Lyssna på Petra och Johanna i Löparpodden från Runacademy

Löparpodden

Hur påverkas man som löpare av ålder? Är det någon speciell träningsform som man borde fokusera mer på när man blir äldre? I det här avsnittet ringer Petra Kindlund och Johanna Bäcklund upp Michael Tonkonogi som är professor i medicinsk idrottsvetenskap på Högskolan Dalarna. Han har även skrivit ett flertal böcker kring just ålder och träning.

I detta avsnitt har vi en mycket intressant diskussion där vi bland annat får lära oss att det alltid är möjligt att utvecklas och bli starkare oavsett hur gammal man blir. Vi pratar även hur viktigt styrketräningen blir i takt med att man blir äldre och att det är viktigt att inte alltid äta samma frukost varje dag. Detta är helt klart ett av våra mest intressanta avsnitt i löparpodden som du verkligen inte borde missa!

Hur påverkas man som löpare av ålder? Är det någon speciell träningsform som man borde fokusera mer på när man blir äldre? I det här avsnittet ringer Petra Kindlund och Johanna Bäcklund upp Michael Tonkonogi som är professor i medicinsk idrottsvetenskap på Högskolan Dalarna. Han har även skrivit ett flertal böcker kring just ålder och träning. I detta avsnitt har vi en mycket intressant diskussion där vi bland annat får lära oss att det alltid är möjligt att utvecklas och bli starkare oavsett hur gammal man blir. Vi pratar även hur viktigt styrketräningen blir i takt med att man blir äldre och att det är viktigt att inte alltid äta samma frukost varje dag. Detta är helt klart ett av våra mest intressanta avsnitt i löparpodden som du verkligen inte borde missa!