April 09, 2019
Petra Kindlund

Många av oss är periodare. Vi tränar hårt under vissa perioder då vi har mer tid och under vissa perioder hinner eller orkar vi inte träna någonting. Men du skulle vinna mycket på att träna regelbundet!

Det är bättre att träna mindre och ofta
Många tror att man måste träna väldigt hårt och mycket för att träningen ska ha någon effekt och annars är det ingen idé att göra någonting. Men det är precis tvärtom. Under de perioder som du tränar väldigt mycket mer än vad kroppen är van vid så är det snarare att kroppen har svårt att ta åt sig av all träning och du bryter enbart ner kroppen. Efter en period av tuff träning kommer du därför bara känna dig trött och sliten. Det är därför bättre att träna 2-3 pass i veckan året om än några enstaka veckor om året där du kör 5-6 pass i veckan. Du kommer då ha både mer ork på passen och en större motivation

Planera träningen
Många av oss är periodare just för att vi har svårt att prioritera träningen under vissa perioder. Men tänk på att du behöver inte träna så mycket för att träningen ändå ska ses som regelbunden. Det räcker att du under de intensivare perioder bara håller igång med träningen. Det är ändå bättre att bara jogga 20 minuter än ingenting alls. För att få in träningen är det också viktigt att planera sin vecka och när du ska träna. Det ska planeras in som vilket annat möte. Det är lättare att få det gjort om du redan avsatt tid för när träningen ska göras.

Comments are closed.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: