Välkommen att uppleva vackra Österlen i Skåne tillsammans med oss. Här springer vi genom kritvita sandstränder, över berghällar och genom lummig ädellövskog.

Ett läger för dig som vill uppleva fantastisk natur på lättsprungna stigar. Ett äventyr som passar alla!

Datum:

1 – 4 juni 2023

Om lägret i Österlen

Österlen sägs vara Sveriges svar på Provence i Frankrike och är full av många fina smultronställen. Du kommer att få uppleva öppna landskap,  fantastiska stigar i lövskog och de berömda brösarps backar som man kan säga är Skånes svar på de svenska fjällen. Här möts du av majestätiska kullar med vidunderlig utsikt.

Du kommer även att få uppleva Österlens mest berömda strand, Sandhammaren, där sanden är lika vit som öarna på Västindien. Vi kommer även springa till Ales stenar som är norra Europas vackraste stenlämningar samt besöka Hallamöllas vattenfall som är skånes högsta vattenfall.

Fokus på detta läger är att främst uppleva naturen på Österlen. Det kommer bli en hel del längre pass på 10-25 km beroende på vilken grupp som du väljer.

I filmen nedan får du se lite av allt fint som vi kommer att upptäcka på lägret!

 

Vem kan följa med?

Det här lägret passar alla typer av löpare som gillar att upptäcka fin natur med löparskorna på. Oftast är det relativt lättsprugna och härliga stigar som Österlen bjuder på som gör att man inte behöver utmanas i alltför tekniska partier. Det kommer inte heller vara några större höjdmeter som gör att det flesta löpturerna är rätt så lättlöpta. Det är enbart lördagens tur i Brösarps backar som bjuder in till en del höjdmeter. Resterande turer kommer att vara vid havet och därav bli betydligt mer lättsprugna.

Du behöver inte vara särskilt snabb som löpare men är bra att du idag i alla fall klarar av att jogga 10 km utan att stanna för att få ut mest av dagarna. Vi kommer sedan att dela in oss i minst tre grupper under lägret baserat på nivå.

Boende på lägret

Vi kommer att bo vid Löderupsstrandbad som ligger nära havet och i en väldigt familjär och mysig miljö. Här finns även en pool där man kan ta ett dopp efter avslutat pass. Här kommer vi att njuta av god mat med delikatesser från Österlen samt njuta av utsikten över havet. Man kommer att bo antingen i ett rum på hotellet eller i ett eget rum i en stuga som man delar med några till.

Program för lägret

Observera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

 • Dag 1, torsdag 1 juni

  Lägret börjar vid 14:00 tiden med en kortare genomgång över helgen. Vi kommer sedan starta med att upptäcka Löderrups- och sandhammarens härliga naturreservat som ligger precis i närheten av där vi bor. Här springer vi på mjuka och lättlöpta stigar över sanddyner som bjuder in till en riktig härlig löparkänsla.

 • Dag 2, fredag 2 juni

  På fredagen upptäcker vi kusten vid Skåneleden där vi blir transporterade med buss och springer tillbaka till hotellet. Lättlöpt och vacker löpning vid kusten väntas. Vi kommer också springa på Sandhammaren som är Österlens mest berömda och längsta strand. På eftermiddagen bjuder vi på ett riktigt fartfyllt och roligt pass med sandintervaller.


 • Dag 3, lördag 3 juni

  På lördagen tar vi oss med buss upp till Verkeåns vackra naturreservat. Här kommer vi att springa genom brösarps böljande backar, genom fantastiska stigar i lövskog samt ta oss över hedarna till stranden i Haväng. En hel dag fylld av äventyr och häftig upplevelser väntar! Naturen har bland annat används i Bröderna Lejonhjärta, Äppelkriget och i Bregottreklamen. Här finns Österlens mest variationsrika landskap! Vi avslutar passet med en härlig picknick-lunch på Havängs fina sandstrand.

  På eftermiddagen kommer vi tillsammans köra ett återhämtande rörlighetspass för att mjuka upp kroppen till dagen efter.


 • Dag 4, söndag 4 juni

  Vi avslutar lägret med att ta oss löpande till Ales stenar som är norra Europas vackraste stenlämningar. Vacker löpning längst med havet på Skåneleden väntar! Här kan du välja att ta en kortare tur enbart till stenarna eller en längre sträcka om du önskar. Vi låter kroppen få avgöra vad du klarar av på sista dagen!

  ca kl 13.30 Lägret avslutas efter vi har avnjutit en god lunch.

Pris och vad som ingår

Dubbelrum på hotellet:
Medlemspris: 7 175 kr  (Ordinarie pris 7 325 kr   )

Enkelrum på hotellet: (enklare standard, toalett ej på rummet)
Medlemspris: 7 885 kr (Ordinarie pris 8 085 kr  ) 

Dubbellrum i rymlig stuga som har större utrymme med kök och soffgrupp (I varje stuga finns det två dubbelrum)
Medlemspris: 7 175 kr (Ordinarie pris 7 325 kr )

Enkelrum i rymligare stuga som har större utrymme med kök och soffgrupp ( I varje stuga finns det två dubbelrum)
Medlemspris: 8 395 kr (Ordinarie pris 8 595 kr )

Vill följa med på resan utan boende (Lunch och middag ingår):
Medlemspris: 5 425 kr (Ordinarie pris 5 625 kr)

Som medlem hos oss har du alltid 200 kr rabatt på våra resor och läger inom Sverige. Detta gäller både om du springer med våra löpargrupper eller är medlem online.

Allt detta ingår:

 • Boende tre nätter i vald rumstyp
 • Helpension med frukost, lunch och middag
 • Transfer till de olika turerna
 • Löpcoaching och guiding av duktiga coacher
 • Löpteknik
 • Styrkepass
 • 3 månaders medlemsskap på Runacademys medlemssida om du ännu inte är medlem
 • Prover på sportdryck och energibars från Umara.

Detta tillkommer:

 • Resa till Österlen
 • Mellanmål och energi till turerna
 • Dryck till maten (bordsvatten ingår)

Kan man resa ensam?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De brukar vara många som reser utan resesällskap på våra läger och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla upplevelser tillsammans och utmanar oss själva.

Att ta sig till Österlen

Att ta sig till Österlen gör man lättast med bil eller med tåg till Ystad.

Bokningsvillkor

Du bokar dig till lägret genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för lägret och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning.

Bokning

Först till kvar gäller, begränsat antal platser finns.

Bokningsavgiften á 1000 kr betalas i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 5 veckor innan avresa.
För att få medlemsrabatten (200 kr) behöver du vara inloggad på ditt konto vid anmälan.