April 11, 2019
Therese Forsberg

Upplev den vilda, vackra och vidunderliga halvön Kullaberg med sina hisnande branter och vida vyer över havet! Över en långhelg njuter vi av många härliga löpturer och roliga pass tillsammans.

Bokar du senast på söndag den 14 april får du dessutom 500 kr rabatt på priset!

Om lägret på Kullaberg

Vi kommer att bo mitt på Kullaberg i nordvästra Skåne där du möts av hav, många fina stigar och ett stort naturreservat med väldigt varierad terräng. Löpturerna kommer att ta oss både genom vackra lövskogar med snällare stigar samt på steniga, kuperade stigar i dramatiskt natur. Vi kommer även få chansen att uppleva Lars Vilks välkända konstinstallation Nimis, som är byggd av drivved och är häftig att uppleva!

Det här blir en löparweekend med fokus på att springa i fina miljöer i kombination med tuffare träningspass, styrketräning, rörlighetsträning och en hel del fokus på löpteknik. Självklart kryddas helgen med mycket skratt och en härlig gemenskap.

Vem kan följa med?

På det här löparlägret är alla nivåer av löpare välkomna att vara med, nybörjare som riktigt snabba löpare. Alla kommer få sig en utmaning då vi anpassar träningarna efter nivån på våra deltagare och delar in oss i olika grupper.

Kan man åka ensam?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De brukar vara många som reser utan resesällskap på våra läger och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva.

Program för lägret

Observera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

Dag 1, torsdag 24 oktober

Vi anländer till Kullaberg.
16:00: Välkomstträff med genomgång av helgen
Eftermiddag: En löptur med inslag av löpteknik och tips för att springa i trail
Kväll: Gemensam 2-rätters middag på värdshuset

Dag 2, fredag 25 oktober

Förmiddag: Ett roligt fartlekspass i vacker natur där terrängen får styra intervallerna!
Eftermiddag: Styrketräning för löpare
Kväll: Gemensam 2-rätters middag på värdshuset
Kväll: Workshop

Dag 3, lördag 26 oktober

Förmiddag: Långtur i Kullabergs natur där vi bl.a. besöker konstinstallationen Nimis
Eftermiddag: Corestyrka och rörlighet för löpare
Kväll: Gemensam 2-rätters middag på värdshuset
Kväll: Rolig gruppaktivitet

Dag 4, söndag 27 oktober

Förmiddag: Vi avslutar lägret med en löptur med inslag av backintervaller för de som önskar
Avslutningsträff innan vi beger oss hemåt

Ledare

Mats Bergenhorn

Mats har sprungit regelbundet sedan tjugo år tillbaka och blivit allt mer intresserad av och insatt i löpningens alla aspekter. Han tränar ca 70 km i veckan och tävlar regelbundet, främst på maraton- och ultramaratondistanser. Utöver sitt arbete som universitetslärare är han även platschef för vår löpargrupp i Lund samt jobbar med jämna mellanrum på Löplabbet och har god vana vid att analysera löpsteg, löpteknik etc. Han har gått en internutbildning på Löplabbet för löpsteganalys och anatomi. Mats har sprungit drygt tjugo maratonlopp i Sverige och runtom i Europa. Det har även blivit ett tiotal ultramaraton, varav det längsta 90 km.

Maya Kylén 
Maya har varit en löpningsfrälst motionär så länge hon kan minnas. Hon har sprungit en hel del lopp genom åren, mestadels halvmaraton. Just nu tränar hon dock inför sitt första maratonlopp. Hon är utbildad arbetsterapeut och doktorerar just nu inom hälsovetenskap, ett arbete som kräver mycket tid och engagemang. Utöver det är hon småbarnsmamma vilket gör att det kan vara svårt att hinna med och prioritera träningen. Detta har hon dock strategier för och hoppas kunna ge tips och inspirera andra att få in löpningen i vardagslogistiken. Hon ser fram emot att sprida löparglädje och poängterar att löpning inte bara handlar om träning utan också om det sociala. Genom att stötta och peppa varandra utvecklas man snabbare, blir bättre och når nya mål.

Boende

Vi kommer att bo i mysiga rum på Kullagårdens Wärdshus där du verkligen kommer att känna att naturen är dig nära. Det finns möjlighet att boka antingen dubbelrum eller enkelrum i den mån det finns.

Pris och vad som ingår

PASSA PÅ! Boka senast på söndag 14/4 för att få 500 kr rabatt på priset.

Boende i dubbelrum: Medlemspris 5 595 kr (Ordinarie pris 5 895 kr)
Boende i enkelrum: Medlemspris 6 395 kr (Ordinarie pris 6 695 kr)
Boende i enkelrum med en extrasäng: Medlemspris 5 095 kr (Ordinarie pris 5 395 kr) Litet och mysigt för två vänner som vill bo lite billigare.

Önskar inget boende: Medlemspris 3 295 kr (Ordinarie pris 3 595 kr)

Som medlem hos oss har du alltid 300 kr rabatt på våra resor och läger. Detta gäller både om du springer med våra löpargrupper eller är medlem online.

Allt detta ingår

 • Boende i vald rumstyp
 • Halvpension med frukost och middag
 • Löpteknik för traillöpning
 • Coachning av engagerade ledare
 • Alla löppass och övriga träningspass
 • Workshop
 • Runacademy T-shirt
 • 3 månaders medlemsskap på Runacademys medlemssida

Detta tillkommer

 • Resa till Kullaberg
 • Lunch
 • Dryck till måltiderna
 • Mellanmål under helgen och energi till löpturerna
Att ta sig till Kullaberg

Att ta sig till Kullaberg kan man göra både med bil eller med kommunala färdmedel. Vi kommer se till att vi samåker ut till Kullaberg i största mån så blir det både billigare, trevligare med sällskap och mer miljövänligt. Observera att du själv står för resekostnaden.

Bokningsvillkor

Du bokar dig till lägret genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för lägret och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning.


Bokning

Bokningsavgiften på 1000 kr betalas i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 45 dagar innan avresa och ska vara betald 30 dagar innan lägrets början.

PASSA PÅ! Boka senast på söndag 14/4 för att få 500 kr rabatt på priset.

Comments are closed.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: