Stäng star

Runacademys blogg

Kikärtsburgare

Publicerad

Äntligen fredag och vad passar väl då bättre än att tillaga lite goda kikärtsburgare med fetaröra till kvällens middag? Mums!

Kikärtsburgare med zuccini och morot
4 portioner

ca 500 gram kikärtor (eller andra bönor)
1 mellanstor riven zuccini
1 stor riven morot

1 dl finhackade valnötter
1-2 tsk fiberhusk

2 finhackade schalottenlökar
2 pressade vitlöksklyftor
salt, vitpeppar, svartpeppar, timjan

1 burk (laktosfri) kesella
1 pkt fetaost
2-3 pressade vitlöksklyftor
vitpeppar, chili, svartpeppar

Gör såhär:
Börja med att blanda ihop fetaröran och ställ i kylen att vila.
Fräs zuccini, morot, schalotten och vitlök några minuter.

Blanda med övriga ingredienser och mixa till en slät smet i matberedaren.
Forma till biffar/burgare och stek på låg värme till dess att de är genomstekta och har fått fin färg.

Servera med fetaröran, (glutenfritt) bröd och grönsaker. Njut!

IMG_4857 IMG_4859

Receptet är ihopknåpat av mig, Alexandra Nygren, och jag är en av löpcoacherna i Runacademy Hornstull. Utöver de roliga onsdagsträningarna med Runacademy är jag licensierad PT och driver mitt egna företag starkochglad där jag erbjuder PT-träning i diverse form samt kostkonsultationer.

 


Kommentarer avstängda.