Följ med oss på en upplevelseresa till magiska Madeira! Här är det varmt året om och ön har en fantastisk natur som skiftar från den grönaste grönskan till de kargaste klipporna.


VAD KAN DU FÖRVÄNTA DIG AV RESAN?

Det här är en resa för dig som vill kombinera häftig bergslöpning med sol och bad. Vi kommer att bo på ett fint hotell vid havet och om dagarna tar vi oss högre upp mot bergen för att uppleva de fantastiska omgivningarna. Fokus kommer inte vara att springa fort utan snarare att njuta och uppleva den vackra naturen. I de tuffaste partierna kommer löpningen att varvas med en del vandring.

Madeira är ett riktigt mecka för oss som gillar att springa i storslagen natur. Här finns en rad olika leder som passar både nybörjare såväl som rutinerade traillöpare. Det vanligaste är att man springer utmed levadorna, Madeiras gamla bevattningssystem. I stort sett alla leder bjuder på otroliga vyer och kommer garanterat ge ett minne för livet.

Under veckan kommer du att få springa längs levador, förbi vattenfall, genom regnskog, förbi fantastisk växtlighet, grönskande bergsmassiv, blått hav och få uppleva storslagen natur. Med hjälp av lokala guider kommer du att få uppleva det absolut bästa av Madeira!

Förutom de längre "upplevelseturerna" kommer vi även lära ut om löpteknik, köra något tuffare intervallpass, yoga, styrka och det kommer även vara lärorika föreläsningar om kost och träningslära.


DATUM

Resan kommer att bli 9-16 mars 2019.


VEM KAN FÖLJA MED?

Denna löparresa vänder sig till dig som uppskattar att springa i vacker natur och att få uppleva häftiga miljöer. För att följa med behöver du inte vara särskilt snabb som löpare men du ska vara beredd att vara ute långa dagar. Du ska även vara beredd på att bergs/traillöpning innebär att det kommer vara en krävande terräng med en hel del höjdmeter och en del tekniska partier. Vi kommer att delas in olika grupper och ta det i lugnt tempo där vi emellanåt stannar för att fika och njuta av de vackra utsikterna.

Vi kommer dela in oss i minst tre olika grupper:

Tuff grupp
För dig som är van löpare och sprungit mycket tidigare i teknisk terräng. Vi håller något högre tempo med kortare pauser. Om det finns energi kan vi även förlänga turerna om någon önskar.

Medelgrupp
För dig som är van löpare men inte så van att springa i teknisk terräng. Vi går i de brantaste backarna och har något längre pauser.

Basgruppen
För dig som inte är van löpare och som inte har sprungit så långa sträckor tidigare. Vi kommer att blanda jogg på de plana partierna med vandring. Turerna kommer även bli något kortare och anpassas efter nivån i gruppen.KAN MAN RESA ENSAM?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De flesta reser utan resesällskap på våra resor och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva uppe i bergen.


PROGRAM FÖR RESAN

Lördag - 

Ankommer till hotellet.
Kväll: Välkomstträff med visning av hotellet följt av middag vid hotellets buffé för de som önskar (middagen bekostar man själv).

Söndag - 

Dag: Vi åker till västra sidan av ön och springer längst häftiga havsklippor på kanten till havet. Du väljer på att springa 12 km eller 17 km. Avslutar med att äta lunch på någon av restaurangerna i Porta Da Cruz.
Eftermiddag: Uppmjukande yogapass på eftermiddagen.
Kväll: Gemensam middag på restaurang på kvällen (middagen ingår i priset).

Måndag -

Dag: Åker till Madeiras södra udde vid Ponta Da Lorenzo där vi bestiger uddens högsta topp Pico do Furado. För de som har pigga ben så kommer ni få extra utmaning med en del backintervaller vid toppen. Vi avslutar med att på hemvägen stanna till i Funchal för lunch och kolla på de häftiga frukterna på marknaden som är unika för Madeira.
Eftermiddag: Löpteknikgenomgång med filmning
Kväll: Middag på hotellets buffé för de som önskar (middagen bekostar man själv).

Tisdag - 

Dag: En äventyrsdag där vi bl.a. bestiger Madeiras högsta topp Pico Ruivo. Det kommer att bjuda på sagolika vyer, tunnlar och en massa trappor.
Kväll: Pizzaparty för de som önskar på närliggande restaurang (middagen bekostar man själv).

Onsdag - 

Morgon: Yoga innan frukosten
Dag: Kortare löptur efter havet med stegringslopp för de som har pigga ben. Vila eller enbart promenad för de som har trötta ben.
Eftermiddag: Föreläsning – Träningslära och träningsupplägg följt av styrketräning för löpare
Kväll: Middag på hotellets buffé för de som önskar (middagen bekostar man själv).

