Johanna tvåa på Stockholm halvmarathon!

Johanna Bäcklund september 10, 2017

Så roligt att få springa in på en andraplats i Stockholm halvmarathon.

Min uppladdning har inte varit på topp då jag drog på mig en rejäl förkylning efter tjejmilen. Det har dock känts bättre och bättre i veckan så i torsdags bestämde jag mig ändå för att starta.

Mitt problem är att jag alltid går ut för fort och lika så i gårdagens lopp. Jag pratade med Camilla (1an) innan och vi hade plan att hjälpas åt om möjligt, men hon drog i väg hårt direkt så jag hängde inte på. Men öppnade första 5km väldigt hårt men kontrollerat. Redan efter 7km började det kännas tyngre men vid strax innan 10km fick jag hejarop från mina vänner Sara och Rikard och ny energi. Dock varade det inte länge då det längs Norrmälarstrand blev väldigt tungt och jag övervägde att bryta, då inget kändes bra.

Jag tog en gel och fick ny energi då jag sprang förbi min syster, systerson, man och mina pojkar. Var också mycket annat folk som hejade. Det kändes okej fram till 15km men sen blev det tyngre och tyngre och när det bara går uppför från 17 till nästan 20 är det tungt. Men med många hejarop så lyckades jag ändå springa även om tempot sänkts markant.

Efter 20km var det bara slutspurten kvar så då tryckte jag på det sista jag hade.

Jag lyckades ändå springa min snabbaste Stockholm halvmarathon och tredje bästa tiden på halvmaraton och dessutom en 2a plats, så himla roligt!

Tack alla som hejade det betyder så mycket man blir alltid extra taggad.

 


Min trognaste hejarklack! 


På prispallen! 


Många andra fina prestationer av Runacademy löpare!

Stort grattis till alla er andra som genomfört halvmaran och speciellt de 45 löpare som tog sig i mål för Runacademy IF. Vi har även hört att många slog personligt rekord. Så starkt jobbat!  Det var även flera av er som kom in i våra klubbstatistik på halvmaraton. Extra grattis säger vi därför till följande:

– Vår ledare Michael Johansson i Solna slog till med nytt klubbrekord i M45 på fina 1,27,50 och kom in på en åttondeplats bland herrarna. Riktigt starkt sprungit! Mattias Karlgren sprang in på en fjärdeplats bland M45.
– Ulrika Ivetun slog sig in på en sjundeplats bland damerna i våra klubbrekord på 1,35,25
– Annelie Florin som är ledare i Södertälje slog sig in som tvåa i Damer 45 på 1,44,11 tätt följt av Malin Lindqvist som kom in på en fördeplats i våra klubbrekord på 1,44,38.
– Peter Hedlöf sprang in sig på en andraplats i M50 på 1,45,15 tätt följt av Per Lundgren som sprang in på en tredjeplats 1,46,15.
– Hans Brolin persade med runt 2 minuter och stärke därmed sin tredjeplats i M55 med 1,36,42 där Bo-Göran Bengtsson sprang sig in på en fjärdeplats på 1,40,08.
– Vi hade dessutom tre herrar som slog i sig in i M60 i form av Sven Hansson på 2,00,59, Bertil Larsson på 2,03,43 och Peter Lindgren på 2,12,26!

Här hittar ni alla våra klubbrekord.

Men kom ihåg, alla ni som sprang en hel halvmaraton var så klart vinnare, det är en bedrift att faktiskt bara ta sig i mål. De flesta där hemma i tv-soffan skulle faktiskt inte klara av det. Så sträck på er och känn er så stolta!

Bilder från några av våra löpare 
Har du fler bilder som du vill ska vara med? Mejla oss dem gärna på info@runacademy.se så sätter vi upp dem 😀

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Michael Johansson flög fram på gatorna och slog till med nytt klubbrekord i M45! 


comments powered by Disqus