjust i just Lissabon där hon även var med som ledare under resan förra året då hon sprang halvmaratondistansen. Hon ser nu fram emot att igen få uppleva staden och det här roliga loppet tillsammans med er.


FLYGTIDER

Från Stockholm till Lissabon (TAP)
Fredag den 12 oktober 07:00-10:25
Måndagen den 15 oktober 08:45-14:00

Från Köpenhamn till Lissabon (TAP)
Fredag den 12 oktober 06:00-08:45
Måndagen den 15 oktober 18:20-22:50

Från Göteborg till Lissabon (Brussel Airlines)
Fredag den 12 oktober 11:55-19:00 (med mellanlandning i Bryssel)
Måndagen den 15 oktober 11:05-17:25 (med mellanlandning i Bryssel)


ALLT DETTA INGÅR

Flyg från Stockholm, Köpenhamn eller Göteborg
Boende i dubbelrum
Frukost
Middagar
Transfer till och från flygplats
Startplats till halvmarathon eller marathon
Transfer till maratonstarten för er som väljer den distansen
Runacademy t-shirt
Träningspass, yoga och en massa pepp från oss på Runacademy

KAN VÄLJAS TILL:
Boende i enkelrum: 1850 kr extra
Tävlingslinne: 200 kr extra


PRISER

För startplats till halvmaraton: Medlemspris 10 895 kr Ord pris:  11 195 kr  
För startplats till maraton: Medlemspris 11 195 kr Ord. pris  11 495 kr

Följer du med som supporter behöver du inte betala startplatsen på 300 kr.

Som medlem på medlemssidan eller i våra löpargrupper har du alltid 300 kr i rabatt på våra resor.


BOKNING

Du bokar din resa genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för resan och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning. Vi följer Kammarkollegiets regler för resegaranti så du kan vara trygg när du gör din bokning via oss.

En faktura på bokningsavgiften 2000 kr kommer att skickas till dig i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 2 månader innan avresa och ska vara betald 30 dagar innan avresa.