Fredagstipset som den här veckan blir lördagstipset, men det ska förberedas idag, så det blir som nästan ett fredagstips 🙂 Jag har gjort de godaste av glutenfria scones och de är nu inprintade som obligatoriska till helgfrukosten. Halleluja! Du blandar ihop alla torra ingredienser i en bunke kvällen innan och morgonen därpå slår du bara igång ugnen på 225° och häller i de blöta ingredienserna + riven morot och äpple, rör ihop till en jämn smet, låter svälla cirka 10 minuter, klickar ut på bakplåtspapperklädd plåt och in i ugnen i cirka 15 minuter! Klart! Vill du inte göra dessa glutenfria så byter du bara ut havremjölet mot exempelvis dinkelmjöl.
Snabbt, enkelt, lyxigt och så gott!
Glutenfria havrescones med morot och äpple
12-14 stycken
4 dl havregryn
4 dl havremjöl eller skrädmjöl
0,5 dl solros/pumpafrön
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 rivet äpple
2 rivna morötter
0,5 dl kokosolja
(0,5-1 msk agave/honung)
2, 25 dl (havre)mjölk
1 ägg
Ät dem rykande heta direkt från ugnen med vällagrad ost och mumsig marmelad/sylt, exempelvis denna underbara och sockerfria jordgubbssylt.
Receptet är ihopknåpat av mig, Alexandra Nygren, och jag är en av löpcoacherna i Runacademy Hornstull. Utöver de roliga onsdagsträningarna med Runacademy är jag licensierad PT och driver mitt egna företag starkochglad där jag erbjuder PT-träning i diverse form samt kostkonsultationer.