Löparresa

Madeira

23–30 november 2024

Följ med oss på en upplevelseresa till magiska Madeira! Här är det varmt året om och ön har en fantastisk natur som skiftar från den grönaste grönskan till de kargaste klipporna. Det här är en resa för dig som vill kombinera häftig bergslöpning i varierande terräng med sol och bad.

Bokningen öppnar 22 april.

Bokningen öppnar 22 april!
Vårt boendeProgramVad ingår i resan?LedareFlygtiderFrågor & svar

Om resan till Madeira

Det här är en resa för dig som vill uppleva fantastisk natur med löparskorna på. Varje tur är unik! Vi bor på ett fint hotell vid havet och om dagarna tar vi oss högre upp mot bergen för att uppleva de fantastiska omgivningarna. Fokus kommer inte vara att springa fort utan snarare att njuta och uppleva den vackra naturen. I de tuffaste partierna kommer löpningen att varvas med en del vandring.

Madeira är ett riktigt mecka för oss som gillar att springa i storslagen natur. Här finns en rad olika leder som passar dig som vill utmana dig själv litegrann. 

Under veckan kommer du att få springa längs levador, förbi vattenfall, genom regnskog och uppleva magisk natur med grönskande bergsmassiv, fantastisk växtlighet och blått hav. Med hjälp av lokala guider kommer du att få uppleva det absolut bästa av Madeira!

Vårt boende

Vi kommer att bo på fyrstjärniga Golden Residence som ligger i lugna omgivningar vid utkanten av Funchal, mellan Madeiras längsta strand Praia Formosa och den restaurangtäta strandpromenaden. Hotellet har ett härligt poolområde med panoramautsikt över Atlanten och Madeiras kustlinje. Här finns dessutom en stor spaanläggning inomhus samt ett gym.

Program

Programmet är preliminärt och kan komma att justeras.

springer längst en levadaLöpare springer Madeiras kustLöpning i Fanal, Madeira
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
 1. Lördag 23/11

  Ankommer till hotellet och startar med incheckning och en välkomstträff följt av en lättare jogg med inslag av löpteknik. Vi äter gemensam middag på hotellet på kvällen.

 2. Söndag 24/11

  Förmiddag: Vi åker till västra sidan av ön och springer längst häftiga havsklippor på kanten till havet. Du väljer på att springa 12 km eller 17 km. Avslutar med att äta lunch på en av restaurangerna i Porta Da Cruz.

  Eftermiddag: Uppmjukande rörlighetspass.

  Kväll: Gemensam middag på restaurang.

 3. Måndag 25/11

  Förmiddag: Åker till Madeiras södra udde vid Ponta Da Lorenzo där vi bestiger uddens högsta topp Pico do Furado. För de som har pigga ben så kommer ni få extra utmaning med en del backintervaller vid toppen. Vi avslutar med att på hemvägen stanna till i Funchal för lunch och kolla på de häftiga frukterna på marknaden som är unika för Madeira.

  Eftermiddag: Styrketräningspass för löpare plus en rolig gruppaktivitet för att lära känna varandra bättre.

 4. Tisdag 26/11

  En äventyrsdag där vi bl.a. bestiger Madeiras högsta topp Pico Ruivo (1861 möh). Den här dagen kommer bjuda på sagolika vyer, tunnlar och massor av trappor.

  På kvällen blir det Pizzaparty för de som önskar på en närliggande restaurang.

 5. Onsdag 27/11

  En lättare dag med fokus på återhämtning. Startar dagen med ett core- och rörlighetspass. Efter frukost blir det löpning längs med en levada från hotellet.

  Eftermiddagen: Vila

 6. Torsdag 28/11

  Idag springer vi längs en vacker Levada vid Ribeiro Frio. För de som har pigga ben kommer det vara möjligt att lägga upp detta som en rolig fartlek där vi springer på i olika farter anpassat efter miljön.

  Eftermiddag: Ett lättare styrkepass med fokus på core.

 7. Fredag 29/11

  Avslutar veckan med att åka till Fanal, på andra sidan av ön, för att springa utför fantastiska skogspartier, förbi uråldriga träd och förundras av vackra vyer.

