Följ med oss på en upplevelseresa till magiska Madeira! Här är det varmt året om och ön har en fantastisk natur som skiftar från den grönaste grönskan till de kargaste klipporna.

Det här är en resa för dig som vill kombinera häftig bergslöpning med sol och bad.

Datum:

15 – 22 februari 2022

Om resan till Madeira

Det här är en resa för dig som vill kombinera häftig bergslöpning med sol och bad. Vi kommer att bo på ett fint hotell vid havet och om dagarna tar vi oss högre upp mot bergen för att uppleva de fantastiska omgivningarna. Fokus kommer inte vara att springa fort utan snarare att njuta och uppleva den vackra naturen. I de tuffaste partierna kommer löpningen att varvas med en del vandring.

Madeira är ett riktigt mecka för oss som gillar att springa i storslagen natur. Här finns en rad olika leder som passar både nybörjare såväl som rutinerade traillöpare. Det vanligaste är att man springer utmed levadorna, Madeiras gamla bevattningssystem. I stort sett alla leder bjuder på otroliga vyer och kommer garanterat ge ett minne för livet.

Under veckan kommer du att få springa längs levador, förbi vattenfall, genom regnskog, förbi fantastisk växtlighet, grönskande bergsmassiv, blått hav och få uppleva storslagen natur. Med hjälp av lokala guider kommer du att få uppleva det absolut bästa av Madeira!

Förutom de längre “upplevelseturerna” kommer vi även lära ut om löpteknik, köra något tuffare fartlekspass vid levadorna, rörlighetspass och styrka.

Vem kan följa med?

Denna löparresa vänder sig till dig som uppskattar att springa i vacker natur och att få uppleva häftiga miljöer. För att följa med behöver du inte vara särskilt snabb som löpare men du ska vara beredd att vissa av turerna innebär långa dagar i löparskorna. Du ska även vara beredd på att bergs- och traillöpning innebär att det bitvis kommer vara krävande terräng med en hel del höjdmeter och en del tekniska partier vilket gör att det kommer bli en del inslag av vandring under turerna. För att få ut maximalt av resan rekommenderar vi att du kan jogga 8 km.

Vi kommer att dela in oss i minst tre olika grupper på resan där vi tar det i tempo efter gruppens nivå. Vi går i uppförsbackar vid behov och stannar emellanåt för att fika och njuta av de vackra utsikterna.

Kan man resa ensam?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De flesta reser utan resesällskap på våra resor och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva uppe i bergen.

Boende på lägret

Vi kommer att bo på fyrstjärniga Golden Residence som ligger i lugna omgivningar vid utkanten av Funchal, mellan Madeiras längsta strand Praia Formosa och den restaurangtäta strandpromenaden. Hotellet har ett härligt poolområde med panoramautsikt över Atlanten och Madeiras kustlinje. Här finns dessutom en stor spaanläggning inomhus samt ett gym.

Golden residence hotel

 

Program för lägret

Observera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

 • Dag 1, tisdag 15 februari

  Ankommer till hotellet och startar med incheckning och en välkomstträff följt av en lättare jogg med inslag av löpteknikgenomgångStyrSty. Vi äter gemensam middag på hotellet på kvällen.

   

 • Dag 2, onsdag 16 februari

  Vi åker till västra sidan av ön och springer längst häftiga havsklippor på kanten till havet. Du väljer på att springa 12 km eller 17 km. Avslutar med att äta lunch på någon av restaurangerna i Porta Da Cruz.
  Eftermiddag: Uppmjukande rörlighetspass på eftermiddagen.
  Kväll: Gemensam middag på restaurang på kvällen (middagen ingår i priset).

 • Dag 3, torsdag 17 februari

  Åker till Madeiras södra udde vid Ponta Da Lorenzo där vi bestiger uddens högsta topp Pico do Furado. För de som har pigga ben så kommer ni få extra utmaning med en del backintervaller vid toppen. Vi avslutar med att på hemvägen stanna till i Funchal för lunch och kolla på de häftiga frukterna på marknaden som är unika för Madeira.
  Eftermiddag: Styrketräningspass för löpare plus en rolig gruppaktivitet för att lära känna varandra bättre
  Kväll: Middag på hotellets buffé för de som önskar (middagen bekostar man själv).

