Löpare springer i AlpernaLöpare springer i Alperna

Löparresa

Davos

4–8 juli 2024

Vill du uppleva hur det är att springa i bergen i Alperna? Då ska du följa med oss till fantastiska Davos i Schweiz! Att springa i dessa berg är en mäktig upplevelse som bjuder på storslagna vyer samtidigt som bergen är lättillgängliga med många linbanor som snabbt tar dig upp på topparna. På den här resan njuter vi av böljande berg och vidsträckta vyer.

Boka senast 1 maj för att säkra din plats.

Vårt boendeProgramVad ingår i resan?LedareFlygtiderFrågor & svar

Om resan till Davos

Det här kommer bli en upplevelseresa där främsta fokus är att njuta av den fantastiska naturen med löparskorna på. Du kan därför förvänta dig längre dagar i bergen där vi tillsammans kommer att upptäcka de fantastiska omgivningarna. Du kommer bland annat få springa på stigar från det populära trailloppet Swiss Alpine samt längs den berömda Panorama Way. Dagarna kommer även att varvas med återhämtande rörlighetspass.

Terrängen i Davos är något lättsammare än i övriga delar av alperna då det inte är alltför mycket stenar och rötter. Har du aldrig tidigare sprungit i berg kan detta därför vara en bra introduktion.

Davos stad ligger på 1500 meters höjd och vi kommer att springa på höjder uppåt 2700 meter över havet vilket kan kännas genom att man blir tyngre i kropp och andning. Vi tillåter därför kroppen att anpassa sig till den höga höjden genom något lättare turer de första dagarna.

Vårt boende

Vi kommer att bo på Hotel Europe som ligger centralt i Davos. Rummen är moderna och fräscha. Här finns även SPA-avdelning och gym. På hotellet äter vi om kvällarna en god och trevlig trerättersmiddag.

Program

Programmet är preliminärt och kan komma att justeras.

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
 1. Torsdag 4/7

  Anländer till Davos efter lunch och springer därefter en tur för att bekanta oss med omgivningarna och känna på luften så att vi snabbare acklimatiserar oss för den höga höjden. Under vår löptur kommer du att få göra videoanalyser av ditt löpsteg.

 2. Fredag 5/7

  Vi börjar den andra dagen med att springa i dalen där delar av loppet K78 i Swiss Alpine går. Här kommer ni bland annat få springa över den kända tågbron i Wiesen. Här kommer du kunna välja på att springa allt från 7 km till och med 26 km.

  På eftermiddagen kommer vi att bjuda på en gemensam gruppaktivitet samt ett styrkepass med fokus på balans, fotstyrka och core.

 3. Lördag 6/7

  Vi kommer idag att ta oss med linbana upp i bergen och springa den kända Panorama way som är den finaste och mest spektakulära stigen i Davos. Det är i stort sett 10 kilometer med fantastiska vyer och dessutom relativt lättsprunget. Det kommer vara möjligt att under dagen springa allt från 10 km upp till 18 km. Om vädret tillåter och linbanan är öppen så är det möjligt att åka upp till toppen Weissflujoch som ligger på 2623 höjdmeter som vid fint väder bjuder på fantastiska vyer över hela Davos och dess omgivningar.

  På eftermiddagen kommer vi att bjuda på ett återhämtande rörlighetspass.

 4. Söndag 7/7

  Idag kommer vi att göra den längsta och tuffaste turen där vi springer stora delar av K47 loppet från Swiss Alpine. Det kommer vara möjligt att springa allt från 16 km till hela 43 kilometer om man önskar det. Det kommer att vara över 1000 höjdmeter under turen vilket innebär att det också kommer att bli en del vandring i de tyngsta partierna. För den lugnaste gruppen kommer det också varvas jogg med vandring för att alla ska orka hela vägen. Vi kommer bland annat ta oss genom Sertig Pass och en höjd på 2700 meter.

 5. Måndag 8/7

  Vi reser hemåt fulla av nya intryck och trötta ben efter all härlig löpning!

Ledare

På resan kommer följande coacher ta hand om dig:

Vad ingår i resan?

Flyg tur och retur med SAS
Boende i dubbelrum
Transfer från flygplatsen och hotellet (om du bokat flyg genom oss) samt på våra turer.
Linbanor i Davos för de löpturer som vi springer
Frukostbuffé samt middag alla dagar
Löpcoaching och guidning av erfarna löpledare
Löpteknik med videoanalys
Rörlighet- och styrkepass
Spa
Tillgång till Runacademy´s onlineträning i 3 månader
Prover på sportdryck, gels och energibars från Umara

Flygtider

Välj mellan följande avreseorter:

Stockholm Arlanda
Köpenhamn Kastrup

Utresa 4 juli

Från
Till
Stockholm 2 h 25 min Zürich
Avgång: 07:20 Ankomst: 09:45
Från
Till
Zürich 2 h Davos
Avgång: 10:30 Ankomst: 12:30

Returresa 8 juli

Från
Till
Davos 2 h Zürich
Avgång: 05:30 Ankomst: 07:30
Från
Till
Zürich 2 h 25 min Stockholm
Avgång: 10:10 Ankomst: 12:35
Pris: 15 250 kr (enkelrumstillägg 2000 kr)
Bokningsavgiften á 2000 kr betalas i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer ca 5 veckor innan avresa. För att få medlemsrabatten (300 kr) behöver du vara inloggad på ditt konto vid anmälan.

Frågor & svar

Till vår löparresa i Davos är alla välkomna att följa med på. Det här är en perfekt resa att starta med om du aldrig har sprungit i bergen tidigare då stigarna inte är alltför tekniska.

Vi kommer att dela in oss i mindre grupper på resan baserat på löperfarenhet och nivå. Alla grupperna kommer att springa i ett lugnt tempo där vi emellanåt stannar för att fylla på med energi och njuta av de vackra utsikterna. För de mer erfarna löparna kommer vi även att erbjuda en grupp som håller något högre tempo. Fokus ligger i alla grupperna på att uppleva miljöerna och njuta av löpningen.

För att få ut mest av resan rekommenderar vi att du klarar av att jogga 10 kilometer utan att stanna då det kommer bli långa dagar i bergen där vi varvar vandring med löpning. Du bör även ha sprungit flertalet långa pass innan avresa.

På alla våra resor krävs att man packar ner kläder efter väder. Till Davos behöver du ta med dig både sommarkläder men även vantar, mössa, underställ mm. då vädret varierar kraftigt på hög höjd.

Cirka 1 månad innan avresa kommer du få ett mer utförligt mail från oss om vad vi önskar att du har med dig på resan.

 • Enkelrumstillägg á 2000 kr.
 • Lunch
 • Mellanmål och energi till löppassen
 • Dryck till måltider
 • Lokal buss och tåg till vissa av turerna som betalas kontant till chauffören

Ja, det går alldeles utmärkt. Resan utan flyg kostar 4000 kr mindre.

Vi klimatkompenserar ditt flyg

När du reser med Runacademy ingår det också att din flygresa blir klimatkompenserad. Det innebär att växthusgaserna som släpps ut via flyget kompenseras genom att man investerar i andra projekt som minskar utsläpp av växthusgaser. Det är självklart inte lösningen för vår klimatkris men är bättre än att inte göra något alls. Klimatkompenseringen görs i samarbete med klimatkompensera.se och här kan du läsa om deras olika projekt. Efter genomförd resa kommer du att få ett certifikat från oss som bevisar att resan var klimatkompenserad.

Stäng