  På kvällen har vi en gemensam avslutningsmiddag.

 8. Lördag 30/11

  Tidig hemfärd efter en härlig vecka tillsammans.

Ledare

På resan kommer följande coacher ta hand om dig:

Vad ingår i resan?

Flyg tur och retur med Norwegian
Boende i dubbelrum
Transfer från flygplatsen och hotellet (om du bokat flyg genom oss) samt på våra turer.
Frukostbuffé alla dagar samt tre middagar
Löpcoaching och guidning av erfarna löpledare
Rörlighets- och styrkepass
Tillgång till Runacademy´s onlineträning i 3 månader
Prover på sportdryck, gels och energibars från Umara

Flygtider

Välj mellan följande avreseorter:

Stockholm Arlanda
Köpenhamn Kastrup

Utresa 23 november

Från
Till
Stockholm 5 h 35 min Funchal
Avgång: 09:20 Ankomst: 13:55
Från
Till
Funchal 30 min Hotellet
Avgång: 15:00 Ankomst: 15:30

Returresa 30 november

Från
Till
Hotellet 30 min Funchal
Avgång: 11:15 Ankomst: 11:45
Från
Till
Funchal 5 h 25 min Stockholm
Avgång: 14:45 Ankomst: 21:10
Pris: 17 699 kr (enkelrumstillägg 2800 kr)
Bokningsavgiften á 2000 kr betalas i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer ca 5 veckor innan avresa. För att få medlemsrabatten (300 kr) behöver du vara inloggad på ditt konto vid anmälan.

Frågor & svar

Denna löparresa vänder sig till dig som uppskattar att springa i vacker natur och att få uppleva häftiga miljöer. För att följa med behöver du inte vara en snabb löpare men du ska vara beredd på att vissa av turerna innebär långa dagar i löparskorna. Bergs- och traillöpning innebär att det bitvis kommer vara krävande terräng med en hel del höjdmeter och en del tekniska partier vilket gör att det kommer bli en del inslag av vandring under turerna. Några av turerna innehåller även många trappor.

Vi kommer att dela in oss i mindre grupper på resan baserat på löperfarenhet och nivå. Alla grupperna kommer att springa i ett lugnt tempo där vi emellanåt stannar för att fylla på med energi och njuter av de vackra utsikterna. För de mer erfarna löparna kommer vi även att erbjuda en grupp som håller något högre tempo. Fokus ligger i alla grupperna på att uppleva miljöerna och njuta av löpningen.

För att få ut maximalt av resan rekommenderar vi att du kan jogga minst 10 kilometer utan att stanna då det kommer bli långa dagar ute på turerna. Du bör även ha sprungit flertalet långa pass innan avresa. Många av turerna innehåller mycket trappor så man är medveten om det.

På alla våra resor krävs att man packar ner kläder efter väder. Till Madeira behöver du ta med dig både sommarkläder men även vantar, mössa, underställ mm. då vädret varierar kraftigt på hög höjd.

Cirka 1 månad innan avresa kommer du få ett mer utförligt mail från oss om vad vi önskar att du har med dig på resan.

 • Enkelrumstillägg á 2800 kr.
 • Lunch och vissa middagar
 • Mellanmål och energi till löppassen
 • Dryck till måltider

Ja, det går alldeles utmärkt. Resan utan flyg kostar 4000 kr mindre.

Absolut, det går jättebra att ha sällskap med på resan som ej vill vara med på våra löppass. Då följer man med till reducerat pris, se bokningen.

Vi klimatkompenserar ditt flyg

När du reser med Runacademy ingår det också att din flygresa blir klimatkompenserad. Det innebär att växthusgaserna som släpps ut via flyget kompenseras genom att man investerar i andra projekt som minskar utsläpp av växthusgaser. Det är självklart inte lösningen för vår klimatkris men är bättre än att inte göra något alls. Klimatkompenseringen görs i samarbete med klimatkompensera.se och här kan du läsa om deras olika projekt. Efter genomförd resa kommer du att få ett certifikat från oss som bevisar att resan var klimatkompenserad.

Stäng