Välkommen till Runacademy´s populära löparkonvent!

Det här är löpardagen du inte vill missa! Vi kommer bjuda på en lärorik dag fylld av spännande föreläsningar, träningspass och workshops. Alla nivåer av löpare är välkomna och du kan räkna med en rejäl motivationskick och en massa nyttig kunskap.

När: Lördagen den 29 april 2023
Tid: 09:30 – 16:45
Var: Clarion hotel Amaranten Adress: Kungsholmsgatan 31

Du kommer själv få välja mellan olika pass och föreläsningar att köra under dagen. Programschema med val av pass mejlas ut omkring 2 veckor innan själva löparkonventet.

 

Föreläsningar

Träningslära och träningsupplägg för motionären

Johanna Bäcklund

Vill du utvecklas som löpare och ta ett ytterligare steg? Då är det här rätt föreläsning för dig. Här får du fördjupa dig i träningslära samt konkreta tips på hur du ska lägga upp din träning för att få bästa effekt. Du får även lära dig mer om pulsbaserad träning, tröskelträning och om aerob samt anaerob träning.

Föreläsare: Johanna Bäcklund, elitlöpare med flera SM medaljer bland sina meriter så väl som VM-deltagare 2019. Utbildad idrott- och hälsa lärare samt löpcoach.


Att hitta balans i livet

Petra Kindlund

I den här föreläsningen kommer du få flera tips och verktyg på hur du hittar en balans kring träning, återhämtning och kost i en hektisk vardag. Allt för att du ska hålla dig skadefri samtidigt som träningen ska kännas rolig och motiverande. Med hjälp av rätt kunskap och tankesätt är allt möjligt!

Föreläsare: Petra Kindlund, grundare av Runacademy och utbildad PT samt näringsfysiolog. Hon har tävlat på elitnivå på alla distanser från 400 m upp till ultra med bland annat en andraplats på Lidingöloppet och på Ultravasan.


Schema för dagen

Under dagen kommer våra duktiga ledare att coacha dig i flera spännande träningspass och workshops. Du kommer ha möjlighet att välja mellan två olika fysiska träningspass under dagen.

9:30-9:45 Samling och genomgång

9:45-10:45 Två olika pass att välja mellan.

Fartväxlaren

I det här passet kommer du att få lära dig mer om fartkänsla och att hitta rätt tempo på olika intervaller. Du kommer få prova på att springa i allt från tröskelfart, milfart till korta intervaller med hög fart. Du kan räkna med en hög puls och en hel del mjölksyra. Passet inleds även med olika löpskolningsövningar.

Workshop: Löpteknik med videoanalys

I detta pass går vi igenom grunderna i löpteknik där du får lära dig mer om hållning, steglängd och lutningen. Du kommer dessutom bli filmad och få personlig feedback på din teknik. Med några enkla justeringar kommer löpningen kännas mycket lättare.

11:00-12:00 Föreläsning – Träningslära med Johanna Bäcklund

12-13:00  Lunch

13:00-14:00 Föreläsning – Att hitta balans i livet, Petra Kindlund

14:00-14:30 Fika

14:30-15:30 Två olika pass att välja mellan.

Workshop: Styrketräning för löpare

För att både bli en bättre löpare och för att undvika skador så krävs starka ben, höfter och core. I den här workshopen går vi igenom vilka typer av övningar som är absolut viktigast för löpare och vad du ska tänka på när du gör detta.

Spänts, snabbhet och löpskolningspasset

I det här passet kommer du få testa på olika övningar som gör dig både snabbare och explosivare som löpare. Det kommer bli en del hoppövningar, frekvensövningar, och löpskolningsövningar. Du kommer även få en kortare videoanalys.

15:45-16:45  Gemensam avslutning med back- och crosspasset för löpare

I detta träningspass kommer vi genomföra ett pass där vi kombinerar backlöpning med olika styrkeövningar. Det kommer bli ett intensivt pass där du tränar upp både styrka, kondition och explosivitet. Passet ger förslag på tidseffektiv träning som är extra fördelaktig för oss som löpare.

 

Allt detta ingår:

– Välj valfritt mellan alla träningspass och workshops under dagen.
– Välj valfritt mellan våra inspirerande föreläsningar.
– Lunch.
– Mellanmål under eftermiddagen.

För dig som önskar boende på orten så har vi även möjlighet att erbjuda ett fördelaktigt pris på hotellet som vi utgår ifrån.

Pris för hela dagen:

1245 kr (1195 kr medlem) sista anmälningsdag 28 mars för att garantera boende.

Pris för dig som vill övernatta (Vi har fått extra förmånliga priser):

798 kr för plats i dubbelrum och 1395 kr för boende i enkelrum (priset är per person och natt).


Anmälan:

Du anmäler dig via formuläret nedan. Din anmälan är bindande och genom din anmälan så godkänner du även våra villkor

Anmälan är stängd.