 • Dag 4, fredag 18 februari

  En äventyrsdag där vi bl.a. bestiger Madeiras högsta topp Pico Ruivo. Det kommer att bjuda på sagolika vyer, tunnlar och en massa trappor.

  På kvällen blir det Pizzaparty för de som önskar på närliggande restaurang (middagen bekostar man själv).

 • Dag 5, lördag 19 februari

  En lättare dag med fokus på återhämtning. Startar dagen med ett core- och rörlighetspass. För de som önskar blir det löpning längst med en levada från hotellet.  Vila eller enbart promenad för de som har trötta ben.

  På eftermiddagen håller vi en workshop kring träningsupplägg där tanken är att man ska få tid att reflektera över sina mål och träning.

  På kvällen blir det gemensam middag på hotellets buffé för de som önskar (middagen bekostar man själv).

 • Dag 6, söndag 20 februari

  Idag springer vi längst en vacker Levada vid Ribeiro Frio. För de som har pigga ben kommer det vara möjligt att lägga upp detta som en rolig fartlek där vi springer på i olika farter efter kanalen och anpassar farten efter miljön. På eftermiddagen blir det ett lättare styrkepass med fokus på core.

   

 • Dag 7, måndag 21 februari

  Avslutar veckan med att åka till Fanal, på andra sidan av ön, för att springa utför fantastiska skogspartier, förbi uråldriga träd och förundras av vackra vyer. På kvällen har vi en gemensam avslutningsmiddag.

 • Dag 8, tisdag 22 februari

  Hemfärd efter en härlig vecka tillsammans.

Pris och vad som ingår

Med flyg från Stockholm: Medlemspris 16 900 kr (Ordinarie pris 17 200 kr)

För enkelrum tillkommer 2100 kr.
Bokar du flyg på egen hand blir resan 4000 kr billigare.

Som medlem hos oss har du alltid 300 kr rabatt på våra resor och läger utomlands. Detta gäller både om du springer med våra löpargrupper eller är medlem online.

Allt detta ingår

 • Flyg från vald ort
 • 7 nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Transfer till och från flygplatsen på Madeira
 • Transfer till alla löpturer
 • Lokal löpguide som tagit fram de bästa turerna på ön
 • Löpcoacher från Runacademy
 • Alla löppass, rörlighetspass och styrkepass
 • Workshop om träningslära och träningsupplägg
 • Totalt tre middagar. En middag på hotellet, en välkomstmiddag och en avslutningsmiddag
 • Prover på sportdryck, energibars och gel från Umara.

Detta tillkommer

 • Middagar övriga kvällar när vi inte har gemensam middag. Middagsbuffé kan köpas på hotellet för 200 kr/middag.
 • Enkelrumstillägg (2 100 kr)
 • Lunch (finns ett stort utbud av olika restauranger)
 • Dryck till måltiderna
Flygtider

Flyg från Stockholm:
Utresa: tisdag 15 februari, 09:20- 13:45 (direktflyg med SAS)
Hemresa: tisdag 22 februari, 14:45- 21:10 (direktflyg med SAS)

Hur förhåller vi oss till Covid-19?

Så länge UD eller någon annan svensk myndighet inte avråder från att resa till ett specifikt resmål så reser Runacademy som planerat. Våra vanliga resevillkor gäller. Om UD går ut med en avrådan till ett land där vi har en resa inom 14 dagar så tvingas vi ställa in resan och återbetalar då hela resans pris.

För resor utomlands är du medveten om att det är ditt ansvar som resenär att fullfölja de inresevillkor som gäller för det specifika resemålet, t.ex. vaccinationspass, visum, pass etc.

Bokningsvillkor

Du bokar dig till lägret genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för lägret och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning.

Bokning

Bokningsavgiftt på 2000 kr betalas i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 5 veckor innan avresa.
För att få medlemsrabatten (300 kr) behöver du vara inloggad på ditt konto vid anmälan.