Stäng

Runacademys blogg

Tips på god efterrätt till påskfirandet!

Publicerad

Funderar du på vad ni ska ha till efterrätt på påskafton? Den här favoriten skulle kunna vara något som jag själv ofta äter till efterrätt.
Det här är ingen hälsosam efterrätt, men jag kan tycka att om man ändå ska njuta fullt ut av en efterrätt så kan man lika gärna göra det rejält! Det som är bra är att det ändå inte innehåller något tillsatt socker (förutom honung och sirap) samt en massa nyttiga bär och du får även i dig fibrer från havregryn. Så det är iaf bättre än att bara äta godis 🙂
Dessutom tar det max 10 minuter att göra!

Ingredienser:
2dl creme fraiche (Det funkar med light om du vill ha den något lättare)
2 dl grädde
2-3 dl havregryn
cirka 0,5 dl sirap
cirka 4msk honung
Smör/olja/margarin till stekning.
Tinade eller färska hallon och blåbär

Så här gör du:
1) Börja med att vispa grädden. När den är vispad så blandar du det med creme fraichen.
2) Fräs på havregrynen i en stekpanna med smör/margarin/olja (Du behöver ganska mycket så det inte blir torrt) samt blanda i honungen och sirapen. Du får hälla i lite på känsla, havregrynen ska hela tiden suga upp smöret med honungen och sirapen. Havregrynen ska se ut ungefär som granula flingor vilket innebär krispiga och söta!
3) Dags för servering. Ta gärna ett glas där du längst ner lägger havregrynen i mitten grädd/creme fraiche smeten och på toppen hallonen (antingen färska eller frusna bär som har tinats).

Njut!


En kommentar
  1. Åh denna vill jag fixa ihop någon dag! 😀