Juni 13, 2019
Petra Kindlund

Under den här våren har vi fått chansen att coacha flera klassar i ett projekt kallat Spring i benen. Syftet har varit att få fler barn att röra på sig och att då inspirera till löpning genom varierad, lekfull och rolig träning!

Totalt har det varit över 70 klasser i Stockholm där vi har haft omkring 3 pass med varje klass. Det har varit full fart på träningarna med många glada barn.

Att coacha barn är så klart en hel annan utmaning än vuxna och det är inte alltid som barnen vill lyssna och göra det vi har tänkt. Det har ändå flutit på över förväntan och våra ledare har skött detta exemplariskt och anpassat träningarna efter förutsättningarna. Det har också varit utmanande då det varit en stor spridning på klasserna med allt från förskoleklass till gymnasiet!

Roligast är det när elever som är lite skeptiska ändrar sin inställning. Vi har bland annat haft högstadieelever som innan passet har bestämt sig för att det här med löpning inte är deras grej och då inte ens kommit ombytt. Detta har sedan slutat med att de blivit så peppade och ändå hängt med trots att de blivit dyblöta av svett.

”Speciellt kul var det när några tuffingar från 8:nde klass dyker upp i jeans och snygga skor och ändå genomför ett löppass innehållande löpteknik och oändlighets intervaller”, säger vår ledare Joel Persson som tyckt det varit väldigt skoj att coacha nu under våren.

Vi har bjudit på en stor variation på passen med många olika moment då vi upptäckte att barn tröttnar snabbt och vill att det ska hända mycket nytt. Det har varit en hel del lekbetonad träning med prestigelösa stafetter, följa John och olika parintervaller men också en hel del inslag av löpteknik.

”En händelse jag minns speciellt var en kille som på uppjoggen sa att han aldrig tränade. På nedjoggen efter passet sprang han bredvid mig och sade att han hade trott att vi bara skulle springa runt runt men att det var mycket roligare än så”, säger ledaren Gunnel Rundström som hjälpt oss med flera av passen.

Vi är väldigt glada och tacksamma för att vi har fått chansen att komma ut till skolorna. Vi hoppas att det framförallt har gett barnen inspiration samt att de har insett att löpträning faktiskt kan vara riktigt skoj.

”För mig har det varit otroligt utvecklande både som coach och människa för det är så klart stor skillnad på att coacha barn jämfört med vuxna. Barn är så brutalt ärliga på något vis på ett härligt sätt. De har lärt mig mycket under tiden med ny kunskap som jag bär med mig i mitt framtida coachande”, säger vår ledare Stefan Olsson som coachad väldigt många klasser under våren.

Vi vill passa på att tacka lärare, elever och våra duktiga coacher för att vi fick chansen att sprida löparglädje ute i skolorna!

2 kommentarer
  1. Fantastiskt roligt att ni varit ute i skolorna och coachat barn! Gemenskap med löpglädje det tror jag är att förena nytta med nöje.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: