Senaste nytt från Runacademy:

Juli 17, 2019

I början av juni efter Sthlm marathon fick jag reda på att jag var uttagen att springa VM. Vilket kändes enormt spännande men också utmanande. VM i år går i Doha (Qatar) och kommer att starta lokaltid 23.59. Detta för att undvika värsta hettan då det ändå kommer vara närmare 30 grader och hög luftfuktighet.

Efter stockholm marathon vilade jag flera dagar och började successivt sedan trappa upp träningen. Vi la även in en del koordinationer samt styrketräning för att få in andra moment i träningen.

Dock hade jag under juni ingen toppen känsla på passen jag var mentalt och fysiskt trött och de flesta pass kändes bara tunga och jobbiga. Jag tror det var en kombination av trötthet efter mina två maratonlopp men även lite stress över att försöka få klart allt innan semestern, samt att barnen som sov rätt dåligt så det blev tidiga mornar.

När jag sen började min semester och vi åkte ner mot stugan hoppade jag av tidigare för att springa sista biten. Då kom den riktiga smällen med enbart stark motvind och öppna fält längs en landsväg klarade jag inte att hålla någon fart alls utan avbröt passet och joggade sista biten till stugan, vilket var drygt 10km kvar. Efter några återhämtande dagar med bra sömn och lättare träning hade jag en helt annan känsla i benen men också mentalt. Jag kände mig återigen taggad att trappa upp träningen och redo för både mer och tuffare träning.

Nu har jag den senaste veckan kommit igång bra med en högre mängd och flera fartpass där känslan framförallt varit en helt annan.

Jag är nu mer än taggad att fortsätta trappa upp träningen och förbereda mig på bästa sätt inför VM. Vi kommer dessutom åka utomlands en vecka för att få ordentlig värme och fullt fokus på bra träning och återhämtning där emellan.

Johanna var i somras omslagstjej på en stor finsk löpartidning. Johanna kommer nämligen från Åland och tävlade för Finland ett tag innan hon flyttade till Sverige. Nu är det självklart Sverige hon tävlar för på VM!

Comments are closed.

Petras blogg:
Fler inlägg från Runacademy:
Bloggarkiv: