Följ med oss på en upplevelseresa till magiska Madeira. Här är det varmt året om och ön har en fantastisk natur som skiftar från den grönaste grönskan till de kargaste klipporna.

Madeira är ett riktigt mecka för oss som gillar att springa i storslagen natur. Här finns en rad olika leder för både nybörjare så väl som för proffs. Det vanligaste är att man springer utmed levadorna, Madeiras gamla bevattningssystem. I stort sett alla leder bjuder på helt otroliga vyer och kommer garanterat ge ett minne för livet.


DATUM

Resan kommer att bli 9-16 mars 2019.


VAD KAN DU FÖRVÄNTA DIG AV RESAN?

Det här är en resa för dig som vill kombinera häftig bergslöpning med sol och bad. Vi kommer att bo på ett fint hotell vid havet och om dagarna tar vi oss högre upp mot bergen för att uppleva de fantastiska omgivningarna.  Fokus kommer inte vara att springa fort utan snarare att njuta och uppleva den vackra naturen. I de tuffaste partierna kommer löpningen att varvas med en del vandring.

Förutom de längre upplevelseturerna kommer vi även köra en hel del löpteknik, något tuffare intervallpass, yoga, styrka och det kommer även vara lärorika föreläsningar om kost och träningslära.

Under veckan kommer du att få springa längs levadorna, förbi vattenfall,  genom regnskog, förbi fantastisk växtlighet, grönskande bergsmassiv, blått hav och få se en massa storslagna vyer. Med hjälp av lokala guider kommer du att få uppleva det absolut bästa av Madeira!

 


VEM KAN FÖLJA MED?

Denna löparresa vänder sig till dig som uppskattar att springa i vacker natur och att få uppleva häftiga miljöer. För att följa med behöver du inte vara särskilt snabb som löpare men du ska vara beredd att vara ute långa dagar.  Du ska även vara beredd på att bergslöpning innebär att det kommer vara en krävande terräng med en hel del höjdmeter och en del tekniska partier.  Vi kommer att delas in olika grupper och ta det i väldigt lugnt tempo där vi emellanåt stannar för att fika och njuta av de vackra utsikterna.

Vi kommer dela in oss i minst tre olika grupper:

Tuff grupp
För dig som är van löpare och sprungit mycket tidigare i bergen. Vi håller något högre tempo med kortare pauser. Om det finns energi kan vi även förlänga turerna om någon önskar.

Medelgrupp
För dig som är van löpare men inte så van att springa i bergen. Vi går i de brantaste backarna och har något längre pauser.

Basgruppen
För dig som inte är van löpare och som inte har sprungit så långa sträckor tidigare. Vi kommer att blanda jogg på de plana partierna med vandring. Turerna kommer även bli något kortare och anpassas efter nivån i gruppen.KAN MAN RESA ENSAM?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De flesta reser utan resesällskap på våra resor och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva uppe i bergen.


Bli COACHAD AV RUNACADEMYS COACHER

Med på resan kommer några av Runacademys duktiga ledare att följa med.

Vi kommer dessutom att ha hjälp av lokala löpguider som hjälper oss med löpturerna i bergen.Lokala guiderVi kommer att få hjälp av två lokala löpguider i form av Vítor Sousa och Dinarte Jesus. 


BOENDE

Vi kommer att bo på fyrstjärniga Golden Residence som ligger i lugna omgivningar vid utkanten av Funchal, mellan Madeiras längsta strand Praia Formosa och den restaurangtäta strandpromenaden. Hotellet har ett härligt poolområde med panoramautsikt över Atlanten och Madeiras kustlinje. Här finns dessutom en stor spa anläggning inomhus samt ett gym.

Golden residence hotel


PRIS

Ordpris: 14 975 kr (14 675 kr för medlemmar)

Allt detta ingår:
7 nätter på fyrstjärnigt hotell
Frukostbuffé
Flyg från Stockholm
Transfer till och från flygplats
Transfer till alla bergsturer
Lokala löpguider som tagit fram de bästa turerna
Löpcoacher från Runacademy
Intervallpass, yoga och styrkepass
Föreläsning om kost och träningslära
En välkomstmiddag och en avslutningsmiddag

Tilläggskostnader
Flyg från Göteborg (Kostar 2200 kr extra)
Flyg från Köpenhamn (Kostar 800 kr extra)
Middagsbuffe på hotellet övriga kvällar när vi inte har gemensam middag (23 euro utan dryck/27 euro med dryck)
Enkelrumstillägg (1800 kr)
Lunch (det står alla deltagare för själva och finns ett stort utbud av olika restauranger)
Dryck till måltiderna


FLYGTIDER

Flyg från Stockholm:
Utresa: 11:05-15:30
Hemresa:16:30-22:30

Flyg från Köpenhamn:
Utresa: 7:30-11:20
Hemresa: 12:05-17:45

Flyg från Göteborg:
Utresa: 6:00-12:20 (Mellanlandar i Munchen)
Hemresa: 15:00-23:20 (Mellanlandar i Frankfurt)


BOKNING

Du bokar din resa genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för resan och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter - du godkänner båda i samband med din bokning. Vi följer Kammarkollegiets regler för resegaranti så du kan vara trygg när du gör din bokning via oss.

En faktura på bokningsavgiften 2000 kr kommer att skickas till dig i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 2 månader innan avresa och ska vara betald 30 dagar innan avresa.

Bokning Madeira 2019

  • OBS! Uppge namnen exakt som de står i ditt pass
  • Om du önskar att bo med din reskamrat så skriv namnet på den personen. Om du reser ensam så kan du lämna detta fält tomt.
  • Vänligen skriv om det är något du inte tål i kosten
    Som medlem i våra träningsgrupper eller i vår löpcoaching online har du 300kr rabatt på resan.
    Under träningsresan kommer vi att ta bilder för användning till Instagram, Facebook, vår blogg på runacademy.se och för att peppa andra att träna. Genom att kryssa ja ger du ditt samtycke till detta.