Mars 16, 2019
Therese Forsberg

När det blir dags att summera en löparresa är det alltid med ett visst vemod. Även om kroppen skriker efter vila vill man gärna ha mer av alla upplevelser, vyer och alla härliga löpturer! Hur ogärna vi än vill det är det nu dags att lämna Madeira efter en veckas löparmagi.

I onsdags kunde ni läsa om de första dagarnas äventyr men sedan dess har vi hunnit med mycket mer. Vi har planerat upp resan så att man ska få se de absolut bästa miljöerna på ön och turerna har även väldigt skiftande karaktär. Efter onsdagens “vilodag” där vi höll oss omkring hotellet (om nu yoga, distansrunda och styrkepass kan räknas som vila) var det på torsdagen åter dags att ta oss an nästa löptur.

Nu var det dags att springa på en av öns vackraste levador – de konstgjorda bevattningskanalerna som leder vatten från berget ner till byarna närmare havet. Längs den smala kanalen löper nämligen en fint upptrampad stig som ursprungligen var tänkt för de som höll efter levadorna, men som nu har blivit ett populärt sätt att ta sig fram på ön bland både turister och inhemska.

För att vattnet ska kunna rinna neråt har kanalen dessutom en lätt lutning nerför och löpningen blir lätt och snabb. Vi fick testa på att springa i regn denna dag, men det gjorde inte så mycket då vi forsade i takt med vattnet nerför levadan och vi höll oss varma. Skönt att få springa på i lite snabbare tempo tyckte många!

På kvällen var det sedan skönt att avsluta med lite yoga på terrassen för att sträcka ut och återhämta kroppen.

På vår sista tur under gårdagen var det många som överträffade sig själva och trots trötta ben efter veckan sprang längre än de någonsin gjort tidigare! Det är roligt att se hur alla hjälper till att stötta varandra under en sådan här resa och man lyfter varandra till nya höjder.

Fredagens löpning var i det häftiga området omkring Fanal på nordvästra delen av Madeira. Den här turen går mestadels nerför på mjuka grässlätter, förbi uråldriga träd och med vackra vyer. Självklart blev det även lite levadalöpning och ganska många trappsteg som är så signifikativt för ön.

 

Vissa kunde inte motstå frestelsen att klättra upp till turens högsta topp på 1639 meter över havet…

En bättre fikaplats

Härlig grönska!

Gemenskapen blir väldigt stark på en resa där man utmanar sig själv och upplever så mycket ihop! Det var därför tätt mellan skratten och vi har definitivt skapat vänskapsrelationer för livet. En löparresa är därför så mycket mer än bara löpning.

På fredagskvällen firade vi även veckan med en god avslutningsmiddag!

Är du också sugen på att åka på en löparresa?

LÄS MER OM VÅRA RESOR

En kommentar
  1. Längtar😃 har följt era äventyr hela veckan och känner ju igen mig från förra året, magiskt! ⛰🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: