Löparresa

Storhogna

19–22 september 2024

Följ med till fjällen och upplev kalfjäll, vattenfall och fin natur i en sprakande färgkavalkad i höstens alla färger. Det här är en resa för dig som vill uppleva de svenska fjällen när det är som bäst.

Boka senast 19 juli för att säkra din plats.

Vårt boendeProgramVad ingår i resan?LedarePrisFrågor & svar

Om resan till Storhogna

Storhogna ligger i närheten av Vemdalen och är som skapt för löpning med sina fina lättsprungna stigar. Vi bor i direkt anslutning till kalfjället så vi tar oss lätt och snabbt ut i naturen utan långa transportsträckor.

Här springer vi härliga turer tillsammans i magisk fjällvärld, äter god mat och kopplar av på fina Storhogna Högfjällshotell & Spa.

Här väntar ett paradis för fjällälskare i och med att kalfjället finns precis utanför dörren. I september upplever vi höstens alla färger vilket är magiskt vackert. Efter våra dagar i löparskorna kopplar vi av på hotellets relaxavdelning tillsammans och njuter av varandras sällskap.

Vårt boende

Vi bor på lyxiga Storhogna Högfjällshotell & Spa vilket är vackert belägen i Vemdalen. Hotellet är mycket fint med sitt prisbelönta spa och god mat i naturskön miljö. Spa avdelningen är öppen för alla gäster och maten intar vi i den vackra Vinterträdgården. Du kan även när som helst under helgen hänga med på deras träningsprogram. Om du önskar boka behandlingar på deras spa är även detta möjligt.

Program

Programmet är preliminärt och kan komma att justeras.

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
16
17
18
19
20
21
22
 1. Torsdag 19/9

  18:00 Välkomstträff

  18:30 Vi tar en löptur tillsammans på Kull-Johannesrundan för att springa ur oss bilresan ur benen. Här kommer vi få en vidunderligt härlig utsikt över myrar och fjäll.

  Vissa vill kanske stanna på middag på vägen upp men för er som vill äta middag väl på plats i Storhogna finns det även möjlighet till det innan passet. Behöver inte förbokas.

 2. Fredag 20/9

  08:00 Frukostbuffé

  09:30 Vi börjar dagen med en härlig tur till Fettjeåfallet som är ett av Sveriges största och mäktigaste vattenfall. Fallhöjden är över 70 meter högt och är ett av fjällvärldens mest spektakulära.

  13:00 Lunch och tid för avkoppling och bad i spa- och relaxavdelningen.

  16:00 Styrka

  19:30 Middag

   

 3. Lördag 21/9

  08:00 Frukostbuffé

  10:00 Idag tar vi en heldag och springer Storhognatriangeln. Vi har lunchpaket med oss och njuter av fjället och dess oerhört vackra vyer.

  16:00 Tid för avkoppling och bad i spa- och relaxavdelningen.

  18:00 Middag

 4. Söndag 22/9

  07:30 Rörlighet

  08:00 Frukostbuffé

  10:00 Som avslutning på denna långhelg har vi bergsutmaning att se fram mot.

  11:30 Avslutning och sammanfattning av helgen.

Ledare

På resan kommer följande coacher ta hand om dig:

Vad ingår i resan?

Boende i flerbäddsrum (3-4 personer)
Frukostbuffé alla dagar samt middag och lunch fredag + lördag
Löpcoaching och guidning av erfarna löpledare
Löpteknik med fokus på traillöpning
Rörlighet- och styrkepass
Tillgång till Runacademy´s onlineträning i 3 månader
Prover på sportdryck, gel och energibars från Umara

Pris

Ordinarie pris i flerbäddsrum: 5 790 kr
Bokningsavgiften á 1000 kr betalas i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 5 veckor innan avresa. För att få medlemsrabatten (200 kr) behöver du vara inloggad på ditt konto vid anmälan.

Frågor & svar

Resan är anpassad för alla nivåer av löpare men vi rekommenderar att du är van att vara ute långa dagar och klarar av att springa minst 10 km utan problem. Eftersom fjällen är snälla med fina stigar och inte alltför branta toppar är det perfekt för dig som tidigare inte har sprungit så mycket i fjällen. Samtidigt kommer vi se till att det även blir utmanande för dig som är mer erfaren av fjällöpning.

Absolut, det går jättebra att ha sällskap med på resan som ej vill vara med på våra pass. Då följer man med till reducerat pris, se bokningen.

Vi rekommenderar att du kan springa minst 10 km för att få ut maximalt av resan.

Vi kommer vara ute långa dagar så det gäller att man orkar det i fjällmiljö. Vi kommer att dela in oss i mindre grupper baserat på löperfarenhet och nivå. Alla grupperna kommer springa i ett lugnt tempo där vi emellanåt stannar för energipåfyllnad och njuter av de vackra utsikterna.

Fokus i alla grupper ligger på att uppleva fjällen och njuta av löpningen.

På alla våra resor krävs att man packar ner kläder efter väder. Till Storhogna krävs ingen speciell utrustning men vi rekommenderar att du har två olika träningsskor med dig, gärna ett par trailskor.

Cirka 1 månad innan avresa kommer du få ett mer utförligt mail från oss om vad vi önskar att du har med dig på resan.

 • Resan till och från Storhogna.
 • Middag torsdag.
 • Lunch söndag.
 • Dubbelrumstillägg á 600 kr/person.
 • Enkelrumstillägg á 2100 kr.
 • Dryck till måltiderna.
 • Mellanmål och energi till turerna.
Stäng star