Torsdag - 

Dag: Vi springer längs en vacker Levada. För de som har pigga ben kommer det vara möjligt att lägga upp detta som en rolig fartlek där vi springer på i olika farter efter kanalen och anpassar farten efter miljön.
Eftermiddag: Uppmjukande yoga för stela muskler
Kväll: Middag på hotellets buffé för de som önskar (middagen bekostar man själv).

Fredag -

Dag: Avslutar veckan med att åka till andra sidan av ön för att springa utför fantastiska skogspartier, förbi uråldriga träd och förundras av vackra vyer.
Kväll: Gemensam avslutningsmiddag (middagen ingår i priset).

Lördag -

Hemfärd


LEDARE

Therese Forsberg

Therese är en inspirerande löpcoach med en lång träningsbakgrund där hon bland annat har tränat och tävlat på universitet i USA i över 5 års tid. Therese har själv sprungit så fort som runt 36 minuter på milen och 17,03 på 5000m. Hon har bland annat en 4:e plats från SM. Idag satsar inte Therese lika hårt på löpningen utan njuter av att springa i vacker natur och upptäcka nya platser i löparskorna. Therese längtar nu tills att få springa på vackra Madeira tillsammans med er!

Elin Hörnqvist

Träning och hälsa är Elins största intresse och hon älskar att få sprida vidare sin kunskap och kunna motivera andra. Elin gillar att både jaga tider på platta asfaltslopp och att springa tuffa traillopp, där tiden har mindre betydelse. Hon har både genomfört en Svensk Klassiker, Sundsvall Trail och maratonlopp. Hon har under flertalet terminer varit löpcoach i Sundsvalls löpargrupp och ser nu fram emot att coacha er på denna resa.

Vi kommer dessutom att ha hjälp av lokala löpguiderna Vítor Sousa och Dinarte Jesus som hjälper oss med löpturerna i bergen.

Lokala guider


BOENDE

Vi kommer att bo på fyrstjärniga Golden Residence som ligger i lugna omgivningar vid utkanten av Funchal, mellan Madeiras längsta strand Praia Formosa och den restaurangtäta strandpromenaden. Hotellet har ett härligt poolområde med panoramautsikt över Atlanten och Madeiras kustlinje. Här finns dessutom en stor spa anläggning inomhus samt ett gym.

Golden residence hotel


PRIS

Med flyg från Stockholm: 14 975 kr (14 675 kr för medlemmar)

Med flyg från Köpenhamn: 15 775 kr (15 475 kr för medlemmar)
Med flyg från Göteborg: 17 175 kr (16 875 kr för medlemmar)

ALLT DETTA INGÅR

 • Flyg från vald ort
 • 7 nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Transfer till och från flygplats
 • Transfer till alla bergsturer
 • Lokala löpguider som tagit fram de bästa turerna
 • Löpcoacher från Runacademy
 • Intervallpass, yoga och styrkepass
 • Föreläsning om kost och träningslära
 • En välkomstmiddag och en avslutningsmiddag

DETTA TILLKOMMER

 • Middagsbuffe på hotellet övriga kvällar när vi inte har gemensam middag (23 euro utan dryck/27 euro med dryck)
 • Enkelrumstillägg (1 800 kr)
 • Lunch (det står alla deltagare för själva och finns ett stort utbud av olika restauranger)
 • Dryck till måltiderna

FLYGTIDER

Flyg från Stockholm:
Utresa: 11:05-15:30
Hemresa:16:30-22:30

Flyg från Köpenhamn:
Utresa: 7:25-11:20
Hemresa: 12:05-17:45

Flyg från Göteborg:
Utresa: 6:00-12:20 (Mellanlandar i München)
Hemresa: 15:00-23:20 (Mellanlandar i Frankfurt)


BOKNING

Du bokar din resa genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för resan och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter - du godkänner båda i samband med din bokning. Vi följer Kammarkollegiets regler för resegaranti så du kan vara trygg när du gör din bokning via oss.

En faktura på bokningsavgiften 2000 kr kommer att skickas till dig i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 2 månader innan avresa och ska vara betald 30 dagar innan avresa.

Bokning Madeira 2019

 • OBS! Uppge namnen exakt som de står i ditt pass
 • Om du önskar att bo med din reskamrat så skriv namnet på den personen. Om du reser ensam så kan du lämna detta fält tomt.
 • Vänligen skriv om det är något du inte tål i kosten
  Som medlem i våra träningsgrupper eller i vår löpcoaching online har du 300kr rabatt på resan.
  Under träningsresan kommer vi att ta bilder för användning till Instagram, Facebook, vår blogg på runacademy.se och för att peppa andra att träna. Genom att kryssa ja ger du ditt samtycke till detta.