Löparresa

Grövelsjön

8–11 augusti 2024

Vill du springa i vacker fjällmiljö och få en minnesfull upplevelse? Då ska du följa med oss på vår löparresa till Grövelsjön i Dalarna.

Boka senast 1 juni för att säkra din plats.

Vårt boendeProgramVad ingår i resan?LedarePrisFrågor & svar

Om resan till Grövelsjön

Grövelsjöfjällen är som skapta för löpning med sina fina lättsprungna stigar och lagom branta toppar. Det gör att det inte är för ansträngande att ta sig upp till topparna och löpningen blir på så sätt ett rent nöje.

Här springer vi tillsammans i magiskt vackra miljöer, äter god mat och njuter av varandras sällskap!

Här väntar ett paradis för fjällälskare, det bästa är att fjällen är så lättillgängliga och nära. Samtidigt finns inte den stora fjällturismen utan du omfamnas av en lugn och avkopplande miljö.

Vårt boende

Vi bor på Lövåsgårdens fjällhotell som ligger vackert beläget med vidunderlig utsikt över både myrar och de norska fjällen. Här bor vi bra och äter god mat med smaker från naturen som finns omkring oss.

Program

Programmet är preliminärt och kan komma att justeras.

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
5
6
7
8
9
10
11
 1. Torsdag 8/8

  Vi startar kl 16:00 med en välkomstträff samt genomgång av helgen följt av en kortare joggingtur med inslag av en hel del tips kring löpteknik i fjällen.

 2. Fredag 9/8

  Idag blir det en fjälltur mot Ulvsäter eller Oskarsstugan där du kan välja på allt från 10 km upp till 17 km.

  På eftermiddagen blir det en gemensam gruppaktivitet för att lära känna varandra bättre följt av ett stärkande core- och rörlighetspass.

 3. Lördag 10/8

  Halvdagslöptur där vi kommer springa mot Dalarnas högsta fjäll Storvätteshågna som totalt blir 15-30 km. Räkna med att vi kommer varva jogg med en del vandring.

  Efter passet slappnar vi av i badtunnorna och njuter av dagen.

 4. Söndag 11/8

  Vi startar morgonen med en toppbestigning av en närliggande topp. Om du har pigga ben får du nu en extra utmaning genom att krama ur det sista du har kvar, men om kroppen känns trött så går det givetvis bra att ta det betydligt lugnare. Det kommer att bjudas på riktigt fina utsikter när man når toppen! Vi avslutar sedan resan med lunch och sammanfattning.

Ledare

På resan kommer följande coacher ta hand om dig:

Vad ingår i resan?

Boende i dubbelrum
Helpension med frukost, lunch och middag
Löpcoaching och guidning av erfarna löpledare
Löpteknik med fokus på traillöpning
Rörlighet- och styrkepass
Tillgång till Runacademy´s onlineträning i 3 månader
Prover på sportdryck, gel och energibars från Umara

Pris

Ordpris: 6 550 kr (enkelrumstillägg 1250 kr).
Bokningsavgiften á 1000 kr betalas i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 5 veckor innan avresa. För att få medlemsrabatten (200 kr) behöver du vara inloggad på ditt konto vid anmälan.

Frågor & svar

Resan är anpassad för alla nivåer av löpare. Eftersom fjällen är snälla med fina stigar och inte alltför branta toppar är det perfekt för dig som tidigare inte har sprungit så mycket i fjällen. Samtidigt kommer vi se till att det även blir utmanande för dig som är mer erfaren av fjällöpning.

Vi rekommenderar att du kan jogga minst 8 km för att få ut maximalt av resan.

Vi kommer vara ute långa dagar så det gäller att man orkar det i fjällmiljö. Vi kommer att dela in oss i mindre grupper baserat på löperfarenhet och nivå. Alla grupperna kommer springa i ett lugnt tempo där vi emellanåt stannar för energipåfyllnad och njuter av de vackra utsikterna.

Fokus i alla grupper ligger på att uppleva fjällen och njuta av löpningen.

På alla våra resor krävs att man packar ner kläder efter väder. Till Grövelsjön krävs ingen speciell utrustning men vi rekommenderar att du har två olika träningsskor med dig, gärna ett par trailskor.

Cirka 1 månad innan avresa kommer du få ett mer utförligt mail från oss om vad vi önskar att du har med dig på resan.

 • Resan till och från Grövelsjön.
 • Enkelrumstillägg á 1250 kr.
 • Dryck till måltiderna.
 • Mellanmål och energi till turerna.
Stäng star