Stäng star

Runacademys blogg

Nu är våra kläder på väg till Uganda!

Publicerad

I början av december berättade vi att vi har gått in som huvudsponsor till The Ugandan Athletes Fund Academy (UAFA) som är en icke vinstdrivande friidrottskola/klubb i Uganda som hjälper utsatta ungdomar med att kunna idrotta utan att behöva tänka på ekonomiska hinder. De ser till att de har tränare, transport till och från träningen, kläder, skor och hjälper till med princip allt som har med idrotten att göra.

Initiativtagaren till projektet heter Nuulu Ndiwabene som själv kommer från Uganda och som fortfarande har en del av sin familj kvar i landet. Hon började under sina resor dit att ta med sig avlagda kläder och skor och slogs av hur stort behovet var hos de idrottande ungdomarna, men framförallt slogs hon av den väldiga respons och glädje som hennes bidrag fick. Då bestämde hon sig för att starta UAFA. Läs gärna mer om deras verksamhet i vårt tidigare inlägg.


Som huvudsponsorer åt klubben kommer vi att skänka pengar till själva klubben så fler kan träna och bli hjälpta. Vi kommer dessutom bidra med kläder och utrustning till de aktiva samt gå in och sponsra den unga lovande löparen Oskar Nyonzima individuellt. I veckan har Nuulo därför varit på vårt kontor för att hämta upp en mängd kläder som hon kommer att ta med sig när hon nu åker till Uganda den 28 december!

Alla kan bidra med något!

Det finns många fler som behöver hjälp och Nuulu vill även att klubben ska kunna växa så att de kan hjälpa fler framöver. Men för att detta ska bli verklighet behöver de ekonomiskt stöd. De är därför väldigt tacksamma för alla donationer, stora som små! Även om du bara ger 10 kr så hjälper det. För att sätta pengarnas betydelse i ett perspektiv så innebär 300-500 kr mat och husrum åt en person i månaden. För ungdomarna i Uganda är därför varenda krona värdefull. Nuulu har därför skapat en insamling till sin förening där hon hoppas att många av er också vill bidra med något. Tillsammans kan vi göra en stor skillnad i flera ungdomars liv!

Var med och bidra till insamlingen

Det går även att swisha valfri summa direkt till Nuulo på telefonnummer 073-955 93 01


Kommentarer avstängda.