En hälsning från Öland!

Petra Kindlund juli 11, 2018

När man tänker på semester blir det lätt att man väljer att åka utomlands. Men ibland kan det vara lite dumt att inte upptäcka våra egna omgivningar. Sverige är också fantastiskt vackert. Så årets semestertur har för vår del istället blivit en roadtrip i Sverige. Har precis spenderat tre nätter på vackra Öland och är nu påväg till Skåne och Österlen.

På Öland bodde vi i en stuga vid Källahamn. Ett hett tips om du inte vill bo på de större stressiga campingarna utan istället ha lite lugn och ro.

Första dagen på Öland tog vi det rätt lugnt och utforskade kustremsan vid Källa där vi bodde. Det tänkte vi skulle innebära en fin löptur vid havet. Vi hade hittat en led på en karta som kändes väldigt lovande. Det stod dock inte att det enbart skulle vara igenom en massa kohagar med tjurar och stora kossor.

Jag är egentligen inte rädd för kossor, men när de kommer nyfikna mot oss så känner jag mig inte helt trygg. Blev några riktigt snabba ryck för att de inte skulle hinna ifatt. Efter 6 km löpning i kohagar vägrade jag att sedan springa samma väg tillbaka och blev istället asfalten tillbaka. Jag hade så bråttom förbi alla kossor att det inte ens blev ett enda bildbevis på just kossorna. Att springa i kohagar är väl inte riktigt min melodi…

Vi har annars hunnit med en del turistande på Öland.

Besökt Trollskogen i norraste Öland

Njutit av havet

Besökt fyren Långe Erik på Norra Öland.

Vi har fikat på mysiga café

En snabbvisit på Böda strand

Njutit av kvällssolen vid Byrums raukar

Besökt Solliden

Testat på Kungastolen på Borgholms slott

Nu är vi påväg till Brösarp i Skåne där planen är att springa/vandra i det fina naturreservatet. Vi ska sedan längst ner till kusten i Skåne och upptäcka flera nya miljöer där ingen av oss har varit tidigare!

Hur firar ni er semester?


comments powered by Disqus