Grattis till alla som sprang STHLM10!

Petra Kindlund juni 16, 2017

Igår var det hela 27 Runacademy löpare som var i farten och sprang Sthlm 10! Kul att så många väljer att springa för vår förening Runacademy IF.

Det var många starka insatser på den något tuffa banan. STHLM 10 är inte den mest lättsprungna banan då det är en hel del backar över bland annat Västerbron samt en del knixiga svängar på bland annat Långholmen. Lite synd då det så klart försvårar att slå personbästan. Många vi träffade på igår instämde också att det gick tungt och var kämpigt, men var så klart supernöjda att ändå klara av att ta sig i mål. Det blir så klart en större insats att ta sig i mål när banan är desto tuffare.

Samtidigt som STHLM-10 gick av stapeln så var det också SM på 10km landsvägslöpning. Det innebär att Sveriges främsta elit också var på plats. För att få springa SM måste man kvala och för damer innebär det bland annat att man gjort en mil under 40minuter samt att man tävlar för en idrottsförening. Vi hade två startande från Runacademy IF i form av Johanna Bäcklund och Malin Starfelt.

Jag och Therese agerade igår hejaklack på loppet och hade en tuff uppgift. Precis innan starten av loppet hade vi dessutom hållt i träningspass med Midnattsloppet. Sedan sprang vi runt som tokar för att kunna heja på våra tjejer så bra det bara gick. Ibland kan det nästan vara tuffare att vara hejaklack än att springa själva loppet 😀

Johanna Bäcklund öppnade starkt och när vi hejade på henne vid 6 kilometer så låg hon på en trygg sjätteplats. Hon kämpade och slet hårt i loppet idag då hon tyckte det gick lite tyngre än tidigare lopp i år. Verkligen starkt att då lyckas behålla sin sjätteplats och det endast 24 sekunder från personbästa på 36,13!

Malin Starfelt öppnade något lugnare och vid 6 kilometer låg hon runt en 21:a plats, men hon krigade sig starkt på slutet till en 19:e plats. Verkligen fin placering i det tuffa motståndet. Precis bakom kom vår Amanda Nekby som jobbar på huvudkontoret här i Stockholm. Hon tävlar just nu för en annan klubb, men kommer inom kort även att tävla för Runacademy IF. Vann loppet gjorde dessutom vår ledare från Södermalm Lisa Ring, som nu kan titulera sig som SM-vinnare! Lisa tävlar för sin hemmaförening i Linköping.

(null)
Malin Starfelt och Amanda Nekby låg tillsammans vid 6kilometer. Det skiljde sedan endast några sekunder mellan dem i mål.

(null)
Glada tjejer i mål efter fina kämparinsatser

(null)
Johanna krigade starkt som gav en meriterande sjätteplats i den stentuffa konkurrensen.

(null)
Malin Starfelt springer mot mål till fin 19:e plats

(null)
Jag och Therese hade det tufft för att kunna heja fram tjejerna

Det kan tyckas något synd att de valt lägga SM-milen på en tyngre bana, annars hade alla tjejerna säkerligen sprungit på personbästan. Banan var nog omkring 30sek långsammare i jämförelse med ett helt plant millopp. De skulle istället lagt SM på Söderrunt som gick i lördags, eftersom det både är en snabbare bana och på en helgdag, vilket gör det lättare för deltagare som inte kommer från Stockholm att också medverka på SM.

Trots den något tunga banan lyckades vår medlem Anna Entian att komma in på en fin tredjeplats i vår klubbstatistik i damer 45. Härligt jobbat!

Stort grattis även till Magnus Thernelius, Annika Tillander, Ingela Tillander, Jeanette Van Rooijen, Katja Arppe, Christer Bäcklund, Lena Ericson, Leila Hammouda, Eva Jonsson, Roland Jonsson, Jenny Kardell Sjöö, Mattias Karlgren, Christina Kjellen, Anna-Karin Larsson, Dennis Löfving, Håkan Lundgren, Fredrik Öhlund, Lars-Henric Östman, Johanna Ribbeskog, Johanna Strand och Nina Sundell Eronn som alla tog sig i mål på loppet tävlandes för Runacademy IF.

Glada löpare i mål!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


comments powered by Disqus