Juni 14, 2019
Petra Kindlund

Wow vad roligt det var att heja fram alla löpare som sprang Sthlm-10 igår! Totalt var det 25 löpare tävlandes för Runacademy som sprang i mål. Grattis till alla er som sprang och kämpade så starkt!

Extra roligt att vi dessutom fick vårt allra första SM-guld när vår ledare Niclas Sjögren sprang in segern i M45 klassen. Han bestämde sig dessutom att starta endast 2h innan start. Niclas är även den enda som varit ledare i Runacademy alla terminer sedan starten hösten 2013.

Grattis Niclas till SM-guldet, hur känns det att ha vunnit?

Det kändes inte något speciellt under loppet eller direkt efter målgång i och med att jag inte haft det som mål och inte tränat för att springa snabbt på asfalt. Det blir en annan känsla om man tränat inriktat på ett mål och lyckas. Nu bestämde jag mig för att springa 2 timmar innan start och tänkte att det skulle bli ett bra träningspass utan förhoppning att springa bra. Det är först i och med uppmärksamheten efteråt det känns speciellt.

Hur var loppet för dig?

Jag hade som sagt inga tankar på att springa bra utan ta det som ett rejält träningspass för att komma igång efter att jag slaktade benen på ett 50km traillopp för några veckor sen. Började kontrollerat tyckte jag men kilometertiderna avslöjade att det gick snabbt, första 5km på 16:35. Strax innan 5km märktes det att jag inte tränat att springa snabbt på asfalt, vaderna mattades och jag sänkte farten. Andra halvan blev en plåga. Kämpade mig i mål på slitna ben. Nöjd!

Vad gör du för att hålla formen så imponerande starkt trots att din biologiska klocka faktiskt blir äldre, tänker du springer ju nästan liks snabbt nu som när du var yngre?

Jag är noga med att vara i balans genom att jag sover bra, äter bra och tränar smart och varierat. Sköter man alla pusselbitar får man kontinuitet och kan hålla hög lägstanivå. Extra viktigt ju äldre man blir är styrketräning och rörlighet i och med att man tappar muskelmassa snabbare och snabbare ju äldre man blir.

Det var även flera duktiga löpare från Runacademy som sprang och nedan hittar ni en del bilder från loppet. Ni får självklart använda bilderna fritt om ni önskar 🤗

Comments are closed